Aankoopmakelaar inschakelen bij het kopen van een huis

Aankoopmakelaar inschakelen bij het kopen van een huis

Een aankoopmakelaar inschakelen bij het kopen van een huis? Zal je dat nou wel doen? Een aankoopmakelaar kost toch alleen maar geld? Of je wel- of niet een aankoopmakelaar inschakelt is een vrije keuze. Je ziet tegenwoordig wel dat er steeds meer huizen kopers gebruik maken van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan veel geld voor je besparen en veel onnodige lasten voorkomen.

Aankoopmakelaar inschalen

Eén van de voordelen als je een aankoopmakelaar inschakelt is dat je niet alles zelf hoeft te doen. De diensten van een aankoopmakelaar bestaan ongeveer uit de volgende diensten.

  •  Je wensen in kaart brengen
  • Passen huizen voor je zoeken
  •  Tijdens een bezichtiging begeleiden
  •  Waarde inschatting geven van het huis
  •  Onderhandelingen
  •  Opleveringen begeleiden
  •  Financiering regelen

Een reden waarom veel mensen wel kiezen voor een aankoopmakelaar is, omdat de aankoopmakelaars veel werk uit handen nemen, waardoor de aankoop van een huis stuk eenvoudiger wordt. Hiernaast speelt de aankoopmakelaar een belangrijk rol bij de onderhandelingen.

De verkopende makelaar heeft maar één doel. Een zo hoge mogelijk verkoopprijs. Jouw aankoopmakelaar probeert hier iets aan te doen. Het ondersteunen in de onderhandelingen zijn een belangrijke dienst van de aankoopmakelaar.

Als de aankoopmakelaar dit goed doet, zijn de kosten voor de aankoopmakelaar al snel terugverdiend.

Wat kost een aankoopmakelaar

De prijzen voor een aankoopmakelaar variëren enorm. De prijzen voor een aankoopmakelaar liggen gemiddeld tussen de € 1000,- en de € 4000,- het is afhankelijk per makelaarskantoor welke prijs er wordt gehanteerd.

Vaak werken makelaarskantoren met een vast bedrag voor de diensten van de aankoopmakelaar en vragen nog een klein percentage van het onderhandelingsresultaat. Laat je hierdoor niet afschrikken. Een aankoopmakelaar kan duizenden euro’s voor je besparen door de onderhandelingen goed te verrichten.

Een aankoopmakelaar inschakelen is vaak een goede keuze, omdat een aankoopmakelaar je goed kan begeleiden tijdens een aankoopproces van een woning. De aankoop-makelaar kan je de voor- en nadelen benoemen waar je zelf misschien nooit over na zal denken. Hiernaast kan een aankoopmakelaar een grote rol spelen bij de onderhandelingen.

Waar moet ik op letten bij het nemen van een aankoopmakelaar

  •  Stel je eigen wensenlijstje eerst zelf op
  •  Een aankoopmakelaar mag nooit je verkopende makelaar zijn.
  •  Je kan meestal met een aankoopmakelaar onderhandelen over de prijs
  •  Leg de afspraken met de aankoopmakelaar vast op papier

Voordat je een aankoopmakelaar gaat inschalen

Het is van belang voordat je een aankoopmakelaar gaat inschakelen dat je wel ongeveer weet waar de aankoopmakelaar je bij zal kunnen ondersteunen. Het je al een idee wat voor huis je zoekt? Heb je al een idee in welke buurt je wilt gaan wonen? Bedenk van te voren goed waar je de aankoopmakelaar echt voor nodig hebt.