!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Hoe moet ik een huis aankopen?

Een huis aankopen doe je niet elke dag. Daarom proberen we alle relevante informatie te delen over alles dat met het aankopen van een huis te maken heeft. Als je voor het eerst een huis koopt is het bijvoorbeeld handig om een aankoopmakelaar in te schakelen.

Een aankoopmakelaar helpt je onder andere bij de onderhandelingen en het beoordelen van de technische staat van het huis waar je interesse in hebt.  Ook als je in een stad woont waarbij de huizen erg snel worden verkocht, is het ons advies om een aankoopmakelaar in te schakelen, want in sommige gevallen is het niet eens mogelijk om een huis te bezichtigen zonder aankoopmakelaar.

Aankoopmakelaar

Een huis aankopen met een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. Men koopt en verkoopt gemiddeld een huis eens in de twintig jaar. Het is een erg spannende periode waarbij er ook vaak veel emoties bij komen kijken. Stel je eens voor dat je een huis erg graag wil aankopen, maar het lukt vervolgens niet. Dit is natuurlijk balen. Om te voorkomen dat de emoties de overhand krijgen en je bijvoorbeeld €10.000,- of meer boven de vraagprijs gaat betalen, helpt een aankoopmakelaar je het hoofd koel te houden.

Huis aankopen in populaire steden

Stel, je wil een huis aankopen in Amsterdam, Groningen, Utrecht of een andere stad waar de huizen als warme broodjes over de toonbank gaan en waar gemiddeld 60% van de huizen boven de vraagprijs worden verkocht. Om jezelf te behoeden dat je te veel geld betaald voor een huis, is het ons advies om een makelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar zal de onderhandelingen voor je doen en zal je daarmee hoogstwaarschijnlijk al enkele duizenden euro’s besparen. Of hij haalt iets van de vraagprijs af of hij zorgt ervoor dat je minimaal over de vraagprijs heengaat. Een kleine investering om daarmee meer geld te besparen.

Kosten huis aankopen

Naast de kosten voor het inschakelen van een aankoopmakelaar zijn er nog meer kosten wanneer je een huis wil aankopen. Denk hierbij aan de kosten voor het afsluiten van de hypotheek, eventueel een bouwkundige keuring laten uitvoeren en tot slot de kosten voor het ondertekenen van de koopakte bij de notaris. Deze kosten zijn komen voor de rekening van de koper, zoals ook vaak staat aangegeven naast de vraagprijs. Bijvoorbeeld €350.000,- k.k.. In het geval dat deze (bijkomende) kosten voor de verkoper zijn rekening komt zal er een andere vermelding achter de vraagprijs. Dit zou dan €250.000,- v.o.n. worden.

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe moet ik een huis aankopen?

    Plaats een reactie


    *