!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Meer informatie hypotheek afsluiten

Als je een hypotheek wil afsluiten is het verstandig om je eerst te verdiepen in wat de gemiddelde rentepercentages zijn van de grootste aanbieders. Vaak zijn dit de grote banken en in Nederland zou dit bijvoorbeeld de ING Bank, ABN Amro of de Rabobank kunnen zijn. Daarnaast zijn er ook nog onafhankelijke partijen die bemiddelen tussen jou en een aanbieder van hypotheken. Zij hanteren meestal een iets hoger percentage of brengen afsluitkosten in rekening voor de bemiddeling.

Kosten hypotheek afsluiten

Je wil een hypotheek afsluiten, maar wil eerst weten wat de kosten zijn. Logisch. De meeste aanbieders van hypotheken bieden gratis een eerste kennismakingsgesprek aan. Dit kennismakingsgesprek is bedoeld om inzicht te geven in jouw financiële situatie en jouw maximale leencapaciteit (het maximaal te lenen hypotheekbedrag).

Mocht je daadwerkelijk een hypotheek afsluiten, betaal je commissie voor het werk dat de hypotheekadviseur levert. De hypotheekadviseur dient immer eerst jouw financiele situatie te onderzoeken om vervolgens te beoordelen wat jouw maximale leencapaciteit is. Bij de ING Bank betaal je momenteel bijvoorbeeld €1750,- voor een nieuwe eerste hypotheek en als je een nieuwe volgende hypotheek wil meenemen of oversluiten €2100,-.

Naast de ING Bank zijn er uiteraard nog veel meer aanbieders van hypotheken. Neem de tijd om een goed overzicht te krijgen van de actuele tarieven en bekijk dan via welke partij je jouw hypotheek wil afsluiten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld vergelijkingssites op het internet.

Waar moet ik mijn hypotheek afsluiten?

Een hypotheek afsluiten is tegenwoordig erg eenvoudig door de vele aanbieders, oftewel hypotheekverstrekkers. Wie is nu de beste partij voor het afsluiten van een hypotheek? Dat is iets lastiger. De een is goedkoop waarbij je iets minder service krijgt en de ander is iets duurder, maar daarbij krijg je wel meer service. Met name de rentetarieven van de hypotheken is erg belangrijk. Je zit tenslotte vaak 20 of 30 jaar vast aan een hypotheek. Elk 0.1% zou je dus enkele duizenden euro’s kunnen besparen.

Jazeker!                                                                     

Je kunt ook met een zogenaamd NHG hypotheek afsluiten. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. De NHG is een garantie op hypotheken tot €245.000,- in 2017 en wordt in 2018 verhoogd naar €265.000,-. Sluit je een NHG-hypotheek af, dan ga je een lening aan zonder risico. Als jouw huis minder opbrengt bij de verkoop dan nodig is om je hypotheek af te lossen, dan scheld de NHG deze restschuld kwijt.

 

 • Snel hypotheek afsluiten
 • Voordelig hypotheek afsluiten
 • Gratis advies hypotheek afsluiten

 

  Comment Section

  0 reacties op “Meer informatie hypotheek afsluiten

  Plaats een reactie


  *