!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Wat is een internetmakelaar?

Een internetmakelaar is een makelaar die huizen verkoopt waarbij de eigenaar of eigenaren zelf de bezichtigingen doet in tegenstelling tot een traditionele makelaar.

Waarom de naam internetmakelaar?

Zoals de naam internetmakelaar doet vermoeden wordt alles online en via het internet geregeld. Echter, dit is niet zo! Er komt daadwerkelijk een makelaar bij je langs voor een waardebepaling en, in samenspraak met jou uiteraard, het vaststellen van de vraagprijs. Vervolgens wordt het huis op de meest populaire huizensites geplaatst zoals Funda.nl en vervolgens is het afwachten op een bezichtiging. Wordt er eenmaal een bezichtiging aangevraagd, dan zul je als eigenaar zelf de bezichtigingen doen. Dit is ook het enige, want bij zowel de onderhandelingen als het opstellen van de koopakte wordt er ondersteuning geboden door de internetmakelaar.

Je bespaart geld!

Als je besluit om met een internetmakelaar uw huis te verkopen, kun je enorm veel geld besparen. Helemaal als jouw huis zich in het hogere segment bevind (€600.000 – €2M +).  Wij hebben een rekensommetje gemaakt waarbij wij de kosten van een internetmakelaar vergelijken met de kosten van een traditionele makelaar.

Huis A

€300.000,-

Internetmakelaar                                                            Traditionele makelaar

€1500,- (vaste prijs)                                                        €4500,- (1.5% courtage)

 

In dit voorbeeld bespaar je maar liefst €3000,-

 

 

 

Advertentie op Funda.nl en alle huizensites in NL v.a. € 297,-

De beste makelaar van Nederland is een internetmakelaar

Op dit moment is de grootste makelaar van Nederland, Makelaarsland, een internetmakelaar. Makelaarsland is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot de makelaar met het grootste aanbod aan huizen in Nederland. In 2005 zijn zij begonnen met die vernieuwende concept en sindsdien schieten de internetmakelaars als paddenstoelen uit de grond. Nederlandse huisverkopers zijn steeds slimmer en besparen op deze manier enkele duizenden euro’s.

 

Succesverhalen

De internetmakelaars zijn vooral populair in de grote steden. In Amsterdam, Utrecht, Groningen en andere grote steden gaat het de laatste jaren erg goed met de huizenmarkt. Gelukkig maar! In deze steden stijgen de huizenprijzen de laatste jaren weer en dat is een hele opluchting voor huisverkopers, helemaal na de crisis dit eigenlijk pas sinds 2013 echt voorbij was. In deze steden zijn er wel honderden en misschien wel duizenden succesverhalen te horen. Juist in de grote steden is te zien dat veel mensen gebruik maken van internetmakelaars, omdat de huizen zichtzelf wel verkopen. In Amsterdam is het bijvoorbeeld niet eens meer bijzonder als een huis binnen 24uur word verkocht. En goed verkocht, dit is vaak af te meten als het voor of boven de vraagprijs wordt verkocht. In Amsterdam, zoals de meeste ongetwijfeld weten, wordt meer dan 50% van de te koop staande huizen boven de vraagprijs verkocht.

 

Wellicht ook interessant?

 

 

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

Huispromotie.nl
Hoogte Kadijk 117
1018 BH Amsterdam

+31 208460308
+31 683510291
info@huispromotie.nl

 

  Comment Section

  1 reactie op “Wat is een internetmakelaar?


  Door Saskia van Dijk op 29 juli 2018

  Ik zoek een internet makelaar voor verkoop van mijn vakantie resorts in Curacao
  Kunt u mij helpen?

  Plaats een reactie


  *