!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Wat is Jaap.nl?

Jaap.nl is een online platform met het grootste aanbod van te koop staande huizen in Nederland na Funda.nl. In tegenstelling tot Funda.nl toont Jaap.nl alleen maar particuliere huizen die te koop staan en heeft geen agrarisch- en bedrijfsvastgoed.

Jaap.nl heeft momenteel een aanbod van iets meer dan 100.000 huizen die te koop staan.

Een goede nummer 2

‘’Een goede nummer 2’’, zo zou je Jaap.nl kunnen typeren in vergelijking met alle huizensites in Nederland. Die titel hebben zij ook wel meer dan verdiend. Zij zijn namelijk al erg lang bezig om een nieuw platform naast Funda.nl te creëren. Zij bieden in principe hetzelfde aan, maar op visueel en technisch vlak loopt Jaap.nl nog iets achter. Dit komt doordat zij het aanbod van alle huizen die te koop staan in Nederland ‘spideren’. Dit betekent dat Jaap.nl het te koop staande huisaanbod automatisch afleest. In theorie erg slim bedacht, maar helaas in de praktijk is het resultaat in sommige gevallen iets minder. Het komt bijvoorbeeld weleens voor dat huizen dubbel worden getoond of niet volledig of zelfs fouief. Dit lijkt puur een kwestie van een technisch mankement dat ongetwijfeld de komende maanden en jaren wordt verbeterd. Als zij dit eenmaal hebben gedaan, zullen zij terecht tot ‘’huizensite nummer 2’’ worden gekroond.

Waarin verschilt Jaap.nl van Funda.nl?

Het grootste verschil tussen Jaap.nl en Funda.nl is het visuele aspect en dan met name de functionaliteiten om de foto’s en promotievideo’s strak weer te geven. Daarin is Funda.nl net iets verder. Dit is te verklaren aangezien Jaap.nl het huisaanbod automatisch afleest in tegenstelling tot Funda.nl waarbij alle huizen handmatig worden ingevoerd. Vervolgens worden deze gecontroleerd en als hij aan alle eisen voldoet, gaat het huis online op Funda.nl.

De werkwijze van beide huizensites is ook net iets anders. Zoals gezegd wordt enerzijds, bij Jaap.nl, het huisaanbod automatisch afgelezen en anderzijds, bij Funda.nl, wordt het huisaanbod handmatig ingevoerd. Daarnaast is Funda.nl opgericht door de NVM, een branchevereniging, terwijl Jaap.nl is opgericht door een pur sang ondernemer, Jaap Stelwagen, en inmiddels onderdeel is van de Telegraaf Mediagroep Nederland.

Een ander belangrijk te noemen verschil is dat Jaap.nl nu een dienst aanbied waarbij ook particulieren, dit was tot voor kort niet mogelijk, hun huizen kunnen aanbieden op Funda.nl. Dit lijkt een goede tactische zet, aangezien het via Funda.nl niet mogelijk is om als particulier een huis te plaatsen. Op Funda.nl is dit alleen mogelijk via een (gecertificeerde)makelaar. Misschien is dit wel een strategische keuze van Jaap.nl waarbij ze haar eeuwige concurrent voorbij gaat. De toekomst zal het uitwijzen.

Overige huizensites

Naast Funda.nl en Jaap.nl zijn er nog een aantal andere huizensites. Huizenzoeker.nl, Speurders.nl, Zah.nl en last but not least Marktplaats.nl zijn de overige huizensites die de taart mogen verdelen. Qua weergavemogelijkheden en naamsbekendheid zijn zij beduidend minder dan de twee eerdergenoemde.

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is Jaap.nl?

Plaats een reactie


*