!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Wat is een traditionele makelaar?

Een traditionele makelaar is een makelaar die alle werkzaamheden uit handen neemt bij het verkopen van een huis in tegenstelling tot een internetmakelaar, waarbij er een mogelijkheid is dat de eigenaar of eigenaren zelf de bezichtigingen doet.

Traditionele makelaar of ouderwetse makelaar?

Een traditionele makelaar wordt ook weleens als ouderwets bestempeld, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Ten opzichte van de internetmakelaars lijkt dit misschien zo, maar zelfs deze ‘ouderwetse’ makelaars gaan met de tijd mee en bieden tegenwoordig ook (gedeeltelijk) dezelfde diensten aan als een internetmakelaar. Bij veel traditionele makelaars is het niet ongebruikelijk dat men ervoor kan kiezen om de bezichtigingen zelf te doen bijvoorbeeld. De traditionele makelaar heeft geen keuze dan met haar tijd mee te gaan, anders worden ze straks wel ouderwetse makelaars.

Alles uit handen nemen

Ben je erg druk of vind je het niet prettig, om welke reden dan ook, om bijvoorbeeld de bezichtigingen zelf te doen, dan is de keuze voor een traditionele makelaar een logische keuze. De traditionele makelaar neemt alles uit handen en je hoeft dus nergens meer naar om te kijken. Daarnaast zijn zij vaak al vele jaren actief als makelaar en weten dan ook als geen ander hoe te onderhandelen. Dat is echt een pluspunt, want met goede onderhandelingen zorg je voor een goed eindresultaat (lees: gerealiseerde verkoopprijs).

Meer voordelen van een traditionele makelaar

Een makelaar met een fysiek kantoor is misschien wel het grootste voordeel van een traditionele makelaar voor veel mensen. Mensen vinden het fijn om met een makelaar in zee te gaan waarbij ze kunnen binnenstappen voor het geval ze vragen hebben of er bijzonderheden zijn. De makelaars met een fysiek kantoor hebben vaak ook als voordeel dat ze naamsbekendheid hebben in een bepaalde regio. Vanwege het feit dat zij al jarenlang actief zijn in een bepaalde regio kennen zij de plaatselijke huizenmarkt op hun duimpje en dat heeft weer als voordeel dat zij hoogstwaarschijnlijk het beste weten wat een goede verkoopprijs en de te verwachten opbrengst zal zijn.

Prijsverschil

Het grootste verschil tussen een traditionele makelaar en een internetmakelaar is het prijsverschil. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat een traditionele makelaar – die alles uit handen neemt en er dus ook meer werk van heeft – duurder is dan een internetmakelaar. Met een internetmakelaar zou je dus meer geld kunnen besparen. Daar zou je een kanttekening bij kunnen plaatsen aangezien traditionele makelaars vaak persoonlijk onderhandelen met de potentiele kopers en daardoor meer uit een verkoop kunnen halen. Echter, het is niet statistisch bewezen dat dit ook daadwerkelijk in het geval is in de praktijk.

 

  • De beste traditionele makelaar in jouw buurt
  • Een internetmakelaar of een traditionele makelaar?

Comment Section

0 reacties op “Wat is een traditionele makelaar?

Plaats een reactie


*