Te koop Bernburger Str 22 a, Ilberstedt

Verkocht

Bernburger Str 22 a, Ilberstedt

€ 75.000 k.k.

Bernburger Str 22 a Ilberstedt

Wakker worden van een beekje met glinsterend helder water dat op minder dan 10 meter langs uw slaapkamer stroomt. Van het geknaag van een bever. Van het klapwieken van 2 zwanen. Van herkauwende herten. Van het honger makende gesmak van een ree.
U droomt lekker nog wat verder.

Wonen in een Tiny – natuurhuis in droomomgeving
Makelaars fee: 3,5% excl. mwst
Bernburger Str. 22A
06408 Ilberstedt

Dit huis staat in een groot bos van 3 km bij 500 meter. Een terrein van 2500 m2 Bauland is van u. Nog eens 2500 m2 kunt u vrij gebruiken. Er is een prachtige tuin met 6 walnotenbomen met een jaarlijkse opbrengst van 100 kilo walnoten en een eigen toegangsweg met een afsluitbare poort.
Op het perceel staat een permanent bewoonbaar huis van 70 m2 en een nieuwe schuur.
De keuken, badkamer, kozijnen, deuren en betonnen vloer zijn geheel vernieuwd.
Het huis is goed geïsoleerd. Daarnaast is er een splinternieuw elektrisch netwerk aanwezig met krachtstroom van 3 x 63 ampere. Telefoon, internet en tv.

U verzorgt uw eigen watervoorziening met een 5 m3 tank waarin regenwater opgevangen wordt. Er zijn mogelijkheden voor aansluiting op het reguliere waternetwerk.
Verder kunt u het water uit het beekje makkelijk oppompen als grijs water.
Het huis wordt nu verwarmd door een nieuwe houtkachel met roestvrijstalen schoorsteen en elektrische kachels. De boiler voor her warme water is ook elektrisch.
En de infrastructuur voor gehele installatie voor een CV met olie of of gas uit een gastank als brandstof is al aanwezig. Alle leidingen en radiatoren zijn al gelegd.
Een verwarming op gas en zonnenergie is bovendien voor 40% subsidiabel.

Indeling

Het huis heeft op de begane grond een woon – en eetkamer, via een gewelfde toegang is er toegang tot een open keuken en een badkamer met douche, wastafel, toilet en bad. Alles ook weer splinternieuw:
Boven zijn twee slaapkamers. Voor alle afmetingen, zie de foto´s.
In de kelder bevinden zich alle technische voorzieningen.

Wat er nog gedaan moet worden
– Een septic tank aanleggen
– Een ketel voor een centrale verwarming installeren. (40% subsidie mogelijk)
– Nieuwe waterfilters monteren

Verder zij er natuurlijk esthetische verbeteringen mogelijk zoals het opnieuw stukadoren van het huis en het aanleggen van bestratingen. Alles naar uw eigen smaak.

Omgeving

Het beekje is de Wipper. De Wipper is een 85 kilometer lange zijriver van de Saale in de Duitse deelstaat Saksen Anhalt. De naam is afkomstig van het oude Duitse woord "Uipparaha" dat "zingende, springende rivier" betekent. Bij Stolberg op de Großer Auerberg in de Harz bevindt zich de bron- Vanaf deze bron wordt de rivier gevoed door vele zijstroompjes en zij mondt uit bij Bernburg in de rivier de Saale.

Woongenot

U heeft twee onzichtbare en onhoorbare buren.
Hotel – restaurant Wippertal op 100 meter en een jong gezin op meer dan 300 meter afstand.
Er loopt een provinciale weg langs uw toegangspoort, net buiten het dorp Ilberstedt:
Alleen bij ongunstige wind hoort u licht het geruis van een autoweg.
In het dorp Ilberstedt is een supermarkt.
In Bernburg, een stadje van ruim 35.000 inwoners op 5 km afstand zijn alle voorzieningen te vinden. Alle reguliere supermarkten, een ziekenhuis, artsen en een mooi winkelcentrum.

Meer informatie