Te koop Hagental 160 Quedlinburg, Duitsland

Te koop

Hagental 160 Quedlinburg, Duitsland

€ 960.000 k.k.

Hagental 160 Quedlinburg

Haus Bergfrieden en Schwalbennest
In het bos nabij een stadje staan op ruim één hectare eigen grond een monumentale villa met bijgebouw. De villa, ‘Haus Bergfrieden’ genaamd, bestaat uit vijf verdiepingen met een totale oppervlakte van ongeveer 700 vierkante meter. ‘Haus Bergfrieden’ heeft twee woningen; een woning bestaat uit één verdieping en een woning bestaat uit drie verdiepingen. Het bijgebouw, met de naam ‘Schwalbennest’, bestaat uit drie woningen met een totale oppervlakte van ongeveer 250 vierkante meter. Van ‘Haus Schwalbennest’ bestaat een woning uit drie verdiepingen en bestaan twee woningen uit één verdieping. ‘Haus Bergfrieden’ en ‘Schwalbennest’ liggen op een plateau in een kom van heuvels met eigen bos en aan de voet een klaterend beekje.

Monumentale villa met bijgebouw in de Harz Duitsland

Ligging rustig, ruim en centraal
De twee vrijstaande huizen liggen op een rustige plek in de uitgestrekte natuur op loopafstand van Gernrode aan de noordoostkant van de Harz bijna in het midden van Duitsland. Gernrode is een historische stad met 3.400 inwoners en met de nodige voorzieningen, zoals winkels, scholen, artsen en een treinstation. De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Het is een afwisselend wandel- en fietsgebied en er kan in nabijgelegen meertjes worden gezwommen. Op ongeveer tien kilometer afstand van Gernrode ligt de middeleeuwse stad Quedlinburg waarvan het centrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De afstand tussen de Nederlandse grens en Gernrode is over de weg ongeveer 350 kilometer en de reistijd met de auto is circa vier uren.

Gebruiksmogelijkheden wonen, verhuren en investeren. Het hoofdgebouw ‘Haus Bergfrieden’ is in het jaar 1900 gebouwd en staat onder monumentenzorg. ‘Haus Bergfrieden’ is geheel onderkelderd en bestaat verder uit de begane grond met inpandig terras, de eerste en de tweede verdieping en een zolder. De zolder heeft een oppervlakte van ongeveer 60 vierkante meter, de overige verdiepingen hebben een oppervlakte van circa 160 vierkante meter. De gebouwen liggen aan het einde van een toegangsweg op een perceel met loof- en naaldbomen.

‘Haus Bergfrieden’ en ‘Schwalbennest’ kunnen onder meer worden gebruikt om in te wonen, te werken en te recreëren, om te verhuren en als investering. De staat van beide gebouwen is goed, maar er moet wel aan worden gewerkt. Van ‘Haus Bergfrieden’ zijn bouwtekeningen aanwezig om er vijf appartementen in te bouwen. Twee woningen in het ‘Schwalbennest’ worden tijdelijk verhuurd aan een ouder echtpaar. In ‘Haus Bergfrieden’ woont de eigenaar op de begane grond en werkt in de kelder.

Overzicht gegevens
Vraagprijs: € 320.000,- k.k.
Aantal huizen, woningen: 2 vrijstaande huizen met daarin 5 woningen
Woonoppervlakte totaal: 950 m2
Woonoppervlakte hoofdgebouw: 700 m2
Woonoppervlakte bijgebouw: 250 m2
Aantal kamers totaal: 39 stuks
Aantal kamers hoofdgebouw: 23 stuks
Aantal kamers bijgebouw: 16 stuks
Aantal badkamers totaal: 5 stuks
Aantal badkamers hoofdgebouw: 2 stuks
Aantal badkamers bijgebouw: 3 stuks
Bouwjaar: 1900
Perceeloppervlakte: 10.764 m.²
Voorzieningen: water, (kracht)stroom, gas, centrale verwarming, telefoon, televisie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vrijblijvende bezichtiging
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging, kunt u met ons contact opnemen.

Meer informatie