arrow_drop_up arrow_drop_down

Te koop

La Rigaudie in Gratecambe, Frankrijk

Zeer fraai gerestaureerde boerderij in Zuidwest-Frankrijk

Het oudste deel van dit natuurstenen huis dateert van rond 1760, daarna is het, waarschijnlijk in twee fasen, uitgebreid. Op een bepaald moment is het een bakkerij geweest, wat te zien is aan de resten van drie ovens in een zijmuur. De openingen van deze ovens functioneren momenteel als kleine raampjes. Maar het huis was vooral een boerderij: de koeienboxen waren nog aanwezig in de schuur ( nu het gastenverblijf) toen we het in 2005 kochten. Sinds 2007 hebben we deze heerlijke plek als hoofdverblijf. In 2010 is het geheel grondig gerenoveerd met behulp van een plaatselijke architect. Het karakter is behouden maar sindsdien is alle moderne comfort aanwezig: goede isolatie, overal dubbel glas en vloerverwarming d.m.v. geothermie in de meest gebuikte ruimtes. Door de dikke muren is het huis ook in de warme zomers, die we hier hebben, goed koel te houden. Er is in 2010 een zwemvijver van 6 x 16 m2 aangelegd in een al bestaande vijver, die door een bron wordt gevoed.

In de vruchtbare streek van de Lot-et-Garonne, 'de tuin van Frankrijk', ligt het huis op een zuidwesthelling tussen de pruimenboomgaarden

Er is een vrij uitzicht van 270° rondom op de nabije heuvels met boomgaarden, akkers en bossen. Het panoramische uitzicht, fraai in alle seizoenen, is een belangrijk pluspunt van dit huis, dat een rustige ligging heeft. De naaste buren wonen op een afstand van 200 meter, het dorp Castelnaud de Gratecambe ligt op 500 meter en heeft een winkeltje waar 's ochtends vers brood te krijgen is. Op 10 km afstand ligt het stadje Villeneuve-sur-Lot met alle nodige voorzieningen. Bordeaux en Toulouse liggen op een afstand van ongeveer 150 km. De afstand naar Utrecht is 1100 km. Het meest nabije vliegveld is Bergerac (38 km). Heel dichtbij, op 2 km, ligt een mooi golfterrein met 18 holes

Een parkachtige tuin met o.a. vele soorten fruitbomen, ook de wat zuidelijker soorten zoals amandelen, olijven, vijgen en nectarines

Indeling

- Het hoofdhuis met 3 slaapkamers, 2 badkamers, een zeer ruime huiskamer van 42 m2, een bibliotheek, ruime eetkeuken met aangrenzend overdekt terras. Twee van de slaapkamers en een van de badkamers bevinden zich op de verdieping.
- Garage met werkruimte; bijkeuken
- Gastenverblijf met huiskamer, kitchenette, badkamer, werkkeuken en 2 slaapkamers, waarvan 1 op de verdieping.

De moestuin levert een groot deel van onze verse groenten op. Verder zijn er een aantal terrassen en natuurlijk de grote, schaduwrijk gelegen, zwemvijver.

De afstand naar Utrecht is 1100 km. Het meest nabije vliegveld is Bergerac (38 km). Heel dichtbij, op 2 km, ligt een mooi golfterrein met 18 holes.

Een parkachtige tuin met o.a. vele soorten fruitbomen, ook de wat zuidelijker soorten zoals amandelen, olijven, vijgen en nectarines. De moestuin levert een groot deel van onze verse groenten op. Verder zijn er een aantal terrassen en natuurlijk de grote, schaduwrijk gelegen, zwemvijver.

Meer vragen over dit huis?

Ook het huis verkopen?

Bespaar duizenden euro's en verkoop jouw huis snel.

Voor slechts € 297,- staat jouw huis op Funda en alle andere bekende huizensites in Nederland!


Wil je ook jouw huis via Funda.nl verkopen, zonder daarvoor een duur makelaarskantoor in te schakelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via Huispromotie.nl heb je al een volledige advertentie op Funda.nl en het huis komt ook nog eens op Jaap.nl, Huislijn.nl, Marktplaats.nl, kortom alle huizensites in Nederland.  


Ontdek hoe óók jij jouw huis kunt promoten en verkopen!

Meer informatie over de makelaar

Promotie en advertenties via Funda.nl, Social Media en alle relevante huizensites leiden tot meer online bezichtigingen en automatisch tot een snelle verkoop.
Wij maken gebruik van cookies