Te koop Lange Haven 98 Schiedam


Te koop € 900.000,- k.k.

Te koop Lange Haven 98 Schiedam

Te koop, een prachtig gerenoveerd grachtenpand op de mooiste plek in Schiedam, de trots van deze gemeente, de Lange Haven. Er is met hart en ziel gewerkt om het huis te eren in zijn authenticiteit. Er is gewerkt met duurzame bouwmaterialen en het huis straalt creativiteit uit. Zichtbaar in verscheidene details, zoals de Friese witjes in de keuken en badkamer en de lichtschakelaars van porselein. 

De ligging is uniek, in het centrum, aan een auto luwe straat met een uitzicht op het water, de Appelmarktbrug en een prachtig zeilschip voor de deur. Bij strenge vorst wordt er geschaatst en in de zomer wordt er gevaren, door sommigen gezwommen en gesubd. 

De rust blijft echter gewaarborgd er is een mooie balans tussen levendigheid en stilte. Op loopafstand bevind je je binnen een paar minuten in de winkelstraat van Schiedam, met meerdere supermarkten, terrasjes een bibliotheek en meerdere basisscholen. 

Te koop, een prachtig gerenoveerd grachtenpand op de mooiste plek in Schiedam, de trots van deze gemeente, de Lange Haven.

Het grote dakterras is een onverwachte plek waar je, door de hoge schutting, heel privé in alle rust van veel zon kan genieten. 


Het grote dakterras is een onverwachte plek waar je, door de hoge schutting, heel privé in alle rust van veel zon kan genieten. 

Het huis bestaat uit twee delen, een voorhuis gebouwd rond 1750 en een later aangebouwd achterhuis toen het pand dienstdeed als machinistenschool, daar is een conciërge woning aan gebouwd. 


Indeling

Begane grond

Lange hal met originele marmeren vloer. Toegang tot een ruime voorkamer met houten vloer, plafond met gipsen ornamenten, aan de andere zijde een (garderobe)kamer, met een ingebouwde kast met als deur van een Balinese voorgevel. als je verder doorloopt kom je met een paar treden in een slaapkamer, deze is geheel geïsoleerd en stralingsvrij. Vervolgens aan het einde van de gang bevind zich een bijkeuken en nog een los toilet met douche. De achterdeur geeft toegang tot een achterplaats. De grond aan de achterzijde is in eigendom van de achterburen. Hier wordt op dit moment verbouwt. Voor meer informatie en een lijst met nodig onderhoud zie de website. 

Eerste verdieping

Ruime woonkamer met 4 hoge ramen. Oorspronkelijke ramen zijn enkelglas, daar zijn voorzetramen voor geplaatst ter isolatie. In de woonkamer bevind zich een open haard met een zandstenen schouw. Het rookkanaal is vervangen door dubbelwandig geïsoleerd staal. Vanuit de woonkamer kom je middels een paar treden in de half-open keuken. Al het apparatuur is van Elektrolux en geeft een industriële professionele look. Er staat een grote voorraadkast ingebouwd van het designmerk: 'Flamant'. 

Tweede verdieping - slaapkamers

Via een lage trap kom je eerst langs de badkamer, deze ademt een Franse sfeer met eenzelfde tegelvloer als in de keuken, witjes op de muur, een douche, met originele stenen douchebak, een wastafelmeubel (ook van het merk: 'Flamant') en een klassiek bad op pootjes. 

Als je verder doorloopt de trap op kom je uit bij twee slaapkamers. In de grootste slaapkamer staat ook weer hetzelfde wastafelmeubel. 

Via een andere trap kom je op de zolder, die dezelfde grootte heeft als de woonkamer. 


Tweede verdieping - zolder

Via een andere trap kom je op de zolder, die dezelfde grootte heeft als de woonkamer. De zolder kenmerkt zich door de hoogte en de prachtige balkenconstructie. De inloopkast is zeer creatief. Er staat een grote kast met schuifdeuren en er is via een klein buiten een brandtrap naar de poort beneden. Op zolder staat een bijzonder houten wastafelmeubel en ook een ingebouwde houten mooie kast. 

Vanaf de gang voordat je de zolder binnenkomt kan je met de trap omhoog, deze geeft toegang tot het dakterras. Een fijne plek, met een houten vloer en een hoge schutting.

Het huis heeft 9 zonnepanelen, allemaal paralel geschakeld.

Onder het huis bevindt zich een kelder, afmetingen zijn ongeveer 4 bij 4 m2, de hoogte 1.90 m. 

Aanvaarding: In overleg en niet voor 1 september.  

arrow_drop_up arrow_drop_down