Te koop Rue de Beusdael 45 4851 Sippenaken
arrow_drop_up arrow_drop_down

Te koop

Rue de Beusdael 45 4851 Sippenaken, België

Prijs op aanvraag

Rue de Beusdael 45

Opgelet dit pand ligt in Belgie net over de grens Leunend aan het Zuid Limburgse Heuvelland in mooiste vallei nabij het Nederlandse grensdorpje Epen. Een dorp waar zo menig Nederlander zijn plekje heeft gevonden, wandelt of fietstochten onderneemt, weg van de drukte en files rond de grote steden en toch nabij Maastricht ( 15 km ) Aken ( 10 km ) met uitvalswegen naar de omringende grotere steden en 6 luchthavens in een straal van maximaal 50 km.

Landgoed Rue de Beusdael 45

Langs het kronkelend weggetje dat Epen met Sippenaeken verbindt bevindt zich in een volledig gerestaureerde middeleeuws vakwerk boerderij welke zich vanwege haar excellente restauratie de blikvanger van het dorp mag noemen. De typische in vakwerkstijl opgetrokken hoeve, welke haar oorsprong vond in het jaar 1592, is door de huidige eigenaren met heel veel respect voor de traditie enkele jaren tijd volledig gerestaureerd.

Omschrijving

In het voormalige bakhuis 16m2 waar vroeger het brood gebakken werd is de volledige technische installatie m.b.t. verwarming, warm water, aardolie tank, en regenwater pomp geplaatst. De verwarming van het pand is beneden nagenoeg volledig voorzien van vloerverwarming met daarenboven twee aparte systemen een voor de bovenverdieping en een voor het kantoor.

De leefkeuken van 50 m2 heeft een open constructie naar boven toe die schuin omhoog loopt tot aan het dak. De keuken is handgemaakt en volledig op wens van de eigenaar bij de firma “Saint Andre” nabij corbais ( Namen ). Het betreft een volledig massief eiken keuken voorzien van oude deur beslagen , een combi oven, een kachel van het merk “Godin” voorzien van 4 gaspitten, warmhoudplaat, friteuse, grillplaat, dubbele professionele afzuigkap ( afstand bediend ), afwasmachine en ijskast. De gootsteen alsook de werkbladen zijn van massief Belgische blauwsteen ( 5 cm dik ) aan de voorzijde volledig met de hand “ gebouchardeerd “ en voorzien van massief bronzen kranen van het merk “Herbeau “ uit Frankrijk. De werkbank welke verrijdbaar is heeft vakken voor de kruiden alsook de wijn flessen. De met de hand geschilderde tegels zijn voorzien van “Provençaalse” taferelen en er is een massief houten snij gedeelte alsmede een natuursteen gedeelte om deeg te maken voor het bakken van brood.


De woonkamer van 60 m2 heeft een blauwe hard stenen vloer uit de grove van Hainaut gelegd in Romeins verband ( vloerverwarming ) met aansluiting voor een haard kachel. Het plafond is in de oude stijl teruggebracht en voorzien van eiken balken voorzien van gebogen “ Foussetten “. Vanuit de woonkamer zijn er drie deuren die zowel naar de tuin alsmede de terrassen leiden.


De openhaardkamer van 40 m2 is voorzien van een open haard met een meer dan 50 cm brede vuur korf welke aan de buitenkant gesierd is met mergelstenen uit de groeve van Sibbe bij Valkenburg. De vloer is eveneens voorzien van blauwe hardsteen uit de groeve van Hainaut gelegd in romeins verband en voorzien van vloerverwarming. Ook hier is deze kamer verbonden met meerdere deuren die leiden naar de terrassen.

De ruime hal is van 25 m2 is verbonden met de leefkeuken en de woonkamer waarin zich de trappen partij bevindt naar de eerste verdieping alsook naar de gewelfde wijnkelder en waar zich het gescheiden dames en heren toilet bevindt met voorportaal en handenwasgelegenheid. In de hal bevindt zich tevens een garderobe alsook de meterkast welke in een verouderde kast ruimte is verwerkt. De hal geeft middels een volledig glazen deur toegang tot de woonkamer middels drie treden hetgeen impliceert dat er niveauverschil is tussen de hal en de woonkamer.

Bovenverdieping

Via de eiken gedraaide trap in de hal komen we in de imposante gang op de bovenverdieping waar zich 6 slaapkamers , twee badkamers en een was en strijk/linnen kamer bevinden. 2 Slaapkamers zijn met elkaar verbonden middels een centraal geplaatste badkamer, verder is er de master bedroom van 35 m2 met eigen badkamer en dressing ruimte, voorts is een ruime slaapkamer voorzien van een trap die naar een dubbele mansarde kamer leid de overige 2 slaapkamers liggen aan de kopse kant van het gebouw met een fenomenaal uitzicht ieder 16m2 groot.

De linnenkamer

Saillant detail is dat de was en linnenkamer, welke zich boven de bijkeuken bevindt, is verbonden met de gang in het hoofdhuis middels een passerelle / loopbruggetje. Alle vloeren op de boven verdieping zijn van een massief eiken parket voorzien. De verwarming op de bovenverdieping is middels ( design ) radiatoren.

De gehele zolderverdieping is voorzien van een laminaat vloer. De zolder ruimte welke volledig afgewerkt is heeft verder 3 slaapkamers waarbij in de dakhellingen die volledig beschoten zijn voorzien van (7 ) Velux dakramen en ingebouwde spots. De oude spanten uit de tijd van de 16 eeuw , welke deels krom zijn, ademen nog de sfeer uit van weleer evenals de kruis venstertjes die nog duidelijk zichtbaar zijn.

De gewelfde Kelder


De kelder die dateert uit 1592 en was vrij laag ( gebruikelijk voor die tijd ) en derhalve heeft men de vloer een halve meter dieper uitgegraven zodat er nu voldoende sta hoogste is. De oude natuur stenen vloer werd daarbij zorgvuldig verwijderd en nadien wederom in hetzelfde patroon teruggeplaatst. De kelder werd volledig gezandstraald en opgeschoond en van nieuw voegwerk voorzien in ronde gewelf bogen en is uiteraard een lust voor het oog in gebruik als wijnkelder.

Overig

Over de volledige restauratie van het pand is een uitvoerige fotoreportage voorhanden welke de details uitzonderlijk weergeven. Alle gerestaureerde delen dan wel bouwkundige veranderingen zijn volledig volgens vergunning uitgevoerd alsmede middels tekeningen en foto’s vastgelegd. Er zijn tal van detail elementen terug te vinden in en rond het gebouw die het bijzondere karakter van het geheel weergeven. Alle binnendeuren zijn uit eikenhout vervaardigd waarbij op de bovenverdieping gebruik gemaakt is van Klampdeuren en beneden zijn er zowel gesloten alsook vitrine paneel deuren gebruikt. Het opmerkelijke hierbij is dat alle naar 17e eeuw vervaardigde hang en sluitwerk authentiek is en met de hand gesmeed en uitgevoerd werd. Alle materialen die tijdens de restauratie blootgelegd werden zijn in het object wederom hergebruikt waaronder oude tegelvloeren, deuren, bakstenen, natuurstenen, oude blauwstenen , eiken balken enzovoorts zulks om het authentieke karakter zoveel mogelijk te behouden. Het object is naar de eisen van heden dan ook volledig geïsoleerd in het dak, de vloeren, wanden ramen en deuren met een uitzonderlijk goede isolatie waarde.

Tuin

Fraai volledig nieuw aangelegde ( onderhoudsarm ) grote tuin op het zuiden, voorzien van drie terrassen waarvan er altijd één in de zon is gelegen
( ochtend voorzijde ) middag overkapt terras, avond achterzijde. De bestrating rondom van authentieke klinkers. Het regenwater wordt afgevoerd naar regenwater putten 1 x 10.000 liter en 1 x 20.000 liter - deze voorzien tevens het water voor de tuin / wasmachine alsmede toiletten.

Meer informatie

Wij maken gebruik van cookies