arrow_drop_up arrow_drop_down

Te koop 't Veld 3 Epen

Prijs op aanvraag

Te koop 't Veld 3 Epen

Leunend aan het Zuid Limburgse Heuvelland ligt pal aan de Nederlands mooiste vallei nabij de grens met Epen en Terziet het Belgische grensdorpje Sippenaeken een Nederlands dorpje van weleer.

Sippenaeken, welk vroeger tot Zuid Limburg en derhalve Nederland behoorde, telt niet meer dan +/- 180 inwoners waarvan het overgrote deel Nederlanders zijn. Een dorpje waar zo menig Nderlander zijn plekje heeft gevonden, wandelt of fietstochten onderneemt, weg van de drukte en files rond de grote steden en toch nabij Maastricht ( 15 km ) Aken ( 10 km ) met uitvalswegen naar de omringende grote steden en 6 luchthavens in een straal van 50 km.
Het dorpje ligt op een steenworp afstand ( 100 meter ) van de Nederlandse grens belendend aan het fraai natuurreservaat en stilte gebieden “Terziet” , "Camerig" en "Cottessen" bij het wonderschone Epen.

Het dorpje ligt op een steenworp afstand ( 100 meter ) van de Nederlandse grens belendend aan het fraai natuurreservaat en stilte gebieden “Terziet” ,


Aan de voorkant is er een oprijlaan, voorzien van nieuw aangeplante bomen, van meer dan 75 meter lang welke dient voor entree van gasten

Langs het kronkelend weggetje dat Epen via Terziet met Sippenaeken verbindt bevindt zich in dit middeleeuws tafereel welke zich vanwege haar excellente restauratie de blikvanger van het dorp mag noemen. De typische in vakwerkstijl opgetrokken hoeve, welke haar oorsprong vond in het jaar 1592, is door de huidige eigenaren met heel veel respect voor de traditie enkele jaren tijd volledig gerestaureerd. Zo werden alle funderingen en muren alsmede het volledige dak vernieuwd echter op de traditionele wijze. Het dak alsook de spouwmuren en vloeren zijn volledig geïsoleerd en voldoen aan de eisen van deze tijd. De buiten architectuur alsook de tuinen werden in harmonie met het landschap aangelegd. Voor de bestrating werden oude klinkers uit de binnenstad van Charleroi gehaald. De oprijlaan alsook de parkeerplaats voor zeker 10 auto’s is bedekt met gebroken blauw steen uit de steen -groeve bij “Raeren”.

In het voormalige bakhuis 16m2 waar vroeger het brood gebakken werd is de volledige technische installatie m.b.t. verwarming, warm water, aardolie tank, en regenwater pomp geplaatst.

In het voormalige bakhuis 16m2 waar vroeger het brood gebakken werd is de volledige technische installatie m.b.t. verwarming, warm water, aardolie tank, en regenwater pomp geplaatst. De verwarming van het pand is beneden
nagenoeg volledig voorzien van vloerverwarming met daarenboven twee aparte systemen een voor de bovenverdieping en een voor het kantoor.

De leefkeuken van 50 m2 heeft een open constructie naar boven toe die schuin omhoog loopt tot aan het dak. De keuken is handgemaakt en volledig op wens van de eigenaar bij de firma “Saint Andre” nabij corbais ( Namen ). Het betreft een volledig massief eiken keuken voorzien van oude deur beslagen , een combi oven, een kachel van het merk “Godin” voorzien van 4 gaspitten, warmhoudplaat, friteuse, grillplaat, dubbele professionele afzuigkap ( afstand bediend ), afwasmachine en ijskast. De gootsteen alsook de werkbladen zijn van massief Belgische blauwsteen ( 5 cm dik ) aan de voorzijde volledig met de hand “ gebouchardeerd “ en voorzien van massief bronzen kranen van het merk “Herbeau “ uit Frankrijk. De werkbank welke verrijdbaar is heeft vakken voor de kruiden alsook de wijn flessen. De met de hand geschilderde tegels zijn voorzien van “Provençaalse” taferelen en er is een massief houten snij gedeelte alsmede een natuursteen gedeelte om deeg te maken voor het bakken van brood.

Perceeloppervlak +/- 3500 met naast de oprijlaan gelegen extra bouwperceel 750 m2 voor het bouwen van een woonhuis

De woonkamer van 60 m2 heeft een blauwe hard stenen vloer uit de grove van Hainaut gelegd in Romeins verband ( vloerverwarming ) met aansluiting voor een haard kachel. Het plafond is in de oude stijl teruggebracht en voorzien van eiken balken voorzien van gebogen “ Foussetten “. Vanuit de woonkamer zijn er drie deuren die zowel naar de tuin alsmede de terrassen leiden.

De openhaardkamer van 40 m2 is voorzien van een open haard met een meer dan 50 cm brede vuur korf welke aan de buitenkant gesierd is met mergelstenen uit de groeve van Sibbe bij Valkenburg. De vloer is eveneens voorzien van blauwe hardsteen uit de groeve van Hainaut gelegd in romeinsverband en voorzien van vloerverwarming. Ook hier is deze kamer verbonden met meerdere deuren die leiden naar de terrassen.


Ook jouw huis verkopen?

Bespaar duizenden euro's en verkoop jouw huis snel.

Voor slechts € 297,- staat jouw huis op Funda en alle andere bekende huizensites in Nederland!


Huis zelf verkopen. Wil je ook jouw huis via Funda.nl verkopen, zonder daarvoor een duur makelaarskantoor in te schakelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Huis verkopen zonder makelaar. Via Huispromotie.nl heb je al een volledige advertentie op Funda.nl en het huis komt ook nog eens op Jaap.nl, Huislijn.nl, Marktplaats.nl, kortom alle huizensites in Nederland.  


Ontdek hoe óók jij jouw huis kunt promoten en verkopen!


Meer informatie over de makelaar

Promotie en advertenties via Funda.nl, Social Media en alle relevante huizensites leiden tot meer online bezichtigingen en automatisch tot een snelle verkoop.
Wij maken gebruik van cookies