!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Wat is Funda.nl?

Funda.nl is een online platform met het grootste aanbod van te koop staande huizen in Nederland. Naast het particuliere huisaanbod dat te koop staat in Nederland tonen zij ook huizen in Europa die te koop staan.  Tevens geeft Funda.nl het aanbod aan agrarisch vastgoed en bedrijfsvastgoed weer.

Volgens de website van Funda.nl werden de huizen die te koop werden aangeboden maar liefst 1 miljard keer bekeken in 2016. Zij tonen momenteel met ruim 120.000 te koop staande huizen het grootste huisaanbod van alle huizensites in Nederland.

Toonaangevend

Zoals al werd genoemd in Funda.nl toonaangevend in de Nederlandse huizenmarkt. Iedereen die op zoek is naar een huis of zelfs zijn wil verkopen, zal direct aan Funda.nl denken. Door de jaren heen zijn zij blijven innoveren en is de website constant in beweging gebleven. Met het grootste aanbod van de vastgoed in Nederland, een strakke lay-out, leuke thema’s zoals ‘’5 x Indrukwekkend wonen’’ en ‘’5x Knus op de Bank is er eigenlijk geen nummer 2 die in de buurt komt. Jaap.nl en Huislijn.nl enigszins.  

Functionaliteiten zijn top

De functionaliteiten van Funda.nl zijn top! Een pagina van een huis dat te koop staat, ziet er met een volledig presentatiepakket erg subtiel uit. Het is uiteraard mogelijk om de foto’s weer te geven, maar dat is niet alles. Ook 360C foto’s, een promotievideo en 3D plattegronden worden ondersteund door de functionaliteiten. Buurtgegevens en een koppeling naar Google Maps is ook erg waardevol voor elke bezoeker. Daarnaast heeft elke pagina een strakke lay-out, waarbij de kenmerken zoals de woonoppervlakte (m2), perceeloppervlakte (m2) en inhoud (m3) volgens de richtlijn van de NEN 2580 norm wordt weergegeven. Erg een erg belangrijk aspect, aangezien bijvoorbeeld het woonoppervlakte (m2) erg belangrijk is in het beoordelen van een huis en of deze interessant is. En in Amsterdam scheelt 10 m2 in sommige stadsdelen al snel € 50.000 (€5000 m2 prijs).

Achter de schermen bij Funda.nl

Funda.nl is in 2001 gelanceerd als onderdeel van onder andere de NVM, Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Zij zijn een branchevereniging die al jarenlang toonaangevend is in Nederland. Door bepaalde eisen te stellen aan de makelaars die zich willen aansluiten bij deze branchevereniging proberen zij de kwaliteit van hun dienstverlening te waarborgen. Een aantal jaren terug was het zo dat het huisaanbod van alle NVM makelaars hoger en uitgebreider werd getoond op Funda.nl dan het huisaanbod van andere brancheverenigingen zoals VBO en VastgoedPro. Sinds kort is dat teruggedraaid en wordt het huisaanbod van alle brancheverenigingen met dezelfde functionaliteiten weergegeven. Wel zo eerlijk!

 

  • Huis op Funda.nl plaatsen
  • Zelf jouw huis op Funda.nl plaatsen
  • Presentatiepakket op Funda.nl
  • Wie zitten er achter Funda.nl?
  • Welke huizensites zijn er nog meer naast Funda.nl?

Comment Section

1 reactie op “Wat is Funda.nl?


Door Henry Koppes op 1 november 2018

Goed artikel, thanks!

Plaats een reactie


*