!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Hoe moet ik mijn huis verkopen?

Hoe moet ik mijn huis verkopen? Op deze vraag is eigenlijk niet een antwoord, omdat er vele verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt jouw huis zelf verkopen, met een internetmakelaar of met een traditionele makelaar. En daarin zijn ook weer allerlei variaties te bedenken, zoals het wel of niet zelf uitvoeren van bepaalde deeldiensten zoals bezichtigingen en onderhandelingen.

Jouw huis verkopen is dus mogelijk om meerdere manieren. Wel is het zo dat in alle gevallen er een presentatie van jouw huis moet komen en vervolgens zal deze presentatie van jouw huis weergegeven op een huizensite zoals Funda.nl en Jaap.nl om op die manier potentiele kopers te bereiken.

3 mogelijkheden

Tegenwoordig zijn er 3 mogelijkheden om een huis te verkopen. Hieronder worden de ze opgesomd en vervolgens worden ze afzonderlijk toegelicht.

 

  • Zelf jouw huis verkopen
  • Met een internetmakelaar jouw huis verkopen
  • Met een traditionele makelaar jouw huis verkopen

 

Zelf jouw huis verkopen

Deze mogelijkheid raden we ten zeerste af. Ten eerst vanwege het feit dat je zonder makelaar jouw huis niet op Funda.nl kunt plaatsen. Kies je ervoor om het toch zelf te doen, dien je ook een website te laten maken en vervolgens marketing zult moeten inzetten om potentiele kopers te trekken naar jouw website. Vanuit financieel oogpunt is dit erg duur en in vele gevallen zelf duurder dan het inschakelen van een makelaar (vanaf een verkoopprijs van €250.000). De kosten voor een website is minimaal €500,- en een budget voor de marketing varieeert tussen €500,- en €1000,- per maand. Daar komt nog eens bij dat je tijd moet vrijmaken voor de bezichtigingen en onderhandelingen. Je kunt tijd en kosten te besparen door bijvoorbeeld met een internetmakelaar zoals Makelaarsland in zee te gaan.

Met een internetmakelaar jouw huis verkopen

Als je samen met een internetmakelaar jouw huis gaat verkopen, kun je enkele honderden en zelfs duizenden euro’s besparen. Bij de meeste internetmakelaars is het zo dat de eigenaar of eigenaren zelf de bezichtigingen doen en de internetmakelaar de rest van het verkoopproces uit handen neemt, zoals de onderhandelingen en hulp bij het opstellen van de koopakte.

 

 

Met een traditionele makelaar jouw huis verkopen

De traditionele makelaar neemt het hele verkoopproces uit handen. Van de bezichtigingen tot aan onderhandelingen en het opstellen van de koopakte. Het is normaliter duurder dan een internetmakelaar, aangezien de traditionele makelaar gemiddeld 1.5%-2% courtage van de verkoopprijs in rekening brengt. Hier valt wel over te onderhandelen! Vaak is dit afhankelijk van de regio en hoe courant een huis is. Bij sommige traditionele makelaars is het zelfs mogelijk om ook zelf de bezichtigingen te doen, net als bij een internetmakelaar, om op die manier toch kosten te besparen. Informeer hiernaar bij jouw makelaar.

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe moet ik mijn huis verkopen?

Plaats een reactie


*