!-- Facebook Pixel Code --> !-- Facebook Pixel Code -->

Page content

Tips huis verkopen met een internetmakelaar

Met deze tips kun je straks een weloverwogen keuze maken om jouw huis te verkopen met een internetmakelaar of juist toch niet. Het geeft inzicht in de werkwijze van een internetmakelaar ten opzichte van een traditionele makelaar. Tegenwoordig zijn er tientallen internetmakelaars, die sinds een aantal jaren een nieuw concept hanteren waarmee je je huis kunt verkopen. Met deze tips hopen we je een zetje in de goede richting te geven en kun je straks een goede overweging maken of je je huis
daadwerkelijk wil verkopen met een internetmakelaar, of toch niet.

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #1
Zoek goed uit wat een internetmakelaar precies doet 

Stel, je gaat jouw huis verkopen met een internetmakelaar, want je wil geld besparen. Houd er dan rekening mee dat je in ieder geval de bezichtigingen zelf zult moeten doen. Een internetmakelaar neemt een gedeelte over van het verkoopproces, waar een traditionele makelaar alle onderdelen van het verkoopproces voor je uit handen neemt. Het begint bij het maken van foto’s, een advertentietekst, het vaststellen van de verkoopprijs en het plaatsen van het huis op Funda.nl. Dit laatste is een cruciaal onderdeel, aangezien Funda.nl de best bezochte huizensite is, die iedereen in Nederland raadpleegt, met maar liefst 40 miljoen bezoekers per maand en als particulier is het niet mogelijk om je huis op Funda.nl te plaatsen. Vervolgens krijg je een aanvraag voor een bezichtiging die je zelf dient te doen. Daarna dien je te onderhandelen over de verkoopprijs en aanvullende voorwaarden, zoals de opleverdatum. Tot slot dient er een voorlopige en definitieve koopakte worden opgesteld en wordt de verkoop officieel gemaakt bij de notaris. Houdt er dus rekening mee dat je best een hoop dient te doen als je je huis gaat verkopen met een internetmakelaar!

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #2
Maak een overzicht van alle internetmakelaars

Sinds het succes van DE internetmakelaar van het jaar ,Makelaarsland, zijn er inmiddels talloze internetmakelaars. Het concept van een internetmakelaar blijkt een succes en zoals gezegd zijn er nu steeds meer internetmakelaars bijgekomen. Vandaar dat onze tip is: maak een overzicht van internetmakelaars. Doordat je nu zoveel keuze hebt, kun je nog beter vergelijken en de internetmakelaar kiezen die het beste aansluit bij hoe jij je huis wilt gaan verkopen.

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #3
Maak een overzicht van internetmakelaars bij jou in de buurt (met een vestiging) 

Een internetmakelaar heeft meestal geen of slechts één fysieke vestiging, uitzonderingen daargelaten, zoals De Huizenbemiddelaar. De meeste fysieke makelaars vragen duizenden euro’s voor hun diensten. Gemiddeld brengt een fysiek makelaarskantoor rond de 1.85% van de koopsom in rekening. De Huizenbemiddelaar werkt met een vast tarief vanaf 895,- euro (incl. BTW) ongeacht de waarde van het  woning. Hiervoor krijg je een compleet dienstenpakket waarin je van begin tot eind wordt ontzorgd:

 • Waardebepaling van het woning
 • Professionele fotografie
 • Pakkende verkooptekst
 • Promotie op de grootste landelijke woningsites (Funda e.d.)
 • Promotie via onze website en onze andere kanalen
 • Opvang en nabellen van geïnteresseerden
 • Onderhandeling verkoopprijs en leveringsvoorwaarden
 • Opstellen voorlopige en definitieve koopakte
 • Overdracht bij de notaris
 • Persoonlijke begeleiding met o.a. doornemen van succesvolle de verkoopstrategie en technieken

Kijk welke internetmakelaar er daadwerkelijk bij je in de buurt zitten of neem contact met ons op voor gratis advies op maat.

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #4
Vergelijk een internetmakelaar met een traditionele makelaar 

Een internetmakelaar biedt tegenwoordig een heleboel (deel)diensten aan zoals het plaatsen van een woning op Funda.nl en het nabellen van de bezichtigingen. Een traditionele makelaar doet dit ALTIJD en nog een heleboel andere dingen zoals het schrijven van een advertentietekst, het maken van foto’s en de overdracht bij de notaris. Zoek goed uit welke (deel)diensten je krijgt bij de internetmakelaar en vergelijk de courtage die je dient te betalen bij een traditionele makelaar en maak vervolgens een keuze.

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #5
Kijk naar welke diensten je krijgt bij de internetmakelaar 

Om even een volledig beeld te schetsen, heeft Huispromotie.nl even een overzicht gemaakt van het gehele verkoopproces wanneer je jouw huis verkoopt met een internetmakelaar. Wel zo makkelijk, dan weet je direct waar je aan toe bent.

 • Besluit om je huis te verkopen
 • Oriënteren naar een goede makelaar
 • Professionele foto’s
 • Advertentietekst
 • Vraagprijs vaststellen
 •  Huis op Funda.nl en andere gelieerde huizensites
 •  Bezichtigingen
 •  Onderhandelingen
 •  Officieel koopakte ondertekenen bij notaris

Bij de meeste internetmakelaars is het zo dat zij de vraagprijs vasstellen en vervolgens het huis aanmelden op Funda.nl. De overige onderdelen van het verkooproces dient je vaak zelf te doen. Echter, bieden zij vaak wel aan om een aantal (deel)diensten uit handen te nemen, tegen een extra betaling uiteraard. Informeer dus vooraf welke (deel) diensten bij de courtage zijn inbegrepen en welke niet en waar je tegen een extra betaling eventueel wel gebruik van zou kunnen maken. Investeren in extra promotie activiteiten, zoals Facebook adverteren of een tophuis op Funda vaak een goede investering.

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #6
Stel vast voor jezelf hoeveel tijd je in de verkoop van je huis wil steken 

Als je je huis wil verkopen samen met een internetmakelaar, hou er dan rekening mee dat je er tijd in zult moeten steken. Denk alleen al aan het inplannen van bezichtigingen, vaak zijn mensen ook gebonden aan werktijden, dus dit zal dan in de avonden of in de weekenden moeten gebeuren. Vervolgens dien je contact te onderhouden met de geïnteresseerden en als het daadwerkelijk zo ver is onderhandelen. Voordat mensen een huis definitief willen kopen, willen ze vaak ook nog even een rondje doen, voordat de koopakte wordt ondertekend. Dit wordt ook wel een (laatste) inspectie genoemd. Hou hier dus rekening mee en weeg af hoeveel tijd je erin wil steken. Als je denkt dat dit te veel wordt, dan kun je beter voor een traditionele makelaar kiezen.

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #7
Stel voor jezelf vast wat je zelf kunt doen om je huis te verkopen 

Ben je goed in het schrijven van een pakkende advertentietekst of juist in het maken van mooie foto’s? Of geen van allen, maar denk je wel goed te kunnen onderhandelen? Stel voor jezelf vast waar je kwaliteiten liggen en maak aan de hand daarvan een keuze hoe je je huis gaat verkopen. Zoals eerder benoemd, bij de meeste internetmakelaars kun je een heleboel dingen zelf doen, maar ook uitbesteden. Echter, wel tegen een extra betaling. Maak dus een afweging qua werkzaamheden en kosten en weeg dit tegen elkaar op.

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #8
Lees recensies over de betreffende internetmakelaars

Een overzicht van de beste internetmakelaar bij jou in de buurt vind je op widbm.nl. Daar worden alle makelaars in Nederland beoordeeld. Zij zijn inmiddels haast een autoriteit voor het vaststellen van de kwaliteit van alle makelaarskantoren in Nederland. Raadpleeg deze website dus voordat je een keuze maakt!

Tip Huis verkopen met een internetmakelaar #9
Bespaar enorm op de makelaarskosten

Met name in de grote steden is de verkoopsnelheid van huizen enorm snel, dit is een goede reden om met een internetmakelaar in zee te gaan. Je plant een of twee bezichtigingen in en daarmee bespaar je in de meeste gevallen enorm op de makelaarskosten. De Huizenbemiddelaar staat voor een vertrouwde, voordelige en vernieuwende aanpak bij de aan- of verkoop van uw woning. Vertrouwd omdat u een complete begeleiding ontvangt, zoals je mag verwachten van een makelaar. Voordelig omdat de complete begeleiding slechts € 895,- inclusief btw. kost.

 

 

Succes!

Comment Section

3 reacties op “Tips huis verkopen met een internetmakelaar


Door Marie op 11 juli 2018

Het lijkt inderdaad makkelijk om in deze tijd je huis te verkopen met een internetmakelaar. Toch komt er vaak meer bij kijken dan je denkt. Ook niet vergeten dat je uiteindelijk wel zelf naar de notaris moet. Wij hebben ons huis ook online verkocht, maar kijk voordat je begint goed naar de voorwaarden, dat kan ik je wel vertellen!


Door Vincent op 19 juli 2018

Mijn ouders hebben hun huis via een internetmakelaar verkocht. Toch zou ik me goed laten voorlichten voordat ik het ook zou doen. Kijk inderdaad eerst goed wat je zelf kan doen. Zo hebben mijn ouders zelf foto’s gemaakt en een tekst geschreven.


Door Natalie op 5 september 2019

Bedankt voor deze tips voor het verkopen van een huis. Met deze materie ben ik niet bekend en ik heb onlangs een huis geërfd en sta ik voor de verkoop ervan. Eén ding weet ik al zeker: wat ik kan uitbesteden, besteed ik uit. Op sommige zaken moet je niet willen besparen.

Plaats een reactie


*