Huis verkopen in 2016

Ben je van plan je huis te gaan verkopen in 2016 of staat je huis nog te koop in 2016? Dan is het tijd om actie te gaan ondernemen. Je wilt zo snel mogelijk je huis gaan verkopen om de volgende stap in het leven te gaan maken. Om dit voor elkaar te krijgen is het van belang dat je die ene koper weet te vinden. Huis verkopen in 2016 biedt volop mogelijkheden.

Zorg voor een goed begin

Voordat je het huis te koop gaat zetten is het goed om te weten dat jij zelf veel verantwoordelijkheid hebt om je huis succesvol te verkopen. En met het succesvol verkopen bedoelen we dat je huis snel- en voor de juiste verkoopprijs wordt verkocht. Jij bent diegene die belangrijke beslissen gaat maken. De eerste stap in het verkoopproces die je dient te zetten is het beslissen op welke wijze je het huis gaat verkopen. Ga je het huis met- of zonder makelaarskantoor verkopen? Hiernaast heb je nog de keuze uit verschillende online makelaars die je kunnen ondersteunen om het huis te verkopen voor een vaak veel lager tarief dan een fysiek makelaarskantoor. Een aantal zaken om rekening te mee te houden in beginfase zijn.

  •  Op welke manier ga je het huis verkopen?
  •  Wat is je budget om het huis te verkopen?
  •  Ben je bereid om zelf actie te ondernemen?
  •  Welke aspecten zal jij zelf kunnen doen?

Kies je voor een fysiek makelaarskantoor?

Veel personen kiezen voor een fysiek makelaarskantoor. Het kiezen voor een fysiek makelaarskantoor heeft als grootste voordeel dat de makelaar veel werkzaamheden voor je gaat uitvoeren. Er is een verschil in fysieke makelaarskantoren. De NVM is de grootste vereniging voor makelaars in Nederland. Hiernaast is VBO ook een bekende vereniging voor makelaars en taxateurs in Nederland. Het kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een vereniging voor makelaars geeft vertrouwen. Het makelaarskantoor dient zich aan allerlei regels te houden en bijscholing speelt een belangrijke rol in een deelname bij de vereniging. Ongetwijfeld zijn er ook zeker goede makelaarskantoren die niet aangesloten zijn bij een vereniging voor makelaars. Het is aan te raden om met meerdere makelaarskantoren in gesprek te gaan voordat je besluit gaat nemen welke makelaar je gaat inschakelen om je huis te verkopen.

De voordelen van een fysiek makelaarskantoor

  •  Het makelaarskantoor neemt veel werk uit handen
  •  Het makelaarskantoor kent de markt
  •  Het makelaarskantoor heeft vaak ervaring in de omgeving
  •  Het makelaarskantoor behartigt jouw belangen als verkoper
  •  Het makelaarskantoor begeleid je door het hele verkooptraject

Ga je zelf het huis verkopen?

Een trend van de afgelopen jaren is dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zelf het huis te gaan verkopen. De grootste reden hiervoor is misschien wel de mogelijkheden van het internet. Voorheen was je afhankelijk van een makelaarskantoor om de potentiele kopers te bereiken. Tegenwoordig vindt het oriëntatieproces plaats op het internet. Potentiele kopers bekijken huizenwebsites, zoals Funda.nl, Jaap.nl en Huislijn.nl. En het is in deze tijd niet meer nodig om gebruik te maken van een fysiek makelaarskantoor om je huis te vermelden op deze websites. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om de bezichtigingen zelf te doen. Door zelf meer actie te ondernemen bespaar je vaak duizenden euro’s aan makelaarskosten. Je hoeft je huis ook niet helemaal zelf te gaan verkopen. Er zijn verschillende internetmakelaars, zoals bijvoorbeeld makelaarsland.nl die bepaalde makelaarsdiensten voor je kunnen uitvoeren.

De voordelen van je huis zelf te verkopen

  •  Je bespaart enorm op de makelaarskosten
  •  Je kunt ondersteuning vragen waar nodig
  •  Je gaat zelf actiever bezig zijn met het verkopen van het huis
  • Je gaat gebruik maken de nieuwe media

Energielabel is verplicht bij het verkopen van het huis in 2016

Hou er rekening mee dat per 1 januari 2015 is een energielabel verplicht is gesteld om een huis te kunnen verkopen. De Rijksoverheid maakt onderscheid tussen een voorlopig en een definitief energielabel. Het is goed om te weten dat de energielabel ook zichtbaar is op Funda.nl. Lees meer over de energielabel

Welk energielabel heeft mijn huis?

Wil je weten welk energielabel jouw huis heeft? Op de website welke energielabel heeft mijn huis? kan je in een paar eenvoudige stappen achterhalen wat het energielabel van het huis is.

Huis succesvol verkopen in 2016

Ben je van plan je huis te gaan verkopen in 2016 of staat je huis nog te koop in 2016? Dan is het tijd om actie te gaan ondernemen. Wees geen passieve huis verkoper. Benut de mogelijkheden van het internet. Social Media kanalen, zoals Facebook en Twitter bieden enorm veel mogelijkheden. Probeer ook je omgeving te betrekken om mee te helpen je huis onder de aandacht te brengen.

Actie dus…. !