Page content

article content

Waarom een energielabel kan helpen je huis te verkopen

Per 1 januari 2015 is een energielabel verplicht om een huis te kunnen verkopen, verhuren en bij eigendomsoverdracht. De Rijksoverheid maakt onderscheid tussen een voorlopig en een definitief energielabel.

Voorlopig energielabel

Verstrekt door de Rijksoverheid

Een voorlopig energielabel is een inschatting op basis van reeds bekende gegevens van de woning in het Kadaster, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar. Je kunt het energielabel van een woning opzoeken op www.zoekuwenergielabel.nl.

Definitief energielabel

Aangevraagd door de woningeigenaar

Een definitieve energielabel kan je opvragen met je DigiD code door in te loggen op www.energielabelvoorwoningen.nl en daar dien je vervolgens een aantal gegevens in te vullen. Als woningeigenaar dien je wijzigingen aan het huis door middel van foto’s en facturen aan te kunnen tonen. De aangevraagde stukken worden door een deskundige gecontroleerd en bij goedkeuring wordt het definitieve energielabel verstrekt.

Verschillende soorten labelklassen

Er zijn verschillende soorten labelklassen. De energielabels lopen van A (meest energiezuinig tot en met G (minst energiezuinig).

 

energielabel huis

 

Welk energielabel heeft mijn huis?

Huis verkopen of verhuren? Vraag dan een energielabel aan. Op deze website www.energielabelvoorwoningen.nl kan je in een paar eenvoudige stappen achterhalen van het energielabel van het huis is. Om je op weg te helpen is op basis van openbare gegevens alvast een voorlopig energielabel vastgesteld. Deze gegevens kan je eenvoudig zelf aanvullen en op deze manier een definitieve energielabel vaststellen. Hou er rekening meer dat je DigiD code nodig hebt en dat het tientallen euro’s kost. Kijk op www.energielabelvoorwoningen.nl voor meer informatie.

Energielabel is zichtbaar op Funda.nl

Steeds meer mensen kiezen voor een huis met een groen energielabel, omdat het vaak goedkoper wonen is vanwege de lagere stookkosten. Tegenwoordig wordt de energielabel ook vermeld op Funda.nl. Om een huis sneller te verkopen kan het dus heel interessant zijn te investeren in een hogere energielabel.

Wat levert het op?

Heeft de woning een A- Label? Dan scheelt het aanzienlijk in de energiekosten. Hiernaast is hechten mensen steeds meer waarde aan een groene energielabel. Een groene energielabel kan het een belangrijk aspect zijn om het huis sneller te verkopen.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Waarom een energielabel kan helpen je huis te verkopen

Plaats een reactie


*