Jaap.nl in de race voor titel ‘huizensite nummer 1’

Jaap.nl in de race voor titel ‘huizensite nummer 1’

Jaap.nl is al jarenlang de huizensite naast Funda.nl. Zoals de meeste wel weten is Funda.nl op dit moment nog de grootste huizensite van Nederland, althans met het grootste aanbod van particuliere koopwoningen. Echter, Jaap.nl is ondertussen druk bezig om Funda.nl voorbij te streven en zomenteen dé huizensite van Nederland te worden.

Waarin verschillen beide huizensites?

Jaap.nl ondersteunt particulieren in het proces waarin zij zelf hun huis willen verkopen in tegenstelling tot Funda.nl. Het is via Funda.nl dus niet mogelijk om direct jouw huis te plaatsen als particuliere huisverkoper. Dit moet tot op de dag van vandaag altijd via een NVM of anderzijds gecertificeerd makelaarskantoor. Via Jaap.nl is het tegenwoordig wel mogelijk om als huisverkoper het huis op Funda.bl te plaatsen. Dit is het grootste verschil. Daarnaast biedt Jaap.nl ook nog eens ondersteuning op alle andere onderdelen van het verkoopproces, zoals het aanbieden van professionele fotografie, promotiefilms en plattegronden. Kortom, het hele pakket voor een relatief lage prijs. Met dit aanbod speelt Jaap.nl slim in op de ontwikkeling waarbij zelfverkopers en nieuwe internetmakelaars als paddenstoelen uit de grond schieten – via een internetmakelaar kunt u zelf het grootste gedeelte van het verkoopproces voor uw rekening nemen zoals de onderhandelingen en bezichtigingen.

 

Zet je geld in op Jaap.nl

Bent u van plan om zelf uw huis te verkopen? Dan raad ik jullie aan om dit via Jaap.nl te doen en zorg er dan wel voor dat jouw huis ook op Funda.nl wordt geplaatst. Zoals eerder genoemd is dit mogelijk tegen een relatief laag tarief als je ervan uitgaat dat de meeste traditionele makelaars 1% a 2% van de verkoopprijs in rekening brengen. Bij Jaap.nl is dit al mogelijk vanaf € 795,-. Aanvullend zouden wij altijd adviseren om extra promotie in te zetten, om op die manier extra online bezichtigingen te krijgen en daarmee de kans op een hogere verkoopprijs. Huispromotie.nl biedt extra promotiemogelijkheden waarbij u kunt kiezen of u het zelf wil doen of dat u het wilt uitbesteden.

Zijn er ook nog andere huizensites naast Jaap.nl en Funda.nl?

Ja zeker. Jaap.nl heeft een samenwerking Speurders.nl en Huizenzoeker.nl. Dit betekent dat als uw huis op Jaap.nl staat u ook automatisch op deze huizensites wordt getoond. Deze zijn echter wel redelijk beperkt wat betreft de presentatiemogelijkheden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om meer dan vijf foto’s te plaatsen en ook een ander belangrijk onderdeel van de presentatie, de kenmerken, is erg beperkt. Naast deze twee huizensites is natuurlijk nog Marktplaats.nl en Huispromotie.nl. Via Huispromotie.nl is het wel mogelijk om onbeperkt aantal foto’s en kenmerken weer te geven.

 

Moet ik kiezen tussen Jaap.nl en Funda.nl?

Nee hoor. Via Jaap.nl is het dus mogelijk om uw huis op Funda.nl te plaatsen, maar andersom is dit niet automatisch zo. Als uw (internet)makelaar het huis op Funda.nl heeft geplaatst wordt uw advertentie wel weergegeven op Jaap.nl, maar wel met een zeer beperkte weergave. Deze beperking wordt opgeheven als uw makelaar toestemming geeft aan Jaap.nl om het aanbod volledig over te nemen. Heeft de makelaar dit gedaan, dan zal ook uw huis op zowel Jaap.nl als Funda.nl worden weergegeven.

Blijf op de hoogte!

Zorg dat je op de hoogte blijft en lees mijn nieuwste blogs voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van de huizenmarkt. Je kunt ze ook volgen en lezen op onze Facebook pagina! Het enige dat je hoeft te doen is ons even een like te geven! Tot de volgende!

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN