Wat zijn de kosten bij het verkopen van een huis? Huispromotie.nl

Deze kosten heb je in ieder geval te pakken bij het verkopen van jouw huis

Je wilt je huis in de verkoop zetten of nog beter gezegd je wilt je huis verkopen. Tegenwoordig worden de meeste huizen binnen no- time verkocht. Voornamelijk in de grotere steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen worden de huizen gemiddeld binnen 2- maanden verkocht. Wij hebben een gemiddelde verkoopsnelheid van 6- weken. Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om het huis zelf te verkopen en op deze manier enorm te besparen op de makelaarskosten. Hiernaast heb je op deze manier meer vrijheid om extra promotie in te zetten om het huis meer onder de aandacht te brengen en sneller te verkopen.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Tegenwoordig kun je duizenden euro’s besparen met de verkoop van het huis door niet te kiezen voor een traditioneel makelaarskantoor. Bij een traditioneel makelaarskantoor betaal je vaak tussen de 1 á 2% makelaarscourtage + gemiddeld € 500,- opstartkosten. Dit komt bij een huis van € 250.000,- al gauw op € 3000,- makelaarskosten. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer nodig! Bij huizen ronden de €500.000,- kunnen de kosten makelaarskosten enorm oplopen richting de duizenden euro's.

Wat zijn de kosten om een huis te verkopen?

Samen met Huispromotie.nl is het mogelijk om het huis te verkopen voor één vast bedrag van € 397,- inclusief btw. Onze gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Nederland is gemiddeld 6- weken door middel van o.a. krachtige Social Media Promotie. Bij ons heb je 2- mogelijkheden om het huis te verkopen. Je kunt zelf de rondleidingen verzorgen of je besteed het uit aan onze makelaar.

Bekijk direct onze pakketten 

De kosten bij het verkopen van een huis variëren enorm. Daarom is het goed om vooraf goed inzichtelijk te hebben waar je kunt besparen op de kosten en welke kosten je in ieder geval te pakken hebt. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om jouw huis te verkopen.

Wat zijn de kosten als je jouw huis op Funda.nl wilt plaatsen?

Een advertentie van het huis plaatsen op Funda.nl, dat is de eerste stap voor iedereen die zijn huis wil gaan verkopen. Funda.nl is nu eenmaal dé huizensite in Nederland waar alle potentiële kopers zich oriënteren in de zoektocht naar zijn of haar nieuwe droomhuis, alvorens zij daadwerkelijk een bezichtiging gaan aanvragen.

Wat zijn de kosten om mijn huis zelf te verkopen? 

Tegenwoordig is het mogelijk om zowel met een internetmakelaar als met een traditionele makelaar een huis te verkopen. Beide ‘typen’ makelaars plaatsen het huis op Funda.nl. De meeste traditionele makelaars maken weinig tot geen gebruik van de online promotie mogelijkheden en dat biedt juist kansen deze tijd om het huis te verkopen. In de overige ondersteunende onderdelen van het verkoopproces verschillen de diensten weinig van elkaar (zoals de bezichtigingen, onderhandelingen en hulp bij opstellen koopovereenkomst kun je ook door een internetmakelaar laten verzorgen). Je kunt dus een hoop geld besparen!

Kosten huis verkopen via Social Media

Wil je jouw huis verkopen via Social Media? Volgens sommige makelaars is dit niet mogelijk, echter in de praktijk is dit al daadwerkelijk gelukt. Vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen is het mogelijk om jouw huis te verkopen via Social Media. De vraag is daar zó groot, dat huisverkopers helemaal geen makelaar nodig hebben. En dus via andere kanalen naast Funda.nl, hun huis kunnen promoten en verkopen. Je dient hier dan wel tijd en geld voor te reserveren. Je kunt Social Media ook inzetten als extra promotie waarbij de doorverwijst naar jouw advertentie op Funda.nl. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden om jouw huis via Facebook, Instagram of YouTube te verkopen.

Welke mogelijkheden bieden Social Media?

 • Informatie, foto’s en video van jouw huis delen
 • Informatie, foto’s en video over de omgeving delen
 • Doelgericht jouw advertentie delen in bepaalde steden
 • Doelgericht jouw advertentie delen onder mensen met een bepaald inkomen
 • Inzage in het aantal online bezichtigingen

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Wat zijn de kosten als je jouw huis gaat verkopen zonder een makelaar?

Wanneer je ervoor kiest om een huis te verkopen zonder een makelaar, dan bespaar je enorm op de kosten. De meeste makelaarskantoren werken met een courtage. Dit is vaak 1.5% á 2% van de verkoopprijs. Even een rekensommetje: Bij een huis van €200.000,- zijn de makelaarskosten al tussen de €3500,- tot €4000,-. Hiernaast zijn er ook nog vaak opstartkosten. De opstartkosten worden vaak gerekend voor het maken van de foto’s, voor een plaatsing op Funda etc. Het varieert per makelaarskantoor hoeveel de exacte opstartkosten bedragen. De opstartkosten komen bovenop de courtage, maar soms worden ze ook bij courtage inbegrepen. Naast de opstartkosten werken de meeste makelaars ook met intrekkingskosten. Dit betekent dat er kosten worden gerekend voor het intrekken van de opdracht. Ook deze kosten verschillen per makelaar. Informeer van te voren naar de bovengenoemde kosten.

Wanneer je ervoor kiest om zelf je huis te verkopen bespaar je dus enorm op de bovenstaande kosten. Dit betekent wel dat dat je de meeste zaken zelf dient te regelen. Een aantal onderdelen kost geld, andere onderdelen zijn gratis, maar die je dus wel zelf te doen. Hierbij moet je denken aan:

 •  Vraagprijs (v.a. €5,- kadaster – transactieprijzen meest recent verkochte huizen in jouw regio)
 •  Advertentietekst (GRATIS)
 •  Online advertenties (v.a. € 397,-)
 •  Overige huizensites advertenties (v.a. € 150,-
 •  Professionele foto’s (v.a. €150,-)
 •  Promotiefilm (v.a. €150,-)
 •  Plattegronden (v.a. €75,-)
 •  Bezichtigingen (GRATIS)
 •  Onderhandelingen (GRATIS)
 •  Hulp bij de koopovereenkomst (GRATIS)

Het is niet mogelijk om als particulier het huis te plaatsen op Funda. Alleen erkende makelaarskantoren kunnen een huis plaatsen op Funda. De kosten voor het plaatsen van een huis Funda variëren per makelaarskantoor. Wanneer je geen gebruik gaat maken van Funda is het van belang om het huis op andere kanalen onder de aandacht te brengen. Websites zoals Jaap.nl en Huislijn.nl zijn hier voorbeelden van.

Je kunt duizenden euro’s besparen als je zelf jouw huis gaat verkopen

Wanneer je zelf jouw huis zelf gaat verkopen dien je onder andere de promotie van het huis zelf te doen. Hierbij moet je denken aan het maken van een eigen website, advertenties op Google, Facebook en bijvoorbeeld YouTube. Een website laten maken, afhankelijk van de functionaliteiten, is mogelijk vanaf ongeveer €500,-. Zorg er in ieder geval voor dat de website meerdere foto’s en een promotiefilm kan weergeven.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-


Kosten huis verkopen met een makelaar

De meeste makelaars werken op courtage basis. Dit zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt voor de volledige begeleiding bij het verkopen van het huis. Hoe hoog deze courtage precies is verschilt per makelaar.

Het makelaar krijgt de courtage wanneer het huis daadwerkelijk is verkocht. Daarnaast werken veel makelaarskantoren met opstartkosten. Dit zijn kosten voor de opstart van de verkoop en ook hierbij variëren de kosten enorm.

Voorbeelden van opstartkosten kunnen zijn voor een te-koop-bord, plaatsing advertentie op Funda.nl of voor het maken van de foto’s.

Bij een verkoopprijs van € 200.000,- betaal je bij een traditionele makelaar gemiddeld €3500,- tot €4000,- aan courtage. Echter, verschilt dit wel per makelaar, vraagprijs en stad. Soms is het ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken, niet ongebruikelijk bij huizen in het hogere segment. Hiernaast is het ook mogelijk om een prijsafspraak te maken op basis van een behaald resultaat. Een courtage op basis van prestatie betekent dat de makelaar meer courtage opstrijkt, naar mate hij het huis voor een hogere prijs heeft verkocht dan bijvoorbeeld de vraagprijs. Hierover kun je afspraken maken en het verschilt per makelaar of zijn hiermee akkoord gaan. Het voordeel van het werken op prestatie afspraak, is dat de makelaar zijn best gaat doen om het maximale uit de verkoop te halen!

Kosten huis verkopen met een internetmakelaar

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om een internetmakelaar in te schakelen. En mag het nog wel een internetmakelaar genoemd worden? Tegenwoordig leven we in een online wereld en hebben we het internet opgenomen in ons dagelijks leven. Het is dan vanzelfsprekend dat het woord internetmakelaar al vrij snel ontstaan is, maar wat is nou een internetmakelaar en wat zijn de verschillen met een traditioneel makelaar? Een aantal voordelen van een internetmakelaar:

 •  Goedkoper dan een traditionele makelaar
 •  Je kunt de bezichtigingen ook zelf doen
 •  Promotiemateriaal is vaak online gericht
 •  Ondersteuning onderhandelingen
 •  Ondersteuning juridische zaken
 •  Makelaar van deze tijd

Een groot voordeel van een internetmakelaar is dat je zelf kan bepalen van welke diensten je gebruikt wilt maken. Hiermee bespaar je op de hoge kosten die traditionele makelaars opstrijken, maar je hebt tegelijkertijd wel hulp bij een aantal belangrijke aspecten zoals het advies bij het vaststellen van een goede vraagprijs en het opstellen van een koopakte.

Bekijk onze tarieven om het huis te verkopen:

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Kosten bij het verkopen van het huis

Het is tegenwoordig niet altijd meer nodig om een makelaar in te schakelen om je huis te verkopen. Veel onderdelen van het verkoopproces, zoals de promotie kan je zelf doen via het internet.

Daarnaast kun je zelf zorgen voor professionele foto’s een promofilm en tegenwoordig kun je ook al zelf je huis op Funda.nl plaatsen (met hulp van een intermediair – zonder duizenden euro’s te hoeven betalen).

Ook bieden Google en Social Media uitgebreide mogelijkheden om het huis te promoten en onder de aandacht te brengen bij de gewenste personen. Op Facebook is het mogelijk om mensen te bereiken in bepaalde woonplaats, gezinssamenstelling, opleiding, werk, leeftijd en meer relevante kenmerken om de juiste potentiële kopers te bereiken.

Denk bij het verkopen van je huis niet alleen aan de kosten. Je wilt immers ook dat je de maximale opbrengst ontvangt.

Huis snel verkopen en duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten?

Momenteel staan er ruim 9 miljoen Facebook accounts geregistreerd in Nederland. Een groot deel hiervan zit dagelijks op Facebook. Dit maakt dat Facebook het meest populaire en meest gebruikte Social Media platform van Nederland is.

Jouw huis verkopen via Facebook is dus helemaal niet zo’n gek idee. Je krijgt er simpelweg meer (online) bezichtigingen door en daarmee verhoog je de kans op een aanvraag voor een bezichtiging en uiteindelijk op een snelle verkoop

Bespaar duizenden euro’s op makelaarskosten!

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Herken jij dit?

 • Er komen te weinig potentiële kopers jouw huis bekijken
 • Je hoort te weinig van de makelaar
 • Je twijfelt er aan of de makelaar wel alle zeilen bijzet om het huis maximaal te promoten
 • Je weet dat er meer mogelijkheden zijn om je huis onder de aandacht te brengen
 • Je wilt niet over 2 jaar het huis nog steeds te koop hebben staan

Ben je niet tevreden over jouw makelaar of probeer je zelf jouw huis te verkopen, maar lukt het niet? In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om extra promotie in te zetten door bijvoorbeeld doelgericht te adverteren op o.a. op Facebook via Huispromotie.nl.

Huispromotie.nl biedt de mogelijkheid om jouw huis beter en meer onder de aandacht te brengen door duizenden extra online bezichtigingen te realiseren.

Hoe kan ik op een goedkope manier mijn huis verkopen? 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te besparen op de makelaarskosten. De meeste makelaarskantoren werken met een vaste courtage. Dit betekent dat je al gauw duizenden euro’s bepaalt nadat het huis is verkocht. De meeste huizen worden op dit moment vrij snel verkocht. Denk daarom goed na of je daadwerkelijk een makelaars wilt inschakelen. Naast de courtage berekenen de meeste makelaars ook opstartkosten. Deze variëren per makelaarskantoor. Je kunt zelf veel zaken regelen, hierbij kun je denken aan;

 • De advertentietekst zelf schrijven
 • Zelf de foto’s (laten) maken
 • Zelf de rondleidingen verzorgen met geïnteresseerden
 • Zelf het huis verkoopklaar maken.

Door meer zelf te doen, kun je duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten. Naast dat je kunt besparen kun je het huis ook sneller verkopen en voor een hogere verkoopprijs. Voor jou als verkoper zijn een aantal duizenden euro’s enorm van meerwaarde. Voor een makelaar is de verkoopprijs minder belangrijk, omdat zij courtage ontvangen over het grote geheel en de laatste paar duizend euro bovenop de vraagprijs zij vaak minder belangrijk vinden.

Ontvang direct Gratis de Huispromotie gids:

 • Wat 90% van de huisverkopers niet doen
 • Op welke manier jouw huis opvalt tussen andere huizen die te koop staan
 • Welke zaken je zeker niet mag vergeten
 • Wat de (meeste) makelaars niet doen
 • Op welke wijze jij je makelaar kan helpen
 • Hoe je daadwerkelijk bezichtigingen krijgt
 • Hoe je sneller bezichtigingen krijgt
 • Wat de belangrijkste basisregels zijn om je huis te verkopen

 Ontvang direct de Gratis Tips 

Bekijk de succeschecklist om jouw huis snel te verkopen

Bekijk onze tarieven om het huis te verkopen:

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.


Wellicht ook interessant?

Theo de Bruijn
Door

Theo de Bruijn

op 10 May 2018

Berekening bovenaan klopt niet, er staat kosten kosten 1,5 tot 2% bij huis van 200.000 geeft aan kosten tussen 3500 tot 4000 maar dat moet zijn 3000 tot 4000.

mierenneuker
Door

mierenneuker

op 21 May 2018

Je krijgt een sticker voor je oplettenheid. Nog punten of komma's die niet goed staan?

Sjors
Door

Sjors

op 12 Sep 2018

Super handig voor iedereen die zijn huis wil verkopen!

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN