Page content

article content

Deze kosten heb je in ieder geval te pakken bij het verkopen van jouw huis

Je wilt je huis in de verkoop zetten of nog beter gezegd  je wilt je huis verkopen. Tegenwoordig worden de meeste huizen binnen no- time verkocht. Voornamelijk in de grotere steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen worden de huizen gemiddeld binnen 2- maanden verkocht. Wij hebben een gemiddelde verkoopsnelheid van 6- weken.

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Tegenwoordig kun je duizenden euro’s besparen met de verkoop van het huis door niet te kiezen voor een traditioneel makelaarskantoor. Bij een traditioneel makelaarskantoor betaal je vaak tussen de 1- á 2% makelaarscourtage + gemiddeld € 500,- opstartkosten dit komt bij huis van € 250.00,- al gauw op € 3000,- makelaarskosten. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer nodig!

Samen met Huispromotie.nl is het mogelijk om je huis op Funda te plaatsen voor één vast bedrag van € 297,- inclusief btw. Je krijgt hiervoor een vermelding op Funda.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Speurders.nl, Huizenzoeker.nl, Marktplaats.nl en Pararius.nl. Onze gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Nederland is gemiddeld 6- weken door middel van o.a. krachtige Social Media Promotie. Bij ons heb je 2- mogelijkheden om het huis te verkopen. Je kunt zelf de rondleidingen verzorgen of je besteed het uit aan onze makelaar.

Bekijk direct onze pakketten 

De kosten bij het verkopen van een huis variëren enorm. Daarom is het goed om vooraf goed inzichtelijk te hebben waar je kunt besparen op de kosten en welke kosten je in ieder geval te pakken hebt. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om jouw huis te verkopen.

  • Huis verkopen zonder makelaar
  • Huis verkopen met een makelaar
  • Huis verkopen met een internetmakelaar

Wat zijn de kosten als je jouw huis op Funda.nl wil plaatsen?

Een advertentie van jouw huis plaatsen op Funda.nl, dat is de eerste stap voor iedereen die zijn huis wil gaan verkopen. Funda.nl is nu eenmaal dé huizensite in Nederland waar alle potentiële kopers zich oriënteren in de zoektocht naar zijn of haar nieuwe droomhuis, alvorens zij daadwerkelijk een bezichtiging gaan aanvragen.

 

Bespaar duizenden euro’s!

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Wat zijn de kosten om mijn huis zelf te verkopen?

Tegenwoordig is het mogelijk om zowel met een internetmakelaar als met een traditionele makelaar een huis te verkopen. Beide ‘typen’ makelaars plaatsen het huis op Funda.nl. De meeste traditionele makelaars maken weinig tot geen gebruik van de online promotie mogelijkheden en dat biedt juist kansen deze tijd om het huis te verkopen. In de overige ondersteunende onderdelen van het verkoopproces verschillen de diensten weinig van elkaar (zoals de bezichtigingen, onderhandelingen en hulp bij opstellen koopovereenkomst kun je ook door een internetmakelaar laten verzorgen). Je kunt dus een hoop geld besparen!

Tarieven Funda Basis pakket van 397,- 

 • Plaatsen wij het huis op Funda en overige huizensites
 • Doen wij de Social Media promotie
 • Mailen we alle geïnteresseerde door naar jou om een afspraak in te plannen

Jij doet zelf:

 • De bezichtigingen
 • De foto’s en de advertentietekst

Tarieven Funda Plus pakket van 997,- 

 • Doet onze makelaar de bezichtigingen
 • Maken wij professionele foto’s en advertentietekst

Bekijk direct onze pakketten 

Kosten huis plaatsen op Funda zonder makelaar

Kan ik mijn huis zelf op funda plaatsen zonder makelaar? Ja, dat kan en hiermee bespaar je direct duizenden euro’s. Met de ondersteuning van Huispromotie kun jij net als duizenden eerdere huisverkopers zelf het huis verkopen.

Wij plaatsen jouw huis binnen 3 dagen op Funda en alle overige huizensites.

Alle geïnteresseerden sturen we naar jou door. Je kunt dan zelf op de gewenste tijdstip een afspraak inplannen. Ook is het mogelijk om 1 of 2 open- dagen te organiseren (hiermee behalen wij hele mooie resultaten). Wij verkopen een huis gemiddeld binnen 6- weken door middel van o.a. Social Media Promotie. Je krijgt bij ons altijd persoonlijk advies vooraf en je hebt altijd één vast contactpersoon.

Kosten huis verkopen via Social Media

Wil je jouw huis verkopen via Social Media? Volgens sommige makelaars is dit niet mogelijk, echter in de praktijk is dit al daadwerkelijk gelukt. Vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen is het mogelijk om jouw huis te verkopen via Social Media. De vraag is daar zó groot, dat huisverkopers helemaal geen makelaar nodig hebben. En dus via andere kanalen naast Funda.nl, hun huis kunnen promoten en verkopen. Je dient hier dan wel tijd en geld voor te reserveren. Je kunt Social Media ook inzetten als extra promotie waarbij de doorverwijst naar jouw advertentie op Funda.nl. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden om jouw huis via Facebook, Instagram of YouTube te verkopen.

Welke mogelijkheden bieden Social Media?

 • Informatie, foto’s en video van jouw huis delen
 • Informatie, foto’s en video over de omgeving delen
 • Doelgericht jouw advertentie delen in bepaalde steden
 • Doelgericht jouw advertentie delen onder mensen met een bepaald inkomen
 • Inzage in het aantal online bezichtigingen

 

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

 

Wat zijn de kosten als je jouw huis gaat verkopen zonder een makelaar?

Wanneer je ervoor kiest om een huis te verkopen zonder een makelaar, dan bespaar je enorm op de kosten. De meeste makelaarskantoren werken met een courtage. Dit is vaak 1.5% á 2% van de verkoopprijs. Even een rekensommetje: Bij een huis van €200.000,- zijn de makelaarskosten al tussen de €3500,- tot €4000,-. Hiernaast zijn er ook nog vaak opstartkosten. De opstartkosten worden vaak gerekend voor het maken van de foto’s, voor een plaatsing op Funda etc. Het varieert per makelaar hoeveel de opstartkosten bedragen. De opstartkosten komen bovenop de courtage, maar soms worden ze ook bij courtage inbegrepen. Naast de opstartkosten werken de meeste makelaars ook met intrekkingskosten. Dit betekent dat er kosten worden gerekend voor het intrekken van de opdracht. Ook deze kosten verschillen per makelaar. Informeer van te voren naar de bovengenoemde kosten.

Wanneer je ervoor kiest om zelf je huis te verkopen bespaar je dus enorm op de bovenstaande kosten. Dit betekent wel dat dat je de meeste zaken zelf dient te regelen. Een aantal onderdelen kost geld, andere onderdelen zijn gratis, maar die je dus wel zelf te doen. Hierbij moet je denken aan:

 •  Vraagprijs (v.a. €5,- kadaster – transactieprijzen meest recent verkochte huizen in jouw regio)
 •  Advertentietekst (GRATIS)
 •  Funda.nl advertentie (v.a. € 497,-)
 •  Overige huizensites advertenties (v.a. € 150,-
 •  Professionele foto’s (v.a. €150,-)
 •  Promotiefilm (v.a. €150,-)
 •  Plattegronden (v.a. €75,-)
 •  Bezichtigingen (GRATIS)
 •  Onderhandelingen (GRATIS)
 •  Hulp bij de koopovereenkomst (GRATIS)

Bespaar duizenden euro’s met ons TotaalPakket:

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Het is niet mogelijk om als particulier het huis te plaatsen op Funda. Alleen erkende makelaarskantoren kunnen een huis plaatsen op Funda. De kosten voor het plaatsen van een huis Funda variëren per makelaar. Wanneer je geen gebruik gaat maken van Funda is het van belang om het huis op andere kanalen onder de aandacht te brengen. Websites zoals Jaap.nl en Huislijn.nl zijn hier voorbeelden van. Voor slechts € 297,- plaatsen wij advertenties op Funda.nl, Jaap.nl en alle overige huizensites in Nederland. Lees meer over huis plaatsen op Funda.nl en overige huizensites.

Je kunt duizenden euro’s besparen als je zelf jouw huis gaat verkopen

Wanneer je zelf jouw huis zelf gaat verkopen dien je onder andere de promotie van het huis zelf te doen. Hierbij moet je denken aan het maken van een eigen website, advertenties op Google, Facebook en bijvoorbeeld YouTube. Een website laten maken, afhankelijk van de functionaliteiten, is mogelijk vanaf ongeveer €500,-. Zorg er in ieder geval voor dat de website meerdere foto’s en een promotiefilm kan weergeven.

Mocht je toch jouw huis op diverse huizensites willen plaatsen zoals Funda.nl en Jaap.nl, dan zijn hier tegenwoordig ook mogelijkheden voor ZONDER dat je een makelaar inschakelt en duizenden euro’s moet betalen.

 

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Kosten huis verkopen met een makelaar

De meeste makelaars werken op courtage basis. Dit zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt voor de volledige begeleiding bij het verkopen van het huis. Hoe hoog deze courtage precies is verschilt per makelaar.

Het makelaar krijgt de courtage wanneer het huis daadwerkelijk is verkocht. Daarnaast werken veel makelaarskantoren met opstartkosten. Dit zijn kosten voor de opstart van de verkoop en ook hierbij variëren de kosten enorm.

Voorbeelden van opstartkosten kunnen zijn voor een te-koop-bord, plaatsing advertentie op Funda.nl of voor het maken van de foto’s.

Bij een verkoopprijs van € 200.000,- betaal je bij een traditionele makelaar gemiddeld €3500,- tot €4000,- aan courtage. Echter, verschilt dit wel per makelaar, vraagprijs en stad. Soms is het ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken, niet ongebruikelijk bij huizen in het hogere segment. Hiernaast is het ook mogelijk om een prijsafspraak te maken op basis van een behaald resultaat. Een courtage op basis van prestatie betekent dat de makelaar meer courtage opstrijkt, naar mate hij het huis voor een hogere prijs heeft verkocht dan bijvoorbeeld de vraagprijs. Hierover kun je afspraken maken en het verschilt per makelaar of zijn hiermee akkoord gaan. Het voordeel van het werken op prestatie afspraak, is dat de makelaar zijn best gaat doen om het maximale uit de verkoop te halen!

Kosten huis verkopen met een internetmakelaar

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om een internetmakelaar in te schakelen. En mag het nog wel een internetmakelaar genoemd worden? Tegenwoordig leven we in een online wereld en hebben we het internet opgenomen in ons dagelijks leven. Het is dan vanzelfsprekend dat het woord internetmakelaar al vrij snel ontstaan is, maar wat is nou een internetmakelaar en wat zijn de verschillen met een traditioneel makelaar? Een aantal voordelen van een internetmakelaar:

 •  Goedkoper dan een traditionele makelaar
 •  Je kunt de bezichtigingen ook zelf doen
 •  Promotiemateriaal is vaak online gericht
 •  Ondersteuning onderhandelingen
 •  Ondersteuning juridische zaken
 •  Makelaar van deze tijd

Een groot voordeel van een internetmakelaar is dat je zelf kan bepalen van welke diensten je gebruikt wilt maken. Hiermee bespaar je op de hoge kosten die traditionele makelaars opstrijken, maar je hebt tegelijkertijd wel hulp bij een aantal belangrijke aspecten zoals het advies bij het vaststellen van een goede vraagprijs en het opstellen van een koopakte.

Bekijk onze tarieven om het huis te verkopen:

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Kosten bij het verkopen van het huis

Het is tegenwoordig niet altijd meer nodig om een makelaar in te schakelen om je huis te verkopen. Veel onderdelen van het verkoopproces, zoals de promotie kan je zelf doen via het internet.

Daarnaast kun je zelf zorgen voor professionele foto’s een promofilm en tegenwoordig kun je ook al zelf je huis op Funda.nl plaatsen (met hulp van een intermediair – zonder duizenden euro’s te hoeven betalen).

Ook bieden Google en Social Media uitgebreide mogelijkheden om het huis te promoten en onder de aandacht te brengen bij de gewenste personen. Op Facebook is het mogelijk om mensen te bereiken in bepaalde woonplaats, gezinssamenstelling, opleiding, werk, leeftijd en meer relevante kenmerken om de juiste potentiële kopers te bereiken.

Denk bij het verkopen van je huis niet alleen aan de kosten. Je wilt immers ook dat je de maximale opbrengst ontvangt.

Huis snel verkopen en duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten?

Momenteel staan er ruim 9 miljoen Facebook accounts geregistreerd in Nederland. Een groot deel hiervan zit dagelijks op Facebook. Dit maakt dat Facebook het meest populaire en meest gebruikte Social Media platform van Nederland is.

Jouw huis verkopen via Facebook is dus helemaal niet zo’n gek idee. Je krijgt er simpelweg meer (online) bezichtigingen door en daarmee verhoog je de kans op een aanvraag voor een bezichtiging en uiteindelijk op een snelle verkoop

 

Bespaar duizenden euro’s op makelaarskosten!

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Herken jij dit?

 • Er komen te weinig potentiële kopers jouw huis bekijken
 • Je hoort te weinig van de makelaar
 • Je twijfelt er aan of de makelaar wel alle zeilen bijzet om het huis maximaal te promoten
 • Je weet dat er meer mogelijkheden zijn om je huis onder de aandacht te brengen
 • Je wilt niet over 2 jaar het huis nog steeds te koop hebben staan

Ben je niet tevreden over jouw makelaar of probeer je zelf jouw huis te verkopen, maar lukt het niet? In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om extra promotie in te zetten door bijvoorbeeld doelgericht te adverteren op o.a. op Facebook via Huispromotie.nl.

Huispromotie.nl biedt de mogelijkheid om jouw huis beter en meer onder de aandacht te brengen door duizenden extra online bezichtigingen te realiseren.

Ontvang direct Gratis de Huispromotie gids:

 • Wat 90% van de huisverkopers niet doen
 • Op welke manier jouw huis opvalt tussen andere huizen die te koop staan
 • Welke zaken je zeker niet mag vergeten
 • Wat de (meeste) makelaars niet doen
 • Op welke wijze jij je makelaar kan helpen
 • Hoe je daadwerkelijk bezichtigingen krijgt
 • Hoe je sneller bezichtigingen krijgt
 • Wat de belangrijkste basisregels zijn om je huis te verkopen

 Ontvang direct de Gratis Tips 

Bekijk de succeschecklist om jouw huis snel te verkopen

 

Bekijk onze tarieven om het huis te verkopen:

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

 

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

Wellicht ook interessant?

 

Comment Section

3 reacties op “Deze kosten heb je in ieder geval te pakken bij het verkopen van jouw huis


Door Theo de Bruijn op 10 mei 2018

Berekening bovenaan klopt niet, er staat kosten kosten 1,5 tot 2% bij huis van 200.000 geeft aan kosten tussen 3500 tot 4000 maar dat moet zijn 3000 tot 4000.


Door mierenneuker op 21 mei 2018

Je krijgt een sticker voor je oplettenheid. Nog punten of komma’s die niet goed staan?


Door Sjors op 12 september 2018

Super handig voor iedereen die zijn huis wil verkopen!

Plaats een reactie


*