Notaris Groningen - kies een notariskantoor in Groningen

Notaris Groningen

Ook voordelig jouw droomhuis kopen?

Notariskantoor in Groningen

Als u een huis koopt moet dit uiteraard allemaal officieel worden vastgelegd. U als koper, moet dit samen met de verkoper bij de notaris vastleggen. De zogenaamde eigendomsoverdracht zal hier in het bijzijn van de notaris plaatsvinden. Nadat alle benodigde documenten zijn ondertekend bent u officieel de nieuwe eigenaar.

Notariële akte 

De notaris is als enige bevoegd om de notariële akte op te maken. Deze bestaat uit de eigendomsakte en de hypotheekakte. De eigendomsakte wordt in de volksmond ook wel de leveringsakte, transportakte of juridische levering genoemd. In deze eigendomsakte worden een aantal belangrijke elementen genoemd die van belang zijn voor u als koper, zoals de erfdienstbaarheden, kwalitatieve rechten en plichten en grondverontreiniging. De hypotheekakte is akte die de hypotheekverstrekker met u als koper heeft afgesloten en het belangrijkste is dat daarin staat vermeld dat u hypothecair geldbedrag leent, met uw (nieuwe) huis als onderpand. Als beide documenten in orde zijn wordt de notariële akte ondertekend en de overeengekomen koopsom voldaan. Vanaf dit moment bent u officieel de trotse eigenaar van uw nieuwe huis!

Zijn de kosten voor het inschakelen van een notaris voor de aan- of verkoper?

De kosten voor het inschakelen van een notaris zijn normaliter voor de koper, tenzij anders wordt afgesproken. Houd er rekening mee dat de eigendomsoverdracht ongeveer 1000,- euro kost.

Inspectie voor de overdracht

Zorg er als koper voor dat u een afspraak met de verkopende partij maakt voor de inspectie van het huis. Het huis dient in dezelfde staat te worden opgeleverd als de staat op het moment dat de inspectie plaatsvind. Op deze manier komt u ook niet voor verrassingen te staan!

Andere diensten

Als u een nieuwe huis gaat kopen, kan het zo maar zijn dat u nog een taxatie of een bouwkundige keuring moet laten uitvoeren. Mocht dit zo zijn dan verwijzen wij u graag door naar onze betreffende pagina's over taxaties en bouwkundige keuringen.

Vraag direct een vrijblijvend gesprek aan


[gravityform id="10" title="false" description="false"]