Een aantrekkelijke omslagfoto maken voor je Facebook pagina

Een aantrekkelijke omslagfoto maken voor je Facebook pagina

De omslag is de afbeelding die bovenaan je pagina staat en de hele breedte van de pagina beslaat. Je kunt je wel voorstellen dat dit het meest in het oog springende gedeelte is van een (nieuwe) bezoeker van je pagina. Dat is ook precies de reden waarom we hier dan ook nodige aandacht aan willen besteden.

Aangezien je dit artikel aan het lezen bent over Huis verkopen op Facebook gaan wij er vanuit dat je serieus met de promotie op Facebook aan de gang wilt. Dan kunnen we je nu wel vertellen dat voor een goede promotie het goed is om zo nu en dan je omslag te wijzigen. Dit zorgt voor dynamiek op je pagina, en het is telkens een goede mogelijkheid om weer onder de aandacht te komen van je fans.

Wat is de juiste omslagfoto voor op Facebook?

Als eerste kun je je afvragen wat voor omslag het beste is voor je pagina. Het gaat er om dat de omslag een beeld geeft van wat de pagina inhoud. Dat de titel van de pagina samen met de omslag in éen keer duidelijk maken waar het bij jouw Facebook pagina om draait. Als het goed is heb je behoorlijk wat foto’s van je huis voor de online verkoopadvertentie. Deze foto’s kun je goed gebruiken voor de omslag van je huispromotie pagina. Eventueel in combinatie met enige tekst op de afbeelding maakt het geheel compleet voor een bruikbare omslag.

Hoe maak je zelf een professionele omslag?

Het valt niet mee om zelf in een bewerkingsprogramma precies de afmetingen van de omslag aan te houden en er voor te zorgen dat belangrijke elementen van de afbeeldingen nét buiten beeld vallen. Tenzij je natuurlijk designer bent en hier veel verstand van hebt… Maar gelukkig hebben we hier een oplossing voor gevonden die je veel tijd en moeite bespaard. Je bezoekers zullen denken dat je een designer ingehuurd hebt om het voor je te doen.

Twee doe-het-zelf stappenplannen

We hebben twee stappenplannen voor je gemaakt. De eerste is voor een omslag in de vorm van een collage, dus meerdere foto’s. De tweede voor een omslag met één afbeelding. Let op, daar komen ze: Stappenplan 1: Omslag in de vorm van een collage

Stap 1. Ga naar www.pizap.com.

Stap 2. Druk op de groene knop waarop ‘Start’ staat

facebook huis verkopen

Door op de groene start knop te drukken kun je beginnen.

Stap 3. Meerdere foto’s op één omslag maken

We gaan nu een collage maken, dus meerdere foto’s op een omslag. Klik op ‘Collage’.

Stap 4. Maak een duidelijke Facebook omslagfoto

Klik bovenin op ‘Facebook Cover’ en maak een keuze voor de indeling van de collage. Let op, als je te veel afbeeldingen gebruikt, wordt het al snel een druk geheel. Hierdoor kan het zijn dat het zijn doel voorbij gaat en het niet meer duidelijk is wat er met de omslag bedoeld wordt. Wij adviseren je daarom om een collage te maken met hooguit vier foto’s. Klik op jouw keuze van indeling.

Stap 5. De juiste indeling kiezen

Je ziet nu de indeling van de door jou gekozen collage. In elk vak zie je ‘add photo’ staan. Klik daar op.

Stap 6. Upload de foto’s naar Facebook

Je kunt nu de keuze maken waar vandaan je je foto wilt uploaden naar het programma. Klik op jouw optie en bepaal welke foto je wilt gebruiken. Herhaal deze stap voor elke foto in de collage.

Stap 7. Je kunt er nu voor kiezen om je collage op te gaan leuken.

Dit kan door gebruik te maken van de knoppen die boven je collage staan. De belangrijkste optie voor de omslag van je Facebook promotie pagina is het toevoegen van tekst. Dit doe je door op de knop met de ‘T’ te drukken. De benodigde tekst kun je toevoegen in het met stippelrand omgeven tekstblok. Zodra je iets intypt, kun je dit zien in je collage. Vervolgens kun je het lettertype en de lettergrote nog aanpassen. Als je tevreden bent over het resultaat, druk je op ‘OK’. Als je dan op de toegevoegde tekst in de collage klikt, kun je deze naar gewenst verschuiven. Je kunt nog een stap verder gaan met opleuken. Als je dit wilt kun je dit doen door de rest van de knoppen uit de knoppenbalk boven je collage uit te proberen.

facebook huis snel verkopen

Met de knoppen boven de collage kun je gaan ‘opleuken’.

Stap 8. Bijna klaar…

Als je tenslotte tevreden bent over het eindresultaat, klik je op de knop ‘SAVE’, rechts bovenin.

Stap 9. Sla de afbeelding op

Nu heb je de keuze waar je het bestand wilt gaan opslaan. Door bij elke optie met het knopje te slepen kun je het opslaan voor die optie aan of uit zetten. Heb je je keuze gemaakt? Klik dan op ‘SAVE’, en sla hem op de gewenste plaats op.

Stap 10. Ga naar je Facebook pagina

Ga nu naar je Facebook pagina door op je persoonlijke profiel in te loggen en vervolgens door te klikken naar je Facebook promotie pagina. Als je eenmaal op je pagina bent, klik dan in het grote vak, boven je profielfoto, op de fotocamera.

Stap 11. Omslag foto wijzigen op Facebook

Als je je zojuist gemaakt omslag op je computer hebt opgeslagen klik je vervolgens op ‘Foto uploaden’ en zoek je het bestand op je computer op en selecteer hem. Als je er voor gekozen hebt om je zojuist gemaakte omslag op Facebook op te slaan klik je op ‘Kiezen uit foto’s’ en zoek je het bestand op in je opgeslagen Facebook afbeeldingen en selecteer hem.

Stap 12. Wissel regelmatig van omslagfoto op Facebook

Je hebt nu een omslag klaar! Je kunt deze stappen natuurlijk zo vaak herhalen als je wilt.
Dit artikel komt uit ons E- book Huis Verkopen met Facebook. Wil je nog meer praktische tips en strategieën om het te verkopen met Facebook?

Huis verkopen op facebook

Download ons E- book Huis verkopen op Facebook.

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN