Tips Huis succesvol verkopen in Spanje - Huispromotie

Huis verkopen in Spanje

Je wilt je huis verkopen in Spanje. Het kan een hele opgave zijn om het huis in Spanje te verkopen, maar het kan ook heel snel gaan. Vaak heb je als huisverkoper invloed op de verkoopsnelheid van het huis. Ben jij een huisverkoper die bereid is zelf actie te ondernemen of besteed je dit liever uit? Dit is belangrijk om van te voren te bedenken. Bij het verkopen van het huis komt nogal wat bij kijken.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huispromotie.nl is gespecialiseerd in het online promoten en verkopen van huizen in Nederland EN in het buitenland.

 • Je bereikt de Nederlandse potentiële kopers
 • Je hebt geen dure buitenlandse makelaar meer nodig
 • Wij verkopen o.a. huizen in Spanje, Frankrijk, Turkije, Oostenrijk, Italië en Nederland

Bekijk onze huis verkooppakketten voor huizen in Spanje. 

Bekijk onze verkooppakketten voor huizen in Spanje. 

De beginfase van het huis verkopen

Heb je geïnvesteerd in kwalitatieve foto’s? Het oriëntatieproces van de potentiële kopers begint op het internet. Professionele foto’s spelen hierbij een belangrijke rol. Laat het huis van de beste kant zien en denk na over de juiste hoofdfoto. In de meeste gevallen in dit de voorkant van het huis. Naast de foto’s zijn er meer belangrijke aspecten in de beginfase.

 •  Schakel je een verkoopmakelaar in?
 •  Welke aspecten kun jezelf doen?
 •  Wat is het verkoopbudget?
 •  Wie zijn de potentiële kopers?

Een verkoopmakelaar inschakelen in Spanje

Er zijn verschillende makelaarskantoren in Nederland die opereren in Spanje. Het is dus altijd een mogelijkheid om een Nederlands sprekende makelaar in te schakelen om het huis te verkopen in Spanje. Je kunt er ook voor kiezen om een Spaanse makelaar in te schakelen. Let hierbij wel op. Het beroep makelaar is in Spanje niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zich makelaar mag noemen. In Spanje heb je twee beroepsverenigingen die examens afnemen en die een gedragscode voorschrijven. Een makelaar die is aangesloten bij een van deze beroepsverenigingen staat geregistreerd in het Agente de la Propiedad Inmobiliaria (API) register of in het Gestor Intermediario en Promociones de Edificaciones (GIPE) register. Het is van belang om te checken of je makelaar is aangesloten bij één van deze twee beroepsverenigingen. Op deze manier heb je meer zekerheid dat je met een goede partij te maken hebt.

Je kunt ook samen met Huispromotie het huis verkopen in Spanje. Lees meer over onze pakketten. 

Ga in gesprek met meerdere makelaars

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijk aspect om succesvol het huis te verkopen. Heb je al bedacht welke aspecten je zelf kunt doen en welke werkzaamheden je liever aan het makelaarskantoor wilt overlaten? Voordat je in gesprek gaat met een makelaarskantoor is het van belang om inzichtelijk te hebben welke werkzaamheden je verwacht van het makelaarskantoor. Nadat je dit goed hebt bepaald is het verstandig om meerdere makelaars uit te nodigen.
Lees meer over hoe kies je de juiste makelaar.

Wat is het verkoopbudget?

Het is van belang dat je van te voren het verkoopbudget bepaald. Op basis van het verkoopbudget heb je inzichtelijker welke keuzes je kunt gaan maken. Natuurlijk zijn de kosten belangrijk, maar het resultaat is belangrijker. Kijk goed welke diensten het makelaarskantoor voor je gaat uitvoeren en weet van te voren welke kosten hieraan verbonden zijn.

Kosten huis verkopen in Spanje

Het makelaarscourtage in Spanje ligt een stuk hoger dan bij de makelaarskantoren in Nederland. Het makelaarscourtage ligt in Spanje rond de 5%. In Nederland is dit tussen de 1- á 2,5%. Naast de makelaarskosten dien je ook een advocaat in te schakelen voor het juridisch juist opstellen van het verkoopcontract en een advocaat adviseert over de lokale- en nationale wetgeving. In Spanje betaal je ook vermogenswinstbelasting. Dit is een belasting die je betaald over de eventuele gemaakt winst.

Residenten
Voor residenten wordt de vermogenswinstbelasting vastgesteld aan de hand van 3 schijven:

 • 21% over het deel tussen € 0 en € 6.000
 • 25% over het deel tussen € 6.000 en € 24.000
 • 27% over het deel boven € 24.000

Niet-residenten

 • Niet residenten betalen een vast percentage, nl. 21% van de winst.

Vrijstelling van vermogenswinstbelasting in Spanje

In bepaalde gevallen is het mogelijk om vrijstelling van vermogenswinstbelasting in Spanje te krijgen. Het is mogelijk om vrijstelling te krijgen als:

 • Als je de opbrengst uit de verkoop weer herinvesteert in een andere Spaanse woning. Hierbij geldt wél, dat je resident bent, minimaal 3 jaar onafgebroken in de verkochte woning hebt gewoond en dat je nieuw aan te kopen huis het hoofdverblijf wordt.
 • Indien je ouder bent dan 65 jaar en als resident minimaal 3 jaar onafgebroken in het verkochte huis heeft gewoond.

Bekijk onze verkooppakketten voor huizen in Spanje. 

Nog een andere belasting

Gemeentelijke belasting Plusvalia is nog een andere belasting waar je mee te maken krijgt bij het verkopen van het huis in Spanje. Dit is een gemeentelijke belasting die geheven wordt over de grond waarop het huis staat. Hoeveel de belasting precies is, is afhankelijk van de kadastrale waarde gecombineerd met de tijd je in het huis hebt gewoond. Laat je hier van te voren goed over informeren en houdt rekening met de gemeente belasting.

Wie zijn de potentiële kopers?

Hoe ziet de potentiële koper van het huis eruit, waar bevinden de potentiële kopers zich en hoe ga je de potentiële kopers bereiken? Een makelaar kan je heel goed helpen met de waardebepaling en met de uiteindelijke verkoop. Maar tijdens de promotiefase kun je zelf actie ondernemen. Je wilt je huis in Spanje verkopen om de volgende stap te nemen.

Laat een woningfilm maken

Wees uniek en scheid je af van de andere huis verkopers in de buurt. Met een woningfilm doe je dit zeker. Een woningfilm kan jezelf maken, maar je kunt dit ook door Huispromotie.nl laten doen.

Wij maken dan gebruik van huidige foto’s, een muziekje of eventueel een voice-over door een professional.

Gebruik het internet om je vakantiehuis te verkopen

Marktplaats en Speurders zijn bekende websites in Nederland waarop je het huis op kan aanbieden. Kijk ook altijd naar de lokale markt. Op welke woning websites verkopen de mensen in de buurt het huis? Probeer zowel actief te zijn in het land zelf, maar richt je ook op personen in de andere landen.

Social Media inzetten om je huis te verkopen in het buitenland

Social Media is één van de meest krachtige mediakanalen die je op dit moment kan inzetten. Gebruik Social Media om je huis in het buitenland te verkopen. Deel mooie afbeeldingen zowel van het huis als van de omgeving op een leuke manier. Probeer je omgeving te betrekken en de berichten te delen.

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

Huispromotie.nl
Hoogte Kadijk 117
1018 BH Amsterdam

+31 20-8460308
+31 683510291
info@huispromotie.nl

Eb
Door

Eb

op 19 Jul 2017

In Nederland is het beroep makelaar toch ook niet meer beschermd.?! Het gaat erom dat het huis verkocht wordt, iemand die de marketing en sales voor je doet, voor wettelijke/juridische zaken zou ik ,ook in Nederland, advies vragen aan een jurist.

Paul
Door

Paul

op 23 Aug 2017

Hi Eb, het klopt dat een makelaar niet meer beschermd wordt. Maar voor de promotie in NL heb je in ieder geval Funda.nl nodig dat je alleen kunt gebruiken met een makelaar MET papieren. Anders kom je er niet tussen. Dit is het grootste gedeelte van de marketing. Als je in een buitengebied zit, zou ik inderdaad wel extra promotie inzetten zoals Huispromotie.nl. Daarnaast is het denk ik ook een stukje gemak, iemand die alles uit handen neemt...

H.A.I. ROSENDAAL
Door

H.A.I. ROSENDAAL

op 19 Jun 2020

De vrijstelling op winst belasting als 65+ bent en 3 jr als resident permanent in dat huis gewoond hebt Weet u het zeker? Waar staat deze regel ?

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN