10 tips om jouw huis te verkopen via Instagram

10 tips om jouw huis te verkopen via Instagram

Tips om jouw huis snel te verkopen met behulp van Instagram

‘Verkoop jouw huis sneller, maar zak niet met de verkoopprijs’

Om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren, is het van belang dat jouw huis op zoveel mogelijk kanalen wordt gedeeld. Hierin maken we onderscheid tussen bijvoorbeeld huizensites en Social Media. Instagram valt onder Social Media en is een uitermate geschikt kanaal om jouw huis te promoten. Instagram is na Facebook het grootste Social Media kanaal voor prive gebruikers ter wereld.

Tip #1 Huis verkopen via Instagram

Maak een Instagram bedrijfsprofiel aan

Dit biedt je de mogelijkheid om straks ook doelgericht te adverteren. Met een privé account is dit niet mogelijk. Aanvullend advies is om ook zowel een  privé Facebookpagina als een Facebookbedrijfspagina aan te maken, omdat het alleen mogelijk is om vanuit een Facebookbedrijfspagina te adverteren. Een privé Facebookpagina helpt je om een kick start te krijgen door al jouw vrienden op Facebook te vragen of ze je ook willen volgen op Instagram.

Tip #2 Huis verkopen via Instagram

Gebruik #’s

Via het #(onderwerp) kun je aangeven waar jouw advertenties over gaan. Het is op Instagram bijvoorbeeld mogelijk om #huistekoopAmsterdam te volgen. Deze mensen zien vervolgens alle berichten/advertenties met ##huistekoopAmsterdam. Zorg er wel voor dat je relevante # maakt en denk hierbij vanuit de gedachte van jouw potentiële koper.

Tip #3 Huis verkopen via Instagram

Link in bio

In tegenstelling tot Facebook is het niet mogelijk om bij de berichten een link te plaatsen. Zorg dus bij elk nieuw bericht dat je een link plaatst in jouw ‘biografie omschrijving’. Dit zou bijvoorbeeld www.huispromotie.nl/huis-verkopen-met-instagram. Als je ‘link in bio’ bij je bericht plaatst weten mensen dat ze via de link meer informatie kunnen terugvinden over bijvoorbeeld jouw huis.

Tip #4 Huis verkopen via Instagram

Reserveer budget

Met €50 per maand zul je al gigantisch veel bereik hebben. Duizenden potentiële kopers zullen worden bereikt en er hoeft maar een iemand te zijn, die straks daadwerkelijk jouw huis koopt.

Tip #5 Huis verkopen via Instagram

Adverteren op Instagram

Zoals eerder genoemd is het alleen mogelijk om via Facebook te adverteren. Ga naar Facebook.com/ads en omschrijf je doelgroep en geef vervolgens aan dat je deze doelgroep ook op Instagram wil targeten. Jouw doelgroep kun je specificeren, bijvoorbeeld:

 • Woonplaats
 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Interesse’ s
 • Beroep

Tip #6 Huis verkopen via Instagram

Jouw verhaal

Deel een gedeelte (max 60 sec) van jouw promotievideo in ‘’jouw verhaal’’
Naast het plaatsen van normale berichten is het ook mogelijk om in ‘’jouw verhaal’’ een korte video te delen. Het voordeel hiervan is dat je men direct ziet dat je iets hebt gedeeld. Dit is echt een trigger voor mensen om direct even te kijken wat je hebt gedeeld.

Tip #7 Huis verkopen via Instagram

Deel meerdere foto’s van jouw huis

Deel meerdere foto’s van het huis. Zodra je goede foto’s hebt, zorg dat men die ziet! Deel bijvoorbeeld per categorie, bijvoorbeeld woon- en slaapkamer, meerdere foto’s. Mensen willen vaak een eerste impressie voordat ze überhaupt een bezichtiging aanvragen, dus kwalitatief goede foto’s is echt een aanrader!

Tip #8 Huis verkopen via Instagram

Deel meerdere foto’s over de omgeving

Naast foto’s van het huis, is het goed om foto’s van de omgeving te delen. Foto’s van de stad of het dorp waar jouw huis staat. Dit wordt ook wel citymarketing genoemd en werkt echt goed. Naast het huis speelt de omgeving een belangrijke rol in de keuze of zij wel of niet een huis zullen kopen.

Tip #9 Huis verkopen via Instagram

Zorg voor relevante volgers

Zodra je een Instagram account hebt, kun je mensen en bedrijven gaan volgen. Begin met mensen volgen in jouw eigen provincie, stad of dorp. Op die manier zullen vele mensen en bedrijven je terugvolgen en daarmee zorg je ervoor dat jouw huis meer exposure krijgt. Steeds meer mensen zullen zien dat jouw huis te koop staat!

Tip #10 Huis verkopen via Instagram

Google Analytics

Raadpleeg Google Analytics om het verkeer cq resultaten bij te houden. Zodra je eenmaal druk bezig bent, probeer dan in beeld te krijgen hoeveel bezoekers je nu daadwerkelijk via Instagram hebt gekregen. Als je een eigen website hebt of op de website van jouw makelaar staat, kun je dit eenvoudig terugvinden via Google Analytics. Als je een advertentie op Funda.nl hebt is dit lastiger door te meten. Wel kun je zien of er een stijging is ten opzichte van de voorgaande maanden.

Wellicht ook interessant?

Template not found..

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN