6 oorzaken die potentiële kopers afschrikken - Huispromotie.nl

6 oorzaken die potentiële kopers afschrikken

In dit artikel bespreken we 6 oorzaken die potentiële kopers afschrikken of ervoor zorgen dat ze uw woning afslaan. Er zijn namelijk een aantal problemen waar kopers niet tegen kunnen of waar kopers over klagen. Zorg ervoor dat u deze 6 problemen vermijd om vooralsnog uw woning kwijt te raken.

1. Plakkerige verkopers

Het kan natuurlijk erg moeilijk zijn voor verkopers om de woning te verkopen. Vooral als er veel emotionele waarde aan gehecht is. Als koper heb je er veel meegemaakt en kun je het lastig vinden om dat los te laten. Echter bij een verkoop moet je professioneel blijven. Zorg ervoor dat potentiële kopers geen last van u ondervinden, omdat u het lastig vindt om uw woning kwijt te raken. Laat kopers rustig rondkijken en probeer zo objectief mogelijk te blijven.

2. Viezigheid in- en rondom het huis

Het is natuurlijk niet prettig voor potentiële kopers om een woning gepresenteerd te krijgen dat onder de viezigheid zit. Het brengt je woning niet goed naar buiten en kopers schrikken daar vaak snel van af. Neem hier de moeite voor en probeer uw woning zo schoon mogelijk te krijgen. Desnoods is het handig om daar iemand voor in te huren. Een tip hierbij is om de badkamer vooral echt schoon te krijgen, u zult verbaasd zijn hoe vaak de badkamer wordt onderzocht door kopers. Let natuurlijk ook op de buitenruimtes, zoals de tuin en balkon.

3. Geur in de woning

Wanneer potentiële kopers de woning komen bekijken is geur één van de eerste dingen wat opvalt. Kopers kunnen uw woning afslaan, omdat het misschien niet zo frisjes ruikt. U zult verbaasd zijn hoe veel invloed de geur van uw woning op het verkoopproces heeft. Probeer daarom een aangename geur in uw woning te krijgen. Vermijd onaangename geuren van sigaretten of etensresten om het verkoopproces niet te verpesten.

4. Temperatuur in het huis

Bij binnenkomst van kopers willen kopers zich comfortabel voelen. Een onaangename temperatuur belemmert dat effect. Het gevoel wat ze zodoende krijgen bij uw woning is onprettig, waardoor de kans groot is dat kopers uw woning zullen afslaan. Vermijd daarom te hoge of te lage temperaturen en zorg dat uw kopers op hun gemak worden gesteld.

5. Geen prijs vermeld bij de woning

Voor kopers is het hartstikke irritant als er geen prijs bij een woning staat. Het frustreert hun waardoor ze uw woning vrijwel direct overslaan. Ze hebben namelijk een vast budget en dat proberen ze te koppelen aan de prijs van een woning. Een woning zonder prijs wordt daardoor vrijwel altijd snel overgeslagen. Zorg daarom altijd voor een prijs. Dat geldt hetzelfde voor het adres. Kopers willen altijd een kijkje nemen bij het adres. Zonder adres kunnen ze geen onderzoek doen naar de mogelijkheden in de buurt. Zorg daarom ook voor een adres en vermijd dat kopers uw woning overslaan, omdat u te weinig informatie hebt verschaft.

6. Zorg voor foto’s van uw woning

Zorg voor voldoende foto’s. Het is namelijk bewezen dat woningen met meer dan 6 foto’s vaker worden bekeken dan woningen met minder dan 6 foto’s! Kopers willen uw woning visualiseren als hun woning. Met behulp van foto’s geeft u ze hun inbeeldingsvermogen.

Bekijk ook

Template not found..
Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN