6 tips voor een succesvolle Open Huizen Dag - Huispromotie.nl

6 tips voor een succesvolle Open Huizen Dag

De periode voor- en na de Open Huizen Dag is een goede periode om het huis te verkopen.
Er doen ongeveer 50.000 huis verkopers mee met de Open Huizen Dag. De Open Huizen Dag wordt door de NVM goed onder de aandacht gebracht. Televisie commercials, internet reclame en meer promotie activiteiten worden ingezet. Hiernaast doen de makelaars ook fanatiek mee om de Open Huizen Dag onder de aandacht te brengen. Dit geeft voor jou als huis verkoper kansen om de potentiële koper te vinden.

Tip 1. Zorg voor een Open Huis vermelding op Funda

De fase voor de Open Huizen Dag is vaak een hele drukke periode voor makelaarskantoren. Het is van belang dat je erop let dat je een vermelding krijgt op Funda dat je huis meedoet met de Open Huizen Dag. Je makelaar dient dit voor je te regelen, maar let op dat dit ook daadwerkelijk wordt gedaan.

Tip 2. Zorg voor een Open Huis vermelding op Huislijn.nl

Naast Funda.nl is het ook van belang om het huis op Huislijn.nl te vermelden. Huislijn.nl heeft tijdens de Open Huizen Dag altijd een speciaal aanbod om het huis nog beter te presenteren. Huislijn.nl is één de grootste huizenwebsites in Nederland.

Tip 3. Vraag je vrienden om het huis de delen op Social Media

Alleen in Nederland hebben we al ruim 9 miljoen Facebook gebruikers. Maak gebruik van de Social Media kanalen om het huis onder de aandacht te brengen. Als je geen geld wilt investeren om het huis onder de aandacht te brengen op Social Media is altijd mogelijk om je vrienden te vragen om het huis te delen.

Tip 4. Vraag naar de Open Huis mogelijkheden, voordat je in zee gaat met een makelaarskantoor

Het verschilt per makelaarskantoor welke diensten er worden uitgevoerd voor de courtage. Voordat je in zee gaat met een makelaarskantoor is het goed om te weten of je nog extra dient bij te betalen om mee te doen met de Open Huizen Dag. Het verschilt per makelaarskantoor of je hier wel- of niet voor dient te betalen.

Tip 5. Zorg voor een Tophuis op Funda

Funda heeft 9 miljoen bezoekers per maand. Om maximaal bereik te hebben op Funda is het van belang te adverteren op Funda. Met een Tophuis op Funda krijgt het huis betere posities op Funda, waardoor veel meer potentiële kopers het huis te zien krijgen. Vraag de makelaar naar mogelijkheden van een Tophuis op Funda.

Tip 6. Zorg voor Open Huis offline promotie

Wanneer je meedoet met de Open Huizen Dag is het van belang dat je gebruik gaat maken van de offline promotiematerialen. De NVM heeft verschillende promotiematerialen, zoals een raamposter, stickers etc. Vraag je makelaar naar de mogelijkheden.

Tips voor een succesvolle Open Huizen Dag

Wij horen vaak negatieve verhalen over de Open Huizen Dag. Maar wist je dat:
Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de huizen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag, 12 weken later 43% is verkocht. Bij huizen die niet meedoen met de Open Huizen Dag is dit ongeveer 15%.
Dit is meer dan 50% meer kans om het huis te verkopen!

Vaak ligt het niet aan de Open Huizen Dag, maar aan de promotie vooraf aan de Open Huizen Dag. Het is van belang dat je zoveel mogelijk potentiële kopers weet te bereiken en aan te trekken.

Lees ook:

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN