Facebook anno 2018 nog inzetten om jouw huis te verkopen?

Je hebt het vast wel meegekregen. Facebook was de afgelopen weken veel in het nieuws vanwege een rechtszaak in verband met privacyschending rondom de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in 2016. Het schijnt dat Facebook persoonlijke gegevens heeft verkocht aan een bedrijf die die gegevens weer gebruikte voor politieke doeleinden. De zaak momenteel nog en er zijn nog een aantal andere rechtszaken die lopen tegen Facebook. Is Facebook daarmee minder aantrekkelijk geworden om op te adverteren? En is het nog verstandig om bijvoorbeeld jouw huis op Facebook te promoten?

 

Wat is er veranderd bij Facebook?

Met ruim 2 miljard actieve leden wereldwijd is Facebook nog steeds het meest populaire Social Media. Mede door het gigantische aantal gebruikers heeft Facebook toegang tot een heleboel data over deze 2 miljard gebruikers. Leeftijd, woonplaats en interesse’s zijn een aantal voorbeelden van gegevens die Facebook over haar gebruikers heeft. Hierdoor is het erg gemakkelijk om advertenties die hierop aansluiten doelgericht te targeten. De kans dat je daardoor een advertentie ziet waar jij in geïnteresseerd bent, is dan aanzienlijk groter. Op dit moment ligt Facebook onder vuur, maar dit betekent niet dat ze stoppen met het verzamelen van data. Dit blijven zij doen. Maar is dit zo erg? Op die manier zorgen zij er wel voor dat je de meest relevante advertenties ziet. Gepersonaliseerde advertenties, zeg maar. Als je bijvoorbeeld gisteren op Adidas schoenen hebt gezocht, is de kans groot dat je straks een advertentie ziet van dezelfde Adidas schoenen die je gisteren nog wilde kopen.

 

Snel huis verkopen via Facebook

Om even een bruggetje te maken naar onze business; huizen promoten en verkopen. Als iemand zijn of haar huis wil verkopen zeggen wij altijd ‘zet Facebook in!’. Of je het nu zelf doet, met behulp van ons e-book of dat je het wilt uitbesteden, Facebook biedt uitgebreide mogelijkheden om advertenties te personaliseren. Heb je bijvoorbeeld interesse in woonboerderijen met een rieten zadeldak of een vakantiehuis in Spanje? Dan zorgen wij ervoor dat alleen jij onze advertentie ziet met die prachtige woonboerderij met rieten zadeldak of dat mooie vakantiehuis met zwembad in Spanje. Daardoor maken wij gebruik van alle data die Facebook verzamelt, met als doel om zo effectief mogelijk advertenties te delen.

 

Huis verkopen via Facebook

Mensen verklaren je vast voor gek, maar wij weten uit ervaring dat het mogelijk is. Een huis verkopen via Facebook is nog nooit zo makkelijk geweest. Helemaal in de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen is dit mogelijk. Vanwege het feit dat de vraag groter is dan het aanbod, stellen een heleboel mensen dat zij geen dure makelaar in hoeven te schakelen, maar dat wij hun huis prima zelf kunnen verkopen. En met succes. In de afgelopen jaren zijn er vele mensen geweest die zelf, zonder een makelaar en met Facebook hun huis hebben verkocht.

 

Huis promoten en verkopen via Facebook

Via Huispromotie.nl kun je jouw huis snel promoten en daardoor verkopen via Facebook. Inmiddels bijna meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van online marketing en de makelaardij. Door deze combinatie worden er doelgerichte advertenties opgesteld, waardoor je jouw huis beter en meer onder de aandacht brengt, waardoor de kans op een snelle verkoop toeneemt.

 

Wellicht ook interessant?

 

Template not found..