Huis verkopen tijdens de coronavirus

Huis verkopen tijdens de coronavirus, wat moet ik doen? 

Natuurlijk hebben we er allemaal mee te maken. Wij van Huispromotie werken nu al anderhalf week vanuit huis. En ook onze stagiaire Danny moet noodgedwongen vanuit huis werken. Danny kreeg de opdracht om na te denken wat wij voor onze klanten zouden kunnen betekenen in deze rare periode. En hij kwam met een super oplossing!

Danny kwam binnen een week met de volgende oplossing voor jou als huisverkoper…

Wegens het coronavirus zijn we voornamelijk binnen en gaan we niet snel de deur uit voor een bezichtiging. We vermijden allemaal zoveel mogelijk contact met elkaar, maar dit heeft natuurlijk ook impact op de bezichtigingen van een huis. Als huisverkoper kun je afwachten en hopen dat de potentiële kopers zich van zelf gaan melden. Maar je kunt ook actie gaan ondernemen.

We leven in een tijd van het internet…

Zorg voor 360° foto’s

Via het internet is het moeilijker voor een potentiële koper om een echt inzicht te krijgen in de verschillende ruimtes.

Daarom lijkt het mij slim om de verkopers te stimuleren om 360° foto’s te maken van het huis.

Hieronder heb ik een paar voordelen genoteerd van 360° foto’s:

  • Het geeft een potentiële koper beter inzicht over alle ruimtes, dit is vooral een cruciaal ding aangezien er op dit moment een pandemie heerst in Nederland, waardoor bezichtigingen niet heel makkelijk gaan
  • Het is een stap naar de toekomst en moderniseert huisadvertenties
  • Volle gebruik maken van Funda Compleet
  • Verhoogt de ranking op Funda (het huis scoort hoger op Funda)
  • Het verhoogt de kijktijd bij een woning
  • Bruikbaar voor eventuele marketing
  • Je krijgt vervolgens mensen over de vloer die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn

Maar je vraagt je waarschijnlijk af “Danny, hoe kan je al je statements feitelijk onderbouwen?”

Nou,

Als makelaar/verkoper wil je dat een potentiële koper een goed inzicht heeft over het huis, maar soms is dat moeilijk om te krijgen via statische foto’s. Hier komen 360° foto’s in werking. De 360° foto’s zorgen ervoor dat een potentiële koper een dynamische beleving kan meemaken van het huis.

Het adverteren op Funda door middel van 360° foto’s is niet een nieuw ding. Het wordt door een aantal huisverkopers al wel gedaan, maar nog te weinig. En dit is in deze tijd een gemiste kans!

Waarom zou ik 360° foto’s laten maken?

Funda zorgt ervoor dat je huis advertentie hoger in ranking komt door gebruik te maken van 360° foto’s. En zoals net hierboven beschreven het geeft een koper een beter inzicht van het huis. Ook uit een onderzoek van Funda zelf in 2014 blijkt dat mensen gemiddeld langer op een huis advertentie zitten die 360° foto’s, video’s en een plattegrond bevat.

360° foto’s van het huis delen op Facebook

De foto’s zijn zelf ook handig voor marketing op Facebook, vanwege de implementatie van Facebook 360° in 2015. Dit zorgt er voor dat 360° foto’s zonder moeite gepost kunnen worden op Facebook.

Virtual Reality in de huizenmarkt komt steeds dichterbij

Virtual Reality gaat de aankomende jaren een belangrijke rol innemen in onze samenleving. Ook al merk je er op dit moment misschien weinig van, het komt er echt aan. Denk jij niet dat we over een 5 jaar huizen op afstand kunnen gaan aankopen? Ik denk het wel.

Zet de eerste stappen richting de toekomst

360° foto’s zijn de laatste 5 jaar populair geworden door de nieuwe technologie, Virtual Reality. Hiermee kan je een “Helm” op doen en jezelf verplaatsen in een virtuele wereld. Maar dat is op dit moment nog steeds redelijk prijzig, met VR kits die 500+ euro kosten. Maar er is ook een ander alternatief:

VR brillen die gebruik maken van je telefoon.

Dit zijn in principe brillen die je zelfs van karton kunt maken of bestellen voor een paar euro. Dit is veel realistischer voor een persoon die niet per se een gamer is en een VR set wil kopen.

Maar hoeveel kost het om 360° foto’s te schieten?

Benodigdheden

  • Telefoon
  • Stabiele handen
  • 3 minuten tijd

Het beste hiervan is dat het kosteloos is en het gedaan kan worden door iedereen.

Hier is een voorbeeld die ik heb gemaakt van mijn woonkamer met de app:

   

Een nadeel van zelf foto’s nemen is dat het nooit mogelijk is om een perfecte 360° foto te maken, dit komt omdat het programma waarmee ze gemaakt worden meerdere foto’s gebruikt van de omgeving om er vervolgens 1 foto van te maken.  Dit zorgt soms voor problemen met sommige delen van de omgeving. (zie de lamp in foto hierboven.)

Ook al is het niet perfect, maar dat hoeft ook niet. Ik vind het zelf goed genoeg voor een koper om inzicht te krijgen van een woning. En vergeet niet dit is een extraatje.

Wil jij zelf ook gratis 360° foto’s maken?

Ik ben bezig met een handleiding, de handleiding komt deze week online! Houdt onze website in de gaten!

360° foto’s laten maken door een professionele woningfotograaf  

Dit is een tweede mogelijkheid. Dit wordt door de meeste professionele fotografen gedaan om huizen op een 360° schaal te fotograferen. Dit zorgt voor perfecte foto’s, maar daar aan zit ook een prijskaartje. Wil je hier meer over weten? Onze woningfotograaf kan je hier alles over vertellen.

Ik hoop dat ik je hiermee inzicht heb kunnen geven om in deze bizarre tijden om toch nog actie te ondernemen en huis snel te verkopen!

Veel succes.

 

Groet,

Danny

 

 

Wellicht vind je dit ook interessant?