21 Tips om je huis zelf te verkopen zonder makelaar - Huispromotie

21 Tips om je huis te verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

Is het een trend of is dit een blijvertje? Huis zelf verkopen zonder makelaar wordt steeds meer gedaan in Nederland, maar ook in het buitenland. Zijn mensen het zat om duizenden euro’s te betalen voor een duur makelaarskantoor? Het is geen geheim dat steeds meer mensen in Nederland ervoor kiezen om het huis zelf te verkopen zonder makelaar. Welke voor- en nadelen heeft dit? En wat dien je allemaal zelf te doen? Eén van de meest voorkomende manieren om het huis zelf te verkopen is om de bezichtigingen zelf te doen. Wie kent het huis beter dan je zelf. En jij kunt alle tijd nemen om de bezichtigingen te doen. Hiernaast kun je de bezichtigingen ook in het weekend inplannen. De meeste makelaars doen dit niet. Eventueel zou je de bezichtigingen ook in de avond kunnen inplannen, maar probeer dit altijd zoveel mogelijk overdag in te plannen.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huis zelf verkopen

Huis zelf verkopen? Ben jij hier klaar voor? Om het huis zelf te verkopen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een compleet stappenplan voor je uitgewerkt om het huis zelf te verkopen en hiermee duizenden euro’s te besparen op de makelaarskosten.

Huis zelf verkopen in het kort:

 • Vaststellen van de verkoopdatum
 • Vaststellen van de verkoopprijs
 • Het huis verkoopklaar maken
 • Foto’s laten maken
 • Advertentietekst (laten) maken
 • Vermelding op bekende huizenwebsite
 • Bezichtigingen inplannen
 • Rondleidingen verzorgen
 • Onderhandelingen
 • Koopakte (laten) opstellen
 • Notaris

Om het huis zelf te verkopen kan een hele opgave zijn. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om deeldiensten van de makelaar af te nemen. Misschien vind jij het wel heel leuk om de rondleidingen te verzorgen, maar ben je niet zo goed in schrijven van een advertentietekst, dan kan je dit gedeelte aan de (online) makelaar overlaten. Hiermee kan je al enorm besparen op de makelaarskosten. Bij ons stel jij zelf het pakket samen, waar jij behoefte aan hebt. Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Hiernaast is het goed om te weten, dat op dit moment de meeste huizen snel en boven de vraagprijs worden verkocht. Het is wel van belang om te weten hoe je de juiste kopers weet te bereiken via het internet. Het oriëntatie proces van de potentiële kopers begint op huizensites en op Social Media, zoals Facebook.

Huis zelf verkopen zonder makelaar door zelf de bezichtigingen te doen 

Je kunt bepaalde diensten in het verkoopproces ook van de makelaar overnemen. Huis zelf verkopen zonder makelaar door zelf de bezichtigingen te doen wordt bijvoorbeeld door steeds meer mensen gedaan. Ze schakelen dan een internetmakelaar in voor de andere onderdelen in het verkoopproces. Zelf de bezichtigingen verzorgen is ook heel leuk om te doen. Met de juiste voorbereiding kun je dit prima zelf verzorgen.

Wanneer je ervoor kiest om de rondleidingen zelf te doen (wat heel goed mogelijk is) kun je enorm besparen op de makelaarskosten. Het is wel van belang dat je dit goed doet. Bereid je hier daarom goed op voor. Om je hierbij te helpen heeft Karin hieronder een aantal tips voor je klaar staan.

Tips huis verkopen zonder een makelaar

 • Wat gaat er allemaal gebeuren tijdens een rondleiding?
 • Wat voor vragen gaan er gesteld worden?
 • Hoe maak je het huis verkoopklaar?
 • Wat doe je juiste wel en wat doe je juist niet?
 • Waar begin je met de rondleiding?

Dit zijn belangrijke aspecten waarover je van te voren na dient te denken. Om je hier verder mee op weg te helpen heeft Karin een heel programma voor je uitgewerkt om het maximale uit de verkoop te halen en de woning daadwerkelijk te verkopen en voor de juiste verkoopprijs. Bekijk hier direct het hele programma om zelf de bezichtigingen op de juiste wijze te verzorgen. 

Huis zelf verkopen zonder makelaar door de advertentietekst zelf te schrijven 

Een krachtige advertentietekst is belangrijk om de verkoopsnelheid te bevorderen. Omschrijf in de advertentietekst de belangrijke kenmerken van het huis, maar ook van de omgeving. Voornamelijk de omgeving wordt vaak vergeten en dat is nou juist wat de potentiële kopers willen weten. Neem de tijd om een goede advertentietekst te schrijven. Twijfel je hierover? Onze verkoopexperts staan voor je klaar om je helpen. Naast de advertentietekst kun je de advertentie compleet maken een plattegrond en een video. Dit is niet alleen belangrijk voor de potentiele kopers, maar ook voor de ranking op verschillende huizensites. Des te completer de advertentie is des te hoger je komt in de zoekresultaten en des te vaker het huis wordt bekeken. (het brengt wel extra kosten met zich mee om een plattegrond en een video bij de advertentie toe te voegen).

Referenties huis zelf verkopen

Wat onze klanten zeggen:

Huis zelf verkopen referenties

Huis zelf verkopen referenties

Huis zelf verkopen referenties

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huis zelf verkopen zonder makelaar via het internet

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om het huis te verkopen zonder een makelaar of samen met een internetmakelaar, waarbij een gedeelte van het verkoopproces door de huisverkoper wordt verricht en een gedeelte van het verkoopproces door de internetmakelaar. Door bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen te doen kun je al duizenden euro’s besparen. Tegenwoordig worden de meeste huizen binnen no- time verkocht. Voornamelijk in de grotere steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen worden de huizen gemiddeld binnen 2- maanden verkocht. Wij hebben een gemiddelde verkoopsnelheid van 6 weken.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huis zelf verkopen zonder makelaar op het internet

Het huis zelf verkopen wordt steeds meer gedaan in Nederland. We zeggen wel huis zelf verkopen, maar we bedoelen eigenlijk dat je ondersteuning krijgt waar jij dat nodig hebt. En wel zo logisch, toch? Waarom zou je betalen voor diensten van de makelaar die je eigenlijk niet nodig hebt. Steeds meer mensen kiezen bij het zelf verkopen van een huis om zelf de bezichtigingen te verzorgen. Dit bespaart enorm veel tijd voor de makelaar. Ook kun je tegenwoordig vrij makkelijk zelf de foto’s maken of bijvoorbeeld een video van het huis. Bij Huispromotie ben je zelf vrij om te bepalen op welke manier jij het huis wilt gaan verkopen. Maak jij zelf de advertentietekst, de foto’s en de verzorg je zelf de rondleidingen? Dan kun je bij Huispromotie al voor €397,- het huis zelf verkopen. Wij ondersteunen je waar jij dat nodig hebt. Huis zelf verkopen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huis verkopen zonder makelaar 

Tegenwoordig kun je duizenden euro’s besparen met de verkoop van het huis door niet te kiezen voor een traditioneel makelaarskantoor. Bij een traditioneel makelaarskantoor betaal je vaak tussen de 1- á 2% makelaarscourtage + gemiddeld € 500,- opstartkosten dit komt bij huis van € 250.000,- al gauw tussen de

€ 3000,- en € 4000,- makelaarskosten. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer nodig!

Kosten huis zelf verkopen zonder makelaar 

Wat zijn de kosten als je het huis zelf gaan verkopen? Een vermelding van het huis op bekende huizensites is de eerste stap voor iedereen die zijn huis wilt gaan verkopen zonder makelaar. Funda.nl is nu eenmaal dé huizensite in Nederland waar alle potentiële kopers zich oriënteren in de zoektocht naar zijn of haar nieuwe droomhuis, alvorens zij daadwerkelijk een bezichtiging gaan aanvragen. De Funda kosten variëren per makelaarskantoor. Hiernaast kun je nog profiteren van extra promotie op Funda zelf, door bijvoorbeeld te adverteren in jouw regio met een Tophuis vermelding.

Huis zelf op verschillende huizensites plaatsen zonder makelaar

Wil je zelf het huis zelf plaatsen op verschillende huizensites zonder makelaar? Samen met Huispromotie is het mogelijk om zelf het het op zelf op verschillende huizensites te plaatsen zonder makelaar. Bij onze Basis Huispromotie dienstverlening lever jij zelf de foto’s en de advertentietekst aan en wij plaatsen het huis op verschillende huizensites. Nadat een geïnteresseerde een afspraak wilt inplannen voor een bezichtiging via een huizensite, dan sturen van dit door naar jou. Vervolgens plan je zelf een afspraak in en doe je zelf de bezichtigingen. Hiernaast is ook mogelijk dat wij de advertentietekst schrijven, professionele foto’s van het huis maken, de bezichtigingen verzorgen en zorgen voor een volledige ondersteuning. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hieronder onze verkooppakketten op maat zonder makelaar. 

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Bespaar duizenden euro’s op de traditionele makelaar

Tegenwoordig is het mogelijk om zowel met een internetmakelaar als met een traditionele makelaar een huis te verkopen. Beide ‘typen’ makelaars plaatsen het huis op het internet. De meeste traditionele makelaars maken weinig tot geen gebruik van de online promotie mogelijkheden en dat biedt juist kansen om huizen sneller te verkopen deze tijd om het huis te verkopen. Wij maken daarom altijd gebruik van Facebook promotie, Instagram promotie en een krachtige online positionering. Dat is manier om tegenwoordig huizen snel onder de aandacht te brengen.

In de overige ondersteunende onderdelen van het verkoopproces verschillen de diensten weinig van elkaar (zoals de bezichtigingen, onderhandelingen en hulp bij opstellen koopovereenkomst kun je ook door een internetmakelaar laten verzorgen). Je kunt dus een hoop geld besparen en het huis sneller verkopen!

Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Vergelijk de prijzen en bespaar duizenden euro’s!

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 1 Plaats een advertentie op alle huizensites

Tegenwoordig is het mogelijk om als huisverkoper, zonder een dure makelaar in te schakelen, een advertentie op alle relevante huizensites in Nederland te plaatsen. De zoektocht van jouw potentiële koper begint immers op het internet, vandaar dat dit ook tip #1 is.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 2 Zorg voor goede foto’s

De eerste tip waar wij altijd mee beginnen is: Zorg voor goede foto’s. We kunnen dit maar niet vaak genoeg blijven herhalen, omdat we nog dagelijks huizen online zien die over zeer slechte foto’s beschikken. De eerste indruk kan je maar één keer maken. Ga dus niet zelf met een mobiele telefoon foto’s maken van het huis, maar laat dit over aan een professionele vastgoedfotograaf.

Begin dus goed en zorg voor professionele en mooie foto’s van het huis.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 3 Zorg voor een eigen online pagina

Wanneer je jouw huis gaat verkopen zul je een keuze moeten maken voor een plek (op het internet) waar je het huis gaat publiceren. Je kunt ervoor kiezen om een eigen website te maken of gebruik te maken van een huizenwebsite, zoals Huispromotie, Jaap.nl of Huislijn.nl. Het voordeel van een huizenwebsite is dat je direct potentiële huizen kopers bereikt, deze ‘shoppen’ immers naar huizen.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 4 Zet gratis hulp in

Als je deze tip goed toepast krijgt jouw huis binnen no time meer online bezichtigingen. Het is van belang dat je zo snel mogelijk begint met het doorvoeren van deze tip. Vraag je omgeving om je huis mee te helpen promoten.

Het grote voordeel is dat we leven in de tijd van het internet. Dit biedt jou, als huisverkoper, veel meer kansen en mogelijkheden dan een aantal jaren terug.

Vraag je ‘vrienden’, we gebruiken hier even het woord vrienden, maar we bedoelen eigenlijk kennissen, collega’s, sportvrienden en iedereen in je omgeving die een steentje bij kan dragen om zoveel mogelijk potentiële kopers te bereiken.

Deel de link van je huis met je vrienden via e-mail, Facebook, Twitter, LinkedIn en Whatsapp. Gebruik deze verschillende kanalen en wees niet bang om te vragen of ze de link van jouw advertentie willen delen. Je omgeving helpt je graag. En als het nodig is, zou je ze zelfs met een tegenprestatie, zoals een taartje of tegoedbon, kunnen belonen.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 5 Onderneem ZELF actie

Voordat je doorgaat naar de volgende tips is het goed om te weten dat je zelf actie dient te ondernemen. Een huis verkopen zonder een makelaar dient actieve promotie te hebben. Het komt er dus op neer dat als je jouw huis sneller wilt verkopen, je zelf actie moet gaan ondernemen om op zoek te gaan naar de potentiële kopers.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 6 Zet Facebook in 

Met ruim 9 miljoen gebruikers, waarvan 50% dagelijks actief, is Facebook erg populair. Als je geen gebruik maakt van Facebook is dit echt een gemiste kans. Hieronder een overzicht van het aantal gebruikers per Social Media kanaal in Nederland.

 •  Facebook 9,2 miljoen gebruikers
 •  YouTube 7,1 miljoen gebruikers
 •  LinkedIn 4,1 miljoen gebruikers
 •  Twitter 3,5 miljoen gebruikers
 •  Google + 3,3 miljoen gebruikers
 •  Instagram 1,4 miljoen gebruikers
 •  Pinterest 1,1 miljoen gebruikers

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 7 Zorg voor een energielabel

Per 1 januari 2015 is een energielabel verplicht om een huis te kunnen verkopen, verhuren en bij eigendomsoverdracht. De Rijksoverheid maakt onderscheid tussen een voorlopig en een definitief energielabel.

Heeft het huis een A- Label? Dan scheelt het aanzienlijk in de energiekosten. Hiernaast hechten mensen steeds meer waarde aan een groen energielabel. Een groen energielabel kan een belangrijk aspect zijn om het huis sneller te verkopen.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 8 Doe mee met de Open Huizen Dag

Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de huizen die meedoen met de Open Huizen Dag, drie maanden later ruim 40% van de huizen zijn verkocht. Bij huizen die niet meedoen met de Open Huizen Dag is dit ongeveer 20%.

Meedoen met de Open Huizen Dag kan dus een hele goede investering zijn om het huis sneller te verkopen.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 9 Huis verkopen met Periscope

Dit is een tip die heel weinig mensen zullen toepassen, maar Periscope kan heel efficiënt werken. Met Periscope kan je met je mobiele telefoon een film opnemen die mensen van uit hun luie stoel kunnen bekijken. Op deze manier is het niet nodig om fysiek het huis te bezichtigen om er een goede indruk van te krijgen.

Voor jou als huisverkoper is Periscope super om in te zetten. Je kan het filmpje maken en direct opslaan en delen op het internet. Periscope is overigens geheel gratis te gebruiken.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 10 Stel een marketingbudget beschikbaar

Veel huisverkopers die ervoor kiezen om het huis te verkopen zonder een makelaar doen dit om geld te besparen en dit is natuurlijk prima. Het is in deze tijd heel goed mogelijk om hierop te besparen.

Maar het is wel goed om van te voren een budget beschikbaar te stellen voor bepaalde marketingactiviteiten. Wat je wilt voorkomen is dat je huis over twee jaar nog steeds te koop staat en dat je noodgedwongen je vraagprijs met stappen van € 10.000,- dient te verlagen of meer.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 11 Maak een Facebook bedrijfspagina 

Het is van belang dat je een eigen Facebookpagina aanmaakt voor het huis. Ga niet alle berichten via je privé account met de wereld delen. Het is prima om dit een aantal keer te doen, maar ga niet dagelijks je huis zitten promoten via je privé account.

Als je dit wel doet zal je niet veel vrienden overhouden op Facebook 😉

Maak daarom een Facebookpagina aan voor bedrijven om jouw huis te promoten.

Weet je niet goed hoe? Lees dan het E-book Huis verkopen met Facebook

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 12 Maak het persoonlijk

Probeer een verhaal te maken over het huis, over de personen in het huis en de omgeving. Probeer er een persoonlijk verhaal van te maken. Dit verhaal ga je altijd kunnen gebruiken en helpt je bijvoorbeeld bij de rondleiding tijdens een bezichtiging. Neem de tijd voor het maken van een persoonlijk verhaal over het huis.

Hulpvragen voor het maken van een persoonlijk verhaal.

 •  Wie wonen er in het huis?
 •  Waarom heb jij ooit het huis gekocht?
 •  Waarom ga je verhuizen?
 •  Wat zijn de bijzonderheden in de buurt?
 •  Wat heb je veranderd aan het huis?
 •  Kan je iets vertellen over de energiekosten?

Wij raden aan om een persoonlijk verhaal te schrijven over het huis van ongeveer 450 woorden met de bovenstaande punten erin verwerkt.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 13 Tips voor de Open Huizen Dag (en elke andere bezichtiging)

Dit zijn onze tips op een rij:

 • Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is
 • Berg kleine persoonlijke spullen zo veel mogelijk weg (Ook uit het zicht)
 • Zorg dat de indeling van de leefruimten een ruimtelijk karakter hebben, dus niet propvol met meubels
 • Maak de tuin netjes, even onkruid wieden, aanvegen en schoonmaken wat vies is
 • Zorg dat eventuele kinderen en huisdieren niet aanwezig zijn
 • Vraag of het bezoek een rondleiding wil of liever zelf eerst rondkijken
 • Laat het bezoek in het laatste geval hun gang gaan. Vraag na een paar minuten of ze nog vragen hebben
 • Doe een eventuele rondleiding met maximaal 1 persoon
 • Wees niet aldoor aan het woord, vraag naar wat ze willen weten
 • Wees geïnteresseerd in de bezoekers
 • Als je iets niet weet, schrijf het op en beloof er op terug te komen via mail of telefoon
 • Veel bezoekers komen vooral om te oriënteren. Hou daar rekening mee.
 • Als mensen oprecht geïnteresseerd zijn of zelfs een bod willen doen, regel dan een afspraak
 • Vraag naar contactgegevens, laat het niet van de geïnteresseerden afhangen of zij jouw makelaar benaderen
 • Probeer jezelf te zijn, neem de tijd, en wees vriendelijk.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 14 Verkoopstyling is geen overbodige luxe

Wel of geen verkoopstyling nodig om je huis te verkopen? Het blijft een lastige keus. Hoe weet ik of ik een verkoopstyling nodig heb? Mijn vrienden vinden mijn huis allemaal prachtig. Verkoopstyling is hartstikke duur!

Dit zijn een aantal vragen en bezwaren die bij de meeste huis verkopers spelen wanneer ze twijfelen of ze wel moeten kiezen voor een verkoopstyling.

De voordelen van een verkoopstyling:

 •  Je krijgt een objectieve mening
 •  Je zet een expert aan het werk
 •  Het huis wordt verkoop klaar gemaakt
 •  Ook de buitenruimtes worden verkoopklaar gemaakt

Als huis verkoper heb je maar één doel en dat is het verkopen van je huis voor een goede verkoopprijs. Een verkoopstylist inschakelen is een middel om je doel werkelijkheid te maken. Het biedt echter geen garanties, maar een goede verkoopstylist zal je aanvullen en de styling zo uitvoeren dat het is de smaak van de potentiële kopers zal vallen.

Denk er daarom serieus over na of je een verkoopstylist gaat inschakelen.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 15 Investeer in hoogtefoto’s

Heb je nog geen hoogte foto’s van het huis laten maken, dan mis je wel wat. Hoogtefotografie is een manier om een huis meer te laten opvallen tussen het overige huizenaanbod. Door het huis vanaf grotere hoogte te fotograferen krijgen de potentiële kopers een beter beeld van het huis.

De omgeving- en de ligging van het huis zijn direct te zien. Hoogtefotografie biedt fantastische mogelijkheden voor een huisverkoper. Met één foto laat je alles zien. Het huis, de omgeving en een stukje dak bijvoorbeeld. Het mooiste van jouw huis op één foto, dat kan alleen met een hoogtefoto.

Voordelen van hoogtefotografie:

 •  Onderscheidend van andere huis verkopers
 •  In één opslag de beste kant van het huis laten zien
 •  Omgeving kan je mooi in beeld brengen
 •  Het mooiste van jouw huis op één foto
 •  Tuin en/of garage goed in beeld brengen
 •  Potentiële kopers krijgen een beter beeld van het huis

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 16 Huis verkopen op Huislijn.nl

Als je ervoor kiest om het huis te te verkopen zonder een makelaar is Huislijn.nl een ideale website om in te zetten. Met maar liefst 950.000 bezoekers per maand behoort Huislijn.nl tot de grootste huizensites van Nederland.

In tegenstelling tot Funda.nl is het op Huislijn.nl wel mogelijk om als particulier jouw huis te vermelden. Je hoeft dus niet perse gebruik te maken van een makelaar, zoals bij Funda.nl. Voor een eenmalig bedrag van € 49,50,- verschijnt je huis op Huislijn.nl.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 17 Laat een promotiefilm van het huis maken

Een goede woningfilm zegt meer dan honderd foto’s. Bereik meer potentiële kopers op een creatieve manier met een promotiefilm van je huis! Je hebt altijd ‘Open Huis’ door het filmpje waarin je huis wordt gepresenteerd online te zetten. Bezoekers kunnen zo zonder afspraak binnen kijken op elk gewenst moment van de dag.

Het is nou eenmaal een gegeven dat kopers hun eerste selectie maken op het internet.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 18 Plaats jouw huis op Jaap.nl en overige huizensites

Jaap.nl wordt veel gebruikt door huizenzoekers, oftewel potentiële kopers. Ook deze huizensite bereikt miljoenen bezoekers per maand. Zorg er daarom voor dat je huis ook op deze website wordt vermeld.

Omdat wij in Jaap.nl geloven en achter hun manier van werken staan, werken wij samen met Jaap.nl. Als je ons pakket besteld, zorgen wij ervoor dat je huis op Jaap.nl komt, Speurders.nl, Huizenzoekers.nl, Huizentweets.nl en Huispromotie.nl voor super krachtige promotie.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 19 Plaats jouw huis op Marktplaats.nl

Mensen onderschatten het bereik van Marktplaats.nl, maar kijk maar eens hoe vaak de huizen zijn bekeken die hier staan vermeld. Maak een aantrekkelijke advertentie met een goede verkooptekst en mooie foto’s. Plaats hierbij altijd de link naar de website waarop het huis staat vermeld.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 20 Zet Twitter in om jouw huis te verkopen

Deel je huis minstens één keer per week op Twitter. En probeer origineel te zijn.

Tweets met alleen de verkoopprijs en woonplaats worden veel minder bekeken dan de informatieve tweets, zoals ‘’vrijstaand huis te koop vlakbij het Vondelpark te Amsterdam’’. Plaats achter je tekst altijd de link van de website waarop je huis wordt vermeld.

Bijvoorbeeld: www.funda.nl/koop/eelde/huis-48754599-madelief-6/

Is de link (url) te lang? Gebruik dan Bitly.com om de link in te korten.

Tips huis verkopen zonder een makelaar # 21 Lees ‘De Geheimen van Effectieve Huispromotie onthuld’

Door het lezen van het E-book De Geheimen van Effectieve Huispromotie Onthuld’ krijg je inzicht op welke wijze je het huis sneller kunt verkopen. Hiermee voorkom je dat je de verkoopprijs met € 10.000,- of meer moet verlagen.

Bijna alle tips in dit boek zijn gratis in te zetten, en ook het e-book zelf is gratis te downloaden.

Met de kennis die Huispromotie heeft met vindbaar zijn op internet kun je de verkoop van je huis een flinke boost geven. En daarmee wordt de kans op verkoop natuurlijk enorm vergroot.

Huis verkopen zonder makelaar en geld besparen

Een groot voordeel van je huis verkopen zonder makelaar is dat je veel geld bespaart. De meeste makelaarskantoren werken met een courtage. Dit is vaak 1 á 2% van de verkoopprijs. Hiernaast zijn er vaak opstartkosten.

Vergelijk de prijzen en bespaar duizenden euro’s!

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huis verkopen zonder een makelaar en duizenden euro’s besparen is mogelijk

Wanneer je zelf je huis te verkoopt bespaar je op de kosten van het makelaar. Dit betekent wel dat dat je de meeste zaken zelf dient te regelen.

Hierbij moet je denken aan:

 •  Vraagprijs bepalen
 •  Advertentietekst schrijven
 •  Professionele fotografie
 •  Promotiefilm
 •  Promotie van het huis
 •  Bezichtigingen
 •  Onderhandelingen
 •  Koopakte opstellen

Hopelijk heb je nu een goed beeld bij het gehele verkoopproces en de onderdelen die je hiervan (eventueel) zelf kunt doen. Wil je toch meer informatie of een GRATIS adviesgesprek? Neem dan even contact met ons op en wij geven je gratis avies op maat.

Huis zelf verkopen en de koopakte zelf opstellen

Dit is het laatste gedeelte in het proces van het verkopen van jouw huis. Maar wellicht wel de meest belangrijke. De koopakte. In de koopakte zet je alle afspraken op papier en maak je de verkoop officieel. Voor de meeste mensen is dit een lastig punt, aangezien men niet weet waar je op moet letten. Schakel hulp in van een expert en voorkom geschillen in de toekomst. ‘Opstalverzekering’, ‘recht van overpad’ en ‘erfpacht’ zijn enkele voorbeelden waar zeer veel geschillen uit (kunnen) voortkomen. Voorkom dit dus ten alle tijden.

Na het accepteren van een bod, dien je de voorlopige koopakte op te stellen. De naam voorlopig dekt echter niet de lading. Deze voorlopige koopakte wordt straks bij de notaris definitief gemaakt.

Er wordt dus niets meer toegevoegd of gewijzigd, na het ondertekenen van de voorlopige koopakte.

Hierin zet je o.a. de overeengekomen koopprijs, overdrachtsdatum, inboedel ter overname en notariskeuze. Aanvullend zijn er nog de complexere zaken zoals ‘grondverontreiniging’. Nogmaals, hier wil je geen geschillen over krijgen of zelfs een rechtszaak over te hoeven voeren.

Wij bieden alle huisverkopers de mogelijkheid om de koopakte door één van onze juridische experts op te stellen. Hiermee dek je jezelf in.

Bekijk onze diensten in de webshop

Ontvang direct Gratis de ultieme Huispromotie gids

 • Op welke manier jouw huis kan opvalt tussen andere huizen die te koop staan
 • Welke zaken je zeker niet mag vergeten
 • Wat de (meeste) makelaars niet doen
 • Op welke wijze jij je makelaar kan helpen
 • Hoe je daadwerkelijk bezichtigingen krijgt
 • Hoe je sneller bezichtigingen krijgt
 • Wat de belangrijkste basisregels zijn om je huis te verkopen

Ontvang direct de Gratis Tips 

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-


Wellicht ook interessant?

 


Eigenaar
Door

Eigenaar

op 23 Dec 2019

handige lijst met tips. een huis zonder makelaar verkopen is zeker een klus, maar uiteindelijk ook wel voordelig lijkt mij. gr. Felix

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 26 Aug 2020

Bedankt voor het delen van de tips om je huis te verkopen. Ik ben benieuwd of ik dit wellicht zonder makelaar kan doen. Ik ga een inschatting maken van de kosten om de juiste keuzes te kunnen maken.

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN