De open huizen dag, een goede mogelijkheid voor je huispromotie!

De open huizen dag, een goede mogelijkheid voor je huispromotie!

Je ziet het regelmatig bij het “te koop” bord in de tuin, de aankondiging van een open huizen dag. Wat is een open huizen dag en wat zijn de mogelijkheden hiervan?

Een open huizen dag geeft de mogelijkheid om je huis ter bezichtiging aan te bieden aan geïnteresseerden, zonder dat deze mensen de verplichting hebben om een afspraak maken.
Dit geeft woningzoekenden een optimale mogelijkheid om diverse woningen te vergelijken. Er worden hele routes gepland om meerdere huizen te bezoeken.

Het huisbezoek is vrijblijvend en geeft de bezoeker de garantie dat er iemand aanwezig is voor een rondleiding. Dit geeft een woningzoeker goede mogelijkheden om te oriënteren.

Met de open huizen dag maak je een bezoek aan je huis laagdrempelig

Met deelname aan de open huizen dag vergroot de verkoper aanzienlijk de kans om het huis te verkopen. De stap om de woning te bezoeken wordt zeer laagdrempelig gemaakt en daar maken veel woningzoekers gebruik van.

Deelname aan de open huizen dag maakt de woning zichtbaar op de markt en er is een contactmogelijkheid met de potentiële koper.
Het bezoekersaantal geeft tevens een goede indicatie over hoe de woning in de markt ligt.

De verkopende partij kan ervoor kiezen om van de gelegenheid gebruik te maken en adres gegevens van de woningzoekende te vragen. Het is aan de woningzoekende de keus om de adresgegevens achter te laten. Met dit adres kan de verkoper (of de verkopende makelaar) in contact blijven met de geïnteresseerde woningzoeker en nog een contactmoment proberen te bewerkstelligen.

De open huizendag vindt vaak op zaterdag plaats. De huiseigenaar hoeft niet zelf thuis te zijn als het vervelend wordt ervaren dat er vreemde mensen het huis komen beoordelen/bezichtigen. Het komt voor dat de makelaar in dat geval deze taak op zich neemt.

Platforms om je huis te promoten

Funda is hét vastgoedplatform van makelaars voor consumenten, dat is opgericht door de NVM. De NVM is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed en dit maakt Funda de marktleider op het gebied van huizensites.

Open Huis vermelding op Funda.nl

Op de site van Funda wordt aangegeven welke woningen mee doen aan de open huizen dag.
Vaak plannen de geïnteresseerde woningzoekers op basis van deze site hun open huizen route.
Vermelding op deze site is dus erg interessant.

De NVM open huizen dag vindt twee keer per jaar plaats. De kosten hiervan verschillen per NVM makelaarskantoor. Er zijn NVM makelaars die deze kosten hebben verwerkt in de courtage, bij een andere NVM makelaars worden deze kosten apart gefactureerd.
De promotie van de deelnemende woning aan de open huizen dag verschilt per NVM makelaar. Er zijn NVM makelaars die zich beperken tot een “open huis vermelding” op Funda, andere NVM makelaars ondernemen verschillende publiciteitsacties om de aandacht te trekken.

Open Huis vermelding op Jaap.nl

JAAP is een online verkoopkanaal voor woningen. JAAP biedt, voor 55 euro, een open-huis pakket aan met hierin (tophuis) promotie op twee websites (Jaap.nl en HuizenZoeker.nl) en promotie materaal voor bij het huis.

Open Huis vermelding op Huislijn.nl

In een vergelijkbare vorm biedt Huislijn een pakket aan. Huislijn is net als JAAP een online verkoopkanaal voor woningen. Bij Huislijn kan een basispakket, met hierin online vermeldingen en daarbij mailings naar geïnteresseerden, worden geüpgraded met een uitgebreider pakket van sites waarop het huis wordt vermeld en promotiemateriaal voor het huis. Is de open huizendag geen succes en trekt het huis geen bezoekers, dan geeft Huislijn een compensatie service en krijgt de woning voor vier weken een “top huis” vermelding op de site.

De sleutel van succes

De huisverkoper is volledig vrij om te bepalen of hij/zei kiest om deel te nemen aan de open huizen dag. Zoals hierboven beschreven zitten er veel voordelen aan deelname aan de open huizendag. De manier waarop dit wordt ingevuld is vaak bepalend voor succes.

De sleutel van het succes is vaak dat de woning moet opvallen ten opzichte van de rest van het aanbod.

Wat ga jij doen? Doe jij mee met de Open Huizen Dag? Laat het hieronder weten.

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN