Page content

article content

Welke huizensites zijn er nog meer naast Funda?

Wanneer je op zoek bent naar een huis, zijn de huizensites de eerste stap die je onderneemt in de zoektocht. Het aanbod is groot en makkelijk te vergelijken via internet. Zo kun je simpel vanuit je woonkamer zoeken naar huizen die aan jouw wensen voldoen.

Funda.nl is het meest gebruikte platform in Nederland voor zowel kopers als verkopers.

Echter zijn er talloze andere huizensites. Wij lichten graag een paar interessante huizensites toe, die voor alle huisverkopers interessant zijn.

Wat zijn de kosten om het huis te vermelden op bekende huizensites? 

De kosten variëren per huizenwebsites. Op Funda.nl is het niet mogelijk om als particulier het huis te vermelden. Op Jaap.nl is dit bijvoorbeeld wel mogelijk. Een advertentie van jouw huis plaatsen op Funda.nl, dat is de eerste stap voor iedereen die zijn huis wil gaan verkopen. Funda.nl is nu eenmaal dé huizensite in Nederland waar alle potentiële kopers zich oriënteren in de zoektocht naar zijn of haar nieuwe droomhuis, alvorens zij daadwerkelijk een bezichtiging gaan aanvragen.

Samen met Huispromotie.nl is het mogelijk om je huis op Funda te plaatsen voor één vast bedrag van € 497,- inclusief btw. Je krijgt hiervoor een vermelding op Funda.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Speurders.nl, Huizenzoeker.nl, Marktplaats.nl en Pararius.nl. Onze gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Nederland is gemiddeld 6- weken door middel van o.a. krachtige Social Media Promotie. Bij ons heb je 2- mogelijkheden om het huis te verkopen. Je kunt zelf de rondleidingen verzorgen of je besteed het uit aan onze makelaar.

Bekijk direct onze huis verkooppakketten op maat.  

 

Dit is een top 10 huizensites en social media

 

Top 10 huizensites inclusief Funda.nl

  1. Funda.nl
  2. Jaap.nl
  3. Huislijn.nl
  4. Huizenzoeker.nl
  5. Marktplaats.nl
  6. Zoekallehuizen.nl
  7. Pararius
  8. Facebook
  9. Instagram
  10. YouTube

 

Funda.nl

De bekendste huizensite in Nederland is ongetwijfeld Funda. Meer dan de helft van de zoekacties naar een huis loopt via dit platform. Daarnaast biedt Funda de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van prijswijzigingen, is de belangrijkste informatie goed te vinden en komen de foto’s goed tot hun recht. Met name de 360 graden foto’s vallen op. Kortom, genoeg redenen op je zoekactie naar een nieuw huis te starten via Funda. Maar er zijn naast Funda nog veel meer websites waar je kunt zoeken naar jouw ideale huis.

 

Lees meer over huis verkopen in Nederland

Jaap.nl

Het huizen aanbod van Jaap.nl is met zo’n 90.000 huizen bijna te vergelijken met die van Funda. Net als bij Huislijn kunnen naast makelaars ook huizenbezitters zelf hun huis te koop aanbieden. Dit maakt het aanbod van Jaap.nl uniek ten opzichte van de concurrentie, met in het bijzonder dus Funda. Het zoeken gaat ook makkelijk, mede door het zoeken via een kaart mogelijk te maken voor als u in een bepaalde buurt wilt zoeken. Verder is er veel actuele informatie te vinden van bijvoorbeeld het CBS en is de site overzichtelijk en (mobiel)gebruiksvriendelijk.

Huislijn

Huislijn biedt huizen die te koop staat van meer dan 2.000 makelaars in Nederland. Daarnaast kunnen particulieren sinds kort ook hun huis verkopen op Huislijn. Dit maakt deze huizensite uniek ten opzichte van Funda. De zoekfunctie van Huislijn wordt daarnaast ook als erg innovatief en prettig ervaren. Deze is namelijk erg uitgebreid waardoor u ook op details, zoals een dakterras, kunt zoeken. De site is daarnaast mobielvriendelijk en met iedere maand een miljoen bezoekers en interessante blogs een leuke huizensite! Het huizen aanbod op dit moment is ongeveer 48.0

Huizenzoeker

Met 104.000 huizen lijkt het huizen aanbod groot op Huizenzoeker.nl en is daarom zeker de moeite waard om de proberen wanneer je opzoek bent naar een huis. Dit platform voegt echter wel informatie van verschillende huizensites bij elkaar. Hierdoor is het aanbod niet geheel uniek. De website zelf is verder gebruiksvriendelijk en bezit interessante informatie. Zo is op de pagina ‘cijfers en trends’ zijn interessante statistieken te vinden over de huizenmarkt in Nederland. De cijfers kunnen ook per gemeente worden weergegeven. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer u nog niet zeker weet waar u precies wilt wonen

Marktplaats.nl

Ook op Marktplaats.nl is het mogelijk om een advertenties van jouw huis te plaatsen. Momenteel staan er ruim 3000 huizen te koop via Marktplaats.nl. Voordeel hiervan is dat veel Nederlanders dagelijks op Marktplaats.nl zitten en dan is de stap naar het zoeken van een huis ook niet meer zo groot. Nadeel is echter wel dat dit nog niet heel veel wordt gebruikt en dat de meeste mensen dus ook niet weten dat huizen op dit platform worden aangeboden.

Zoekallehuizen.nl

Heeft tegenwoordig een samenwerking met Pararius, het platform voor iedereen die op zoek is naar een huurhuis, maar tegenwoordig ook een platform voor huizen die te koop staan. Momenteel hebben zij ruim 40.000 advertenties van huizen die te koop staan.

RE/MAX

Wat RE/MAX uniek maakt ten opzichte van de hiervoor genoemde huizensites, is dat dit een internationaal platform is. Het netwerk van van makelaars van RE/MAX is wereldwijd. Dit is dus erg handig wanneer je overweegt in het buitenland te gaan wonen.  Het aanbod van huizen op deze site is afkomstig van de makelaars van RE/MAX. Er zijn 103 landen wereldwijd aangesloten bij deze site. Ondanks dat de site internationaal is, is de website volledig in het Nederlands te gebruiken en is de site erg overzichtelijk. Een ideaal startpunt om te orienteren of om te zoeken naar een huis in België, Duitsland, Spanje of een van de andere 100 landen.

Affidata.com

Op Affidata.com is het mogelijk om gratis een advertentie te plaatsen van jouw huis. Vooral voor verkopers die een huis in het buitenland hebben, is dit een interessante website. Zij hebben namelijk veelal vakantiehuizen in het buitenland, wat betreft hun aanbod. Daarnaast hebben de website en advertenties een vrij standaard (lees: beperkte) weergave, dus alleen naar huizen zoeken op Affidata.com is dus af te raden. Spreid je kansen!

Facebook

Een echte huizensite is Facebook natuurlijk niet. Toch worden er regelmatig huizen te koop aangeboden op Facebook en ook Instagram. Het kan gezien worden als alternatief om een huis te vinden. Social media pagina’s als huizensite maakt het huizenaanbod niet alleen uniek, maar ook nog eens erg persoonlijk. Omdat bijvoorbeeld Facebook geen echte huizensite is, heb je voor de huizenjacht op dit platform een groot netwerk nodig en handigheid met zoektermen om tot goede en relevante zoekresultaten te komen. Daarnaast ben je ook enigszins afhankelijk van de expertise van de persoon die het huis te koop aanbied via het social media platform.

Instagram

Instagram is net als Facebook een goed medium om diverse advertenties van jouw huis op te delen. Waarom? Ten eerste vanwege het groot aantal dagelijkse gebruikers, ruim 4 miljoen. Ten tweede omdat het mogelijk is om foto’s en video’s een extra touch te geven, door de vele filters die Instagram biedt. Daarnaast kan er met #amsterdam bijvoorbeel worden aangegeven dat je een huis te koop aanbiedt in Amsterdam. Als je vanuit de koper denkt, zou je bijvoorbeeld #huistekoopamsterdam kunnen gebruiken, om op die manier jouw droomhuis te vinden.

Huis verkopen in het buitenland zet Funda Europa in

Je wilt je huis verkopen in het buitenland. Het kan een hele opgave zijn, maar het kan ook heel snel gaan. We leven in de tijd van het internet. Dit heeft geeft veel mogelijkheden als we het vergelijken met bijvoorbeeld 30 jaar geleden.

Je kan ervoor kiezen om je doelgroep(en) te kiezen in het land zelf of juist in een ander land waarvan jij denkt dat de meeste geïnteresseerde personen wonen die jouw vakantiehuis zouden willen kopen. Thank You Internet! Weinig huis verkopers staan hier bij stil en maken geen gebruik van de mogelijkheden dat het internet ons biedt. Op het gebied van huizen verkopen in het buitenland plaatsten onder andere andere het huis op Funda Europa. Op Funda Europa vinden de meeste zoekopdrachten plaats in Nederland naar huizen in het buitenland.

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

Huispromotie.nl
Hoogte Kadijk 117
1018 BH Amsterdam

+31 208460308
+31 683510291
info@huispromotie.nl

Wellicht ook interessant?

 

De geheimen van Effectieve Huispromotie onthuld
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

 

Comment Section

0 reacties op “Welke huizensites zijn er nog meer naast Funda?

Plaats een reactie


*