Welke huizensites zijn er nog meer naast Funda?

Welke huizensites zijn er nog meer naast Funda?

Welke huizensites zijn er nog meer naast Funda om het huis te verkopen?

Wil je het huis gaan verkopen of ben je op zoek naar een huis in Nederland of elders in Europa? Dan is vaak de eerste stap om op Funda.nl te kijken. Funda.nl is veruit de grootste huizenwebsite van Nederland. Het aanbod is groot en makkelijk te vergelijken via internet. Zo kun je simpel vanuit je woonkamer zoeken naar huizen die aan jouw wensen voldoen. Wil jij ook het huis zelf gaan verkopen? Lees onze 21 tips om het huis te verkopen zonder makelaar.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Naast Funda zijn er in Nederland meer huizenwebsites waarop je het huis kunt gaan verkopen. De meest bekende huizensites naast Funda.nl zijn Jaap.nl, Pararius en Huislijn. En natuurlijk niet te vergeten Social Media. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het huis zonder Funda te verkopen, omdat je door middel van Social Media gericht bepaalde personen kunt bereiken. Gemiddeld hebben we op Facebook 400/500 (Facebook) vrienden. Wanneer een aantal van deze vrienden het huis gaan delen, breidt het bereik zich al snel uit. Het grote voordeel hiervan is dat het natuurlijk gratis is en het kan heel goed werken, omdat het vertrouwd overkomt bij de potentiële koper. Een kanttekening aan deze manier van verkopen is dat je toch een groot aantal mensen mist. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die helemaal niet actief zijn op Social Media. Om het bereik op Social Media uit breiden zou je ervoor kunnen kiezen om te gaan adverteren. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt doen. Lees de 20 tips om het huis op Facebook te verkopen

Huis zelf verkopen

Funda.nl is het meest gebruikte platform in Nederland voor zowel kopers als verkopers.

Echter zijn er talloze andere huizensites. Wij lichten graag een paar interessante huizensites toe, die voor alle huisverkopers interessant zijn.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten door een stukje zelf te doen

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om het huis zelf te verkopen of met de hulp van een internetmakelaar.

Tegenwoordig kun je duizenden euro’s besparen met de verkoop van het huis door niet te kiezen voor een traditioneel makelaarskantoor. Bij een traditioneel makelaarskantoor betaal je vaak tussen de 1- á 2% makelaarscourtage + gemiddeld € 500,- opstartkosten dit komt bij huis van € 250.00,- al gauw tussen de € 3000,- en € 4000,- makelaarskosten. Bij een huis van € 450.000 zijn de makelaarskosten al ruim tussen de € 4500,- en de € 9000,-

Dit is tegenwoordig helemaal niet meer nodig!

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Wat zijn de kosten om het huis te vermelden op bekende huizensites? 

De kosten variëren per huizenwebsites. Op Funda.nl is het niet mogelijk om als particulier het huis te vermelden. Op Jaap.nl is dit bijvoorbeeld wel mogelijk. Een advertentie van jouw huis plaatsen op Funda.nl, dat is de eerste stap voor iedereen die zijn huis wil gaan verkopen. Funda.nl is nu eenmaal dé huizensite in Nederland waar alle potentiële kopers zich oriënteren in de zoektocht naar zijn of haar nieuwe droomhuis, alvorens zij daadwerkelijk een bezichtiging gaan aanvragen. 

Vermelding op alle bekende huizenwebsites voor één vast bedrag 

Je krijgt hiervoor een vermelding op bekende huizensites in Nederland en Social Media Promotie. Onze gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Nederland is gemiddeld 6- weken door middel van o.a. krachtige Social Media Promotie. Bij ons heb je 2- mogelijkheden om het huis te verkopen. Je kunt zelf de rondleidingen verzorgen of je besteed het uit aan onze makelaar.

Dit is een top 10 huizensites en social media

Top 10 huizensites inclusief Funda.nl

 1. Funda.nl
 2. Jaap.nl
 3. Huislijn.nl
 4. Huizenzoeker.nl
 5. Marktplaats.nl
 6. Zoekallehuizen.nl
 7. Pararius
 8. Facebook
 9. Instagram
 10. YouTube

Funda.nl

De bekendste huizensite in Nederland is ongetwijfeld Funda. Meer dan de helft van de zoekacties naar een huis loopt via dit platform. Daarnaast biedt Funda de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van prijswijzigingen, is de belangrijkste informatie goed te vinden en komen de foto’s goed tot hun recht. Met name de 360 graden foto’s vallen op. Kortom, genoeg redenen op je zoekactie naar een nieuw huis te starten via Funda. Maar er zijn naast Funda nog veel meer websites waar je kunt zoeken naar jouw ideale huis.

Jaap.nl

Het huizen aanbod van Jaap.nl is met zo’n 90.000 huizen bijna te vergelijken met die van Funda. Net als bij Huislijn kunnen naast makelaars ook huizenbezitters zelf hun huis te koop aanbieden. Dit maakt het aanbod van Jaap.nl uniek ten opzichte van de concurrentie, met in het bijzonder dus Funda. Het zoeken gaat ook makkelijk, mede door het zoeken via een kaart mogelijk te maken voor als u in een bepaalde buurt wilt zoeken. Verder is er veel actuele informatie te vinden van bijvoorbeeld het CBS en is de site overzichtelijk en (mobiel)gebruiksvriendelijk.

Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huislijn

Huislijn biedt huizen die te koop staat van meer dan 2.000 makelaars in Nederland. Daarnaast kunnen particulieren sinds kort ook hun huis verkopen op Huislijn. Dit maakt deze huizensite uniek ten opzichte van Funda. De zoekfunctie van Huislijn wordt daarnaast ook als erg innovatief en prettig ervaren. Deze is namelijk erg uitgebreid waardoor u ook op details, zoals een dakterras, kunt zoeken. De site is daarnaast mobielvriendelijk en met iedere maand een miljoen bezoekers en interessante blogs een leuke huizensite! Naast dat wij een huis op Funda.nl plaatsen, plaatsen wij ook altijd een vermelding op Huislijn.nl voor meer bereik. Op deze manier bereiken we zoveel mogelijk potentiële kopers, wat leidt tot meer biedingen op het huis, een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Huizenzoeker

Met 104.000 huizen is het huizen aanbod groot op Huizenzoeker.nl en is daarom zeker de moeite waard voor een vermelding. Dit platform voegt echter wel informatie van verschillende huizensites bij elkaar. Hierdoor is het aanbod niet geheel uniek. De website zelf is verder gebruiksvriendelijk en bezit interessante informatie. Zo is op de pagina ‘cijfers en trends’ zijn interessante statistieken te vinden over de huizenmarkt in Nederland. De cijfers kunnen ook per gemeente worden weergegeven. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer u nog niet zeker weet waar u precies wilt wonen.

Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Marktplaats.nl

Wanneer je huis snel wilt verkopen en voor een zo hoog mogelijke verkoopprijs, dan is het van belang om alle kanalen te gaan benutten. De meeste huis verkopers vergeten de mogelijkheden van Marktplaats.nl te benutten. Niet alleen de huis verkopers zetten Marktplaats.nl niet in, ook heel weinig makelaarskantoren zetten Marktplaats.nl in. Een gemiste kans. Door het huis wel op Marktplaats.nl te vermelden zul je honderden en misschien wel duizenden extra potentiele kopers bereiken die je anders niet zou bereiken.

Marktplaats.nl is één van de meest bekende websites van Nederland met dagelijks miljoenen bezoekers. Als je er niet van overtuigd bent om Marktplaats.nl in te zetten, kijk dan eerst even hoe vaak de huizen al zijn bekeken die wel op Marktplaats.nl staan vermeld.

Zoekallehuizen.nl

Heeft tegenwoordig een samenwerking met Pararius, het platform voor iedereen die op zoek is naar een huurhuis, maar tegenwoordig ook een platform voor huizen die te koop staan. Momenteel hebben zij ruim 40.000 advertenties van huizen die te koop staan.

RE/MAX

Wat RE/MAX uniek maakt ten opzichte van de hiervoor genoemde huizensites, is dat dit een internationaal platform is. Het netwerk van van makelaars van RE/MAX is wereldwijd. Dit is dus erg handig wanneer je overweegt in het buitenland te gaan wonen.  Het aanbod van huizen op deze site is afkomstig van de makelaars van RE/MAX. Er zijn 103 landen wereldwijd aangesloten bij deze site. Ondanks dat de site internationaal is, is de website volledig in het Nederlands te gebruiken en is de site erg overzichtelijk. Een ideaal startpunt om te oriënteren of om te zoeken naar een huis in België, Duitsland, Spanje of een van de andere 100 landen.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Affidata.com

Op Affidata.com is het mogelijk om gratis een advertentie te plaatsen van jouw huis. Vooral voor verkopers die een huis in het buitenland hebben, is dit een interessante website. Zij hebben namelijk veelal vakantiehuizen in het buitenland, wat betreft hun aanbod. Daarnaast hebben de website en advertenties een vrij standaard (lees: beperkte) weergave, dus alleen naar huizen zoeken op Affidata.com is dus af te raden. Spreid je kansen!

Huispedia

Dit is een nieuwkomer in de de top huizensites in Nederland. Met een geheel nieuwe insteek. Via jouw makelaar kun je gratis adverteren met jouw huis op Huispedia. Als particulier betaal je 10,- tot 25,- per plaatsing afhankelijk van de looptijd. Een groot voordeel ten opzichte van Funda.nl, aangezien je daar als particulier niet zelf jouw huis kunt plaatsen. Je kunt daarnaast direct zijn in welke ‘prijsklasse’ jouw woning is. Het is geen officiele waardebepaling, maar zeker wel een goede indicatie waar je aan kunt denken. Een uitstekende eerste stap voor iedereen die zijn of haar huis wil verkopen.

Daarnaast is Huispedia een zeer sterk groeiende huizensite met ondertussen meer dan 10.000 huizen op de website. Het is een zeer goede tegenhanger van alle andere huizensites aan het worden. Wellicht wordt dit wel een nieuwe goede nr. 2, naast Funda.nl.

Wij kunnen ook jouw huis plaatsen op Huispedia. Daarnaast komt jouw huis dan ook op alle overige huizensites zoals Jaap.nl, Pararius en Huislijn. Uiteraard bieden we ook nog hulp bij de bezichtigingen, biedingen en onderhandelingen.

Facebook

Een echte huizensite is Facebook natuurlijk niet. Toch worden er regelmatig huizen te koop aangeboden op Facebook en ook Instagram. Het kan gezien worden als alternatief om een huis te vinden. Social media pagina’s als huizensite maakt het huizenaanbod niet alleen uniek, maar ook nog eens erg persoonlijk. Omdat bijvoorbeeld Facebook geen echte huizensite is, heb je voor de huizenjacht op dit platform een groot netwerk nodig en handigheid met zoektermen om tot goede en relevante zoekresultaten te komen. Daarnaast ben je ook enigszins afhankelijk van de expertise van de persoon die het huis te koop aanbied via het social media platform.

Instagram

Instagram is net als Facebook een goed medium om diverse advertenties van jouw huis op te delen. Waarom? Ten eerste vanwege het groot aantal dagelijkse gebruikers, ruim 4 miljoen. Ten tweede omdat het mogelijk is om foto’s en video’s een extra touch te geven, door de vele filters die Instagram biedt. Daarnaast kan er met #amsterdam bijvoorbeel worden aangegeven dat je een huis te koop aanbiedt in Amsterdam. Als je vanuit de koper denkt, zou je bijvoorbeeld #huistekoopamsterdam kunnen gebruiken, om op die manier jouw droomhuis te vinden.

Huis verkopen in het buitenland zet Europa in

Je wilt je huis verkopen in het buitenland. Het kan een hele opgave zijn, maar het kan ook heel snel gaan. We leven in de tijd van het internet. Dit heeft geeft veel mogelijkheden als we het vergelijken met bijvoorbeeld 30 jaar geleden.

Je kan ervoor kiezen om je doelgroep(en) te kiezen in het land zelf of juist in een ander land waarvan jij denkt dat de meeste geïnteresseerde personen wonen die jouw vakantiehuis zouden willen kopen. Thank You Internet! Weinig huis verkopers staan hier bij stil en maken geen gebruik van de mogelijkheden dat het internet ons biedt. Op het gebied van huizen verkopen in het buitenland plaatsten onder andere andere het huis op Funda Europa. Op Funda Europa vinden de meeste zoekopdrachten plaats in Nederland naar huizen in het buitenland.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

Huispromotie.nl

info@huispromotie.nl

Wellicht ook interessant?

Template not found..

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 17 Jul 2020

Bedankt voor het delen van deze handige info over de kosten van het plaatsen van advertenties op huizensites. Ik ga de lijst met huizensites ook even doornemen. Een aantal kende ik namelijk nog niet. Ik ben benieuwd wat het aanbod daarop is!

Paul
Door

Paul

op 21 Dec 2020

Goed om te horen! Als wij je nog ergens mee van dienst kunnen zijn, dan horen we het graag. Succes!

JOSEPH
Door

JOSEPH

op 30 Oct 2023

Toen ik als eigenaar van een klein bedrijf in een moeilijke situatie een lening aanvroeg om mijn gebouw te kopen, zeiden conventionele banken dat ze me niet konden helpen. Het Leningfonds ging met mij om de tafel zitten, hoorde mijn situatie en besloot da

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN