9 tips om jouw huis te verkopen met een internetmakelaar - Lees de tips

9 tips huis verkopen met een internetmakelaar

Overweeg je om jouw huis te verkopen met een internetmakelaar? Met deze tips kun je straks een weloverwogen keuze maken om jouw huis te verkopen met een internetmakelaar of juist toch niet. Het geeft inzicht in de werkwijze van een internetmakelaar ten opzichte van een traditionele makelaar. Tegenwoordig zijn er tientallen internetmakelaars, die sinds een aantal jaren een nieuw concept hanteren waarmee je je huis kunt verkopen. Met deze tips hopen we je een zetje in de goede richting te geven en kun je straks een goede overweging maken of je je huis daadwerkelijk wil verkopen met een internetmakelaar, of toch niet.

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #1

Zoek goed uit wat een internetmakelaar precies doet 

Stel, je gaat jouw huis verkopen met een internetmakelaar, want je wil geld besparen. Houd er dan rekening mee dat je in ieder geval de bezichtigingen zelf zult moeten doen. Een internetmakelaar neemt een gedeelte over van het verkoopproces, waar een traditionele makelaar alle onderdelen van het verkoopproces voor je uit handen neemt. Het begint bij het maken van foto’s, een advertentietekst, het vaststellen van de verkoopprijs en het plaatsen van het huis op Funda.nl. Dit laatste is een cruciaal onderdeel, aangezien Funda.nl de best bezochte huizensite is, die iedereen in Nederland raadpleegt, met maar liefst 40 miljoen bezoekers per maand en als particulier is het niet mogelijk om je huis op Funda.nl te plaatsen. Vervolgens krijg je een aanvraag voor een bezichtiging die je zelf dient te doen. Daarna dien je te onderhandelen over de verkoopprijs en aanvullende voorwaarden, zoals de opleverdatum. Tot slot dient er een voorlopige en definitieve koopakte worden opgesteld en wordt de verkoop officieel gemaakt bij de notaris. Houdt er dus rekening mee dat je best een hoop dient te doen als je je huis gaat verkopen met een internetmakelaar.

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #2

Maak een overzicht van alle internetmakelaars

Sinds het succes van DE internetmakelaar van het jaar, Makelaarsland, zijn er inmiddels talloze internetmakelaars. Het concept van een internetmakelaar blijkt een succes en zoals gezegd zijn er nu steeds meer internetmakelaars bijgekomen. Vandaar dat onze tip is: maak een overzicht van internetmakelaars. Doordat je nu zoveel keuze hebt, kun je nog beter vergelijken en de internetmakelaar kiezen die het beste aansluit bij hoe jij je huis wilt gaan verkopen.

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #3

Maak een overzicht van internetmakelaars bij jou in de buurt 

Een internetmakelaar heeft meestal geen of slechts één fysieke vestiging, uitzonderingen daargelaten, zoals De Huizenbemiddelaar. De meeste fysieke makelaars vragen duizenden euro’s voor hun diensten. Gemiddeld brengt een fysiek makelaarskantoor rond de 1.85% van de koopsom in rekening. De Huizenbemiddelaar werkt met een vast tarief vanaf 895,- euro (incl. BTW) ongeacht de waarde van het  woning. Hiervoor krijg je een compleet dienstenpakket waarin je van begin tot eind wordt ontzorgd:

 • Waardebepaling van het woning
 • Professionele fotografie
 • Pakkende verkooptekst
 • Promotie op de grootste landelijke woningsites
 • Promotie via onze website en onze andere kanalen
 • Opvang en nabellen van geïnteresseerden
 • Onderhandeling verkoopprijs en leveringsvoorwaarden
 • Opstellen voorlopige en definitieve koopakte
 • Overdracht bij de notaris
 • Persoonlijke begeleiding met o.a. doornemen van succesvolle de verkoopstrategie en technieken

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #4

Vergelijk een internetmakelaar met een traditionele makelaar 

Een internetmakelaar biedt tegenwoordig een heleboel (deel)diensten aan zoals het plaatsen van een woning op Funda.nl en het nabellen van de bezichtigingen. Een traditionele makelaar doet dit ALTIJD en nog een heleboel andere dingen zoals het schrijven van een advertentietekst, het maken van foto’s en de overdracht bij de notaris. Zoek goed uit welke (deel)diensten je krijgt bij de internetmakelaar en vergelijk de courtage die je dient te betalen bij een traditionele makelaar en maak vervolgens een keuze.

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #5

Kijk naar welke diensten je krijgt bij de internetmakelaar 

Om even een volledig beeld te schetsen, heeft Huispromotie.nl even een overzicht gemaakt van het gehele verkoopproces wanneer je jouw huis verkoopt met een internetmakelaar. Wel zo makkelijk, dan weet je direct waar je aan toe bent.

 • Waardebepaling
 • Advertentietekst
 • Professionele foto’s
 • Huis op huizensites
 • Huis op Social Media
 • Bezichtigingen
 • Onderhandelingen
 • Koopovereenkomst

Bij de meeste internetmakelaars is het zo dat zij de vraagprijs vaststellen en vervolgens het huis aanmelden op Funda.nl. De overige onderdelen van het verkooproces dient je vaak zelf te doen. Echter, bieden zij vaak wel aan om een aantal (deel)diensten uit handen te nemen, tegen een extra betaling uiteraard. Informeer dus vooraf welke (deel) diensten bij de courtage zijn inbegrepen en welke niet en waar je tegen een extra betaling eventueel wel gebruik van zou kunnen maken. Investeren in extra promotie activiteiten, zoals Facebook adverteren of een tophuis op Funda vaak een goede investering.

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #6

Stel vast voor jezelf hoeveel tijd je in de verkoop van je huis wil steken 

Als je je huis wil verkopen samen met een internetmakelaar, hou er dan rekening mee dat je er tijd in zult moeten steken. Denk alleen al aan het inplannen van bezichtigingen, vaak zijn mensen ook gebonden aan werktijden, dus dit zal dan in de avonden of in de weekenden moeten gebeuren. Vervolgens dien je contact te onderhouden met de geïnteresseerden en als het daadwerkelijk zo ver is onderhandelen. Voordat mensen een huis definitief willen kopen, willen ze vaak ook nog even een rondje doen, voordat de koopakte wordt ondertekend. Dit wordt ook wel een (laatste) inspectie genoemd. Hou hier dus rekening mee en weeg af hoeveel tijd je erin wil steken. Als je denkt dat dit te veel wordt, dan kun je beter voor een traditionele makelaar kiezen.

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #7

Stel voor jezelf vast wat je zelf kunt doen om je huis te verkopen 

Ben je goed in het schrijven van een pakkende advertentietekst of juist in het maken van mooie foto’s? Of geen van allen, maar denk je wel goed te kunnen onderhandelen? Stel voor jezelf vast waar je kwaliteiten liggen en maak aan de hand daarvan een keuze hoe je je huis gaat verkopen. Zoals eerder benoemd, bij de meeste internetmakelaars kun je een heleboel dingen zelf doen, maar ook uitbesteden. Echter, wel tegen een extra betaling. Maak dus een afweging qua werkzaamheden en kosten en weeg dit tegen elkaar op.

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #8

Lees recensies over de betreffende internetmakelaars

Een overzicht van de beste internetmakelaar bij jou in de buurt vind je op widbm.nl. Daar worden alle makelaars in Nederland beoordeeld. Zij zijn inmiddels haast een autoriteit voor het vaststellen van de kwaliteit van alle makelaarskantoren in Nederland. Raadpleeg deze website dus voordat je een keuze maakt!

Huis verkopen met een internetmakelaar Tip #9

Bespaar enorm op de makelaarskosten

Met name in de grote steden is de verkoopsnelheid van huizen enorm snel, dit is een goede reden om met een internetmakelaar in zee te gaan. Je plant een of twee bezichtigingen in en daarmee bespaar je in de meeste gevallen enorm op de makelaarskosten. De Huizenbemiddelaar staat voor een vertrouwde, voordelige en vernieuwende aanpak bij de aan- of verkoop van uw woning. Vertrouwd omdat u een complete begeleiding ontvangt, zoals je mag verwachten van een makelaar. Voordelig omdat de complete begeleiding slechts € 895,- inclusief btw. kost.

Wellicht vind je dit ook interessant?

Danny Verhoeven
Door

Danny Verhoeven

op 09 Oct 2017

Goed advies om verder te kijken dan je neus lang is. Het is tegenwoordig voor makelaars ook makkelijk om zich "internet makelaar" of "online expert" te benoemen. Als je dan kijkt wat je er precies voor expertise voor krijgt is dat niet altijd wat je er van verwacht. Zo zijn er nog steeds veel makelaars die hun eigen online marketing strategie nog niet op orde hebben. Dan kan je de woning van de klant wel op je website zetten, maar zal dit vrijwel niets opleveren. Mijn advies voor mensen die een huis willen verkopen is dan ook om altijd ook te kijken naar de manier waarop de makelaar hun website hebben ingedeeld, maar ook hoe zij zich online profileren. Deze indicatie kan je zeker helpen bij de keuze van de makelaar die voldoet aan je wensen.

Vincent
Door

Vincent

op 19 Jul 2018

Heb zelf ook mijn huis via een internetmakelaar verkocht. Wel heb ik vooraf veel onderzoek gedaan naar de beste makelaar. Ook heb ik veel tips van familie en vrienden gekregen. Omdat ik fotograaf ben, is het makkelijk geweest om mooie foto's te maken. Mede hierdoor heb ik mijn huis aardig snel kunnen verkopen.

Huispromotie.nl
Door

Huispromotie.nl

op 02 Nov 2018

Goed om te horen. Voor welke internetmakelaar heb je gekozen? Even uit nieuwsgierigheid! :)

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN