De koopakte laten opstellen voor een eemalig bedrag van € 150,-

Heb jij je huis zojuist verkocht? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat de mondelinge gemaakte afspraken zo snel en accuraat mogelijk op papier worden gezet.

goedkoop-een-koopakte-laten-opstellen-of-zelf-doen

Direct een koopakte laten opstellen

Want: Een mondelinge overeenkomst tussen particulieren is niet rechtsgeldig. Na ondertekening van een voorlopige koopcontract is er nog een bedenktijd van drie werkdagen. Een voorlopige koopcontract is maatwerk en juridische kennis is van groot belang.

Dit artikel legt uit wat de valkuilen zijn bij een voorlopige koopcontract.

Valkuil koopcontract huis: Leg alles goed vast op papier

Vul de vragenlijst en lijst van zaken volledig in. In de vragenlijst beantwoord je alle vragen over de woning, omgeving en verdere belangrijke informatie voor de koper. Dit geeft de koper een eerlijk en helder beeld van het huis op bouwkundige en juridische gebied. Hierbij kan je denken aan erfpacht, zwam onder de vloer et cetera. Als je dit volledig invult en daardoor schriftelijk mededeelt aan koper verminder je het risico op aansprakelijkheid. Zo heb je als verkoper voldaan aan je mededelingsplicht. Ook de koper dient zulke zaken te onderzoeken. Deze plicht noem je onderzoek plicht. Een voorbeeld van deze plicht is een bouwkundige keuring van het huis op te laten stellen. Vervolgens is het van belang om alle goederen te beschrijven in de lijst van zaken. Hierdoor kunnen er geen onenigheden ontstaan over wat er bij de verkoopprijs bij inbegrepen is en wat niet.

Valkuil koopcontract huis: ontbindende voorwaarden

Het is van belang dat je in alle papieren volledig en duidelijk bent. Ze zeggen wel “the devil is in the details”, dat is bij de ontbindende voorwaarden zeker het geval. Bijvoorbeeld koper doet een bod onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Zorg ervoor dat jij alles omtrent de bouwkundige keuring helder voor de bril hebt. Denk hierbij aan het volgende: Voor welke datum dient het rapport er te zijn? Wie is de bouwkundige keurder? Welk bedrag voor directe noodzakelijke herstelkosten voor de komende drie á vijf jaar?  Vervolgens is het verstandig om een kopie van het rapport te ontvangen. Hierdoor weet jij ook hoe jouw huis er bij staat en wat de schatting van de herstelkosten zijn.

Tip: De koper dient een kopie van de bouwkundige keuring te overhandigen mocht hij de koop willen ontbinden.

Kijk het rapport op fouten na. Beter gezegd:  laat het door een onafhankelijke deskundig controleren. Tegen een kleine vergoeding kunnen wij dat ook voor jou doen. Want waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Een voorbeeldje: een lease ketel was volgens keurder niet goed en bracht in zijn berekening de herstel kosten mee. Dat was onterecht gezien deze werd gehuurd van een erkende energiemaatschappij. Daardoor de onderhoudskosten van de ketel niet voor eigenaar woning is.

Valkuil koopcontract huis: Voorlopige is een misleidende term

Een voorlopige koopcontract is bindend. Tuurlijk je hebt een aantal voorwaarden en de wettelijke bedenktijd. Een logische volgorde is als volgt: Schrijf alles gedetailleerd op in de voorlopige koopcontract. Na ondertekeningen van de voorlopige koopcontract door alle betrokken partijen volgt de wettelijke bedenktijd. Daarna kan de koop alleen ontbonden worden door de voorwaarden. Des te nauwkeurige de koopovereenkomst is opgesteld des te nauwkeurige de koper de reden van ontbinden dient op te schrijven. Bijvoorbeeld door de huidige corona situatie worden hypotheekgevers strenger. Hierdoor dienen de voorwaarden in artikel 15 van de koopovereenkomst nauwkeurig omschreven te worden. Wij kunnen jou hierbij graag adviseren.

goedkoop-een-koopakte-laten-opstellen-of-zelf-doen

Direct een koopakte laten opstellen

Valkuil koopcontract huis: clausules

Elk huis is anders en vergt soms een andere clausule in de koopovereenkomst. Deze clausules beschermen jou als verkoper tegen bepaalde risico’s. Bijvoorbeeld als er asbest, nadat de woning is overgedragen, ontdekt wordt in de woning. Dan wil jij als verkoper natuurlijk niet voor de onkosten en dus verwijdering van de asbest aansprakelijk gesteld worden. Bij woningen gebouwd vóór 1993 adviseren wij dan ook om een asbestclausule in het voorlopige koopcontract op te nemen. Als je er bijvoorbeeld niet hebt gewoond, zo zijn er nog meer voorbeelden van situaties waarbij het handig is om een clausule op te nemen. Wij kunnen jou hiermee graag helpen en adviseren.

Valkuil koopcontract huis: eenvoudige koopcontract huis

Duizelt het je alle voor de ogen van de details?

Bij het opstellen van het voorlopige koopcontract zijn vele “kleine” details van groot belang. Het eenvoudigst, snelst en tegen de minste risico kun jij het eenvoudigst je koopcontract door een juridische expert laten opstellen. Hierbij kunnen wij jou graag helpen. Doordat wij in de avonden en weekenden ook actief zijn kunnen wij dus snel schakelen. Vraag nu naar de vrijblijvende informatie.

De koopakte laten opstellen

De koopakte kennen we ook wel als een ‘voorlopig koopovereenkomst’, al is deze minder voorlopig dan veel mensen denken. Dit is een schriftelijke overeenkomst tussen de kopende en verkopende partij. In deze koopovereenkomst staat onder welke voorwaarden het huis van eigenaar wisselt, tegen welke prijs en op welke datum.

Deze koopovereenkomst kan worden opgesteld zonder tussenkomst van een notaris, maar dan missen er nog essentiële zaken als de mogelijkheid tot ontbinden van de overeenkomst.

Direct een koopakte laten opstellen

Wettelijke bedenktijd

Wanneer er een koopakte getekend is, heeft de kopende partij nog minimaal drie dagen de tijd om van de koop af te zien. Binnen die drie dagen heeft de koper de mogelijkheid om de koopakte eenzijdig te ontbinden. Hier zijn dus geen voorwaarden aan verboden die vervuld moeten zijn, om de koopakte op basis van de wettelijke bedenktijd te ontbinden.

Ontbindende voorwaarden

Ook na de wettelijke bedenktijd is het mogelijk dat de koop alsnog laat vervallen. Daarvoor zorgen de ‘ontbindende voorwaarden’ in de koopakte. Dit zijn voorbehouden: als aan de voorwaarden niet is voldaan wordt alles teruggedraaid.

Voorbehoud financiering: u moet voor een bepaalde datum de hypotheek rond hebben. Daarbij kunt u specifieke zaken als hypotheekbedrag, rentepercentage en zelfs de maximale maandlasten laten opnemen.

 • Voorbehoud huisvestingsvergunning: u moet ”als dat nodig is” een huisvestingsvergunning van de gemeente krijgen.
 • Voorbehoud Nationale Hypotheek Garantie: u moet een hypotheek met NHG kunnen afsluiten.
 • Voorbehoud bouwtechnische keuring: u stelt een bovengrens aan de kosten van achterstallig onderhoud.
 • Voorbehoud wijziging woning: u moet een vergunning van de gemeente krijgen voor het verbouwen van de woning.
 • Voorbehoud woning verkocht: u moet eerst uw huidige woning verkocht hebben tegen een bepaalde minimum prijs.

Lang niet al deze voorbehouden komen altijd voor. Het voorbehoud van financiering en het voorbehoud bouwtechnische keuring worden wel vaak opgenomen, maar de andere voorbehouden zullen verkopers niet altijd acceptabel vinden.

Koopakte laten opstellen door een professional

 • Wij sturen direct een link waar je alle gegevens van uw huis kunt uploaden
 • Hierna stellen wij de koopovereenkomst op
 • De koopcontract wordt binnen 7 werkdagen opgeleverd nadat wij alle gegevens hebben ontvangen
 • Je verkoopt met zekerheid
 • Al honderden verkopers gingen je voor
 • Wij zijn op werkdagen van 09:00-21:00 bereikbaar voor hulp bij bezichtigingen, onderhandelingen of bij het opstellen van de koopovereenkomst
 • Je kunt direct online bestellen en hierna direct de gegevens naar ons toesturen, zodat wij aan de slag kunnen

goedkoop-een-koopakte-laten-opstellen-of-zelf-doen

Direct een koopakte laten opstellen

 

 

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

 

Wellicht vind je dit ook interessant?

 

Direct een koopakte laten opstellen

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN