Hoe kies je een verkoopmakelaar? Lees direct onze tips.
Verkoopmakelaar
Makelaar Inschakelen
Jopa Ivos
Makelaar Inschakelen
07/23/2021
5 min
0

Hoe kies je een verkoopmakelaar?

07/23/2021
5 min
0

Verkoopmakelaar

Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In de afgelopen 2,5 jaar hebben wij al ruim 320+ huisverkopers mogen helpen om het huis te verkopen. Wij ondersteunen mensen in Nederland om het huis snel en effectief te verkopen voor de juiste verkoopprijs, maar ook Nederlanders in het buitenland. Wij kunnen de plaatsing verzorgen op bekende huizenwebsites, de online promotie van de woning en Social Media promotie. Wij verkopen een huis gemiddeld binnen 6 weken. Ben je ook van plan om het huis te gaan verkopen? Wij hebben verschillende pakketten om het huis te verkopen en duizenden euro's te besparen op de verkoopmakelaarskosten. Bekijk hieronder direct onze pakketten.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Heb ik wel een verkoopmakelaar nodig?

Ben je ook van plan om het huis te gaan verkopen? Dan kun je dit op verschillende manieren gaan doen. Je kunt helemaal zelf het huis gaan verkopen zonder verkoopmakelaar. Dit kun je doen door het huis bijvoorbeeld op Facebook te delen en op verschillende huizensites (behalve Funda.nl, op Funda kunnen alleen makelaars huizen plaatsen) of je verkoopt het huis aan een bekende. Er zijn verschillende manieren om het huis zelf te verkopen. En dit wordt in deze tijd steeds meer gedaan. Wat een nadeel kan zijn door het huis niet op alle huizensites te vermelden is dat je niet alle geïnteresseerde potentiele kopers bereikt.

Je kunt er ook kiezen om bepaalde diensten aan de verkoopmakelaar uit te besteden. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een internetmakelaar. Bij een internetmakelaar kun je bepaalde diensten afnemen. Je kunt bijvoorbeeld zelf de foto's aanleveren of zelf de rondleidingen verzorgen. Door meer diensten zelf te doen kun je enorm besparen op makelaarskosten. En deze winst kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een verbouwing, een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze pakketten op maat. Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Hoe kies ik de juiste verkoopmakelaar?

Om het huis succesvol te verkopen is het van belang om te kiezen voor de juiste verkoopmakelaar. Een makelaar die bij jou past. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het huis zelf te verkopen met een internetmakelaar. Het oriëntatieproces begint op het internet en niet meer fysiek bij een makelaarskantoor. Het is van belang dat het huis goed onder de aandacht wordt gebracht op verschillende huizensites en Social Media. Internetmakelaars begrijpen dit en spelen hier slim op in. Traditionele makelaarskantoren maken in de meeste gevallen nog niet optimaal gebruik van het internet en voornamelijk in de promotiemiddelen op het internet. En dit is een gemiste kans. Laat dit jou niet gebeuren.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Hoe kies ik de juiste internetmakelaar?

Je kunt je ook nog afvragen of er nog wel verschil is tussen de werkzaamheden tussen een internetmakelaar een traditioneel makelaarskantoor.  Door het kiezen voor een internetmakelaar kun je vaak duizenden euro's besparen op de traditionele makelaarskantoren. De diensten die je bij een internetmakelaar kunt afnemen zijn vaak flexibel. Zo kun je bij de meeste internetmakelaars ervoor kiezen om zelf de bezichtigingen te verzorgen. Dit is een fenomeen die door steeds huis verkopers wordt gedaan. Door de bezichtigingen zelf te doen heb je meer controle tijdens het verkoopproces. Vind je dit spannend om zelf te doen? Dan ken je misschien iemand in je eigen netwerk die dit gedeelte van de verkoop voor je zou kunnen doen. Wij hebben ook een complete training voor je opgezet om een de bezichtigingen zelf te kunnen verzorgen. Bekijk hieronder de training en ontvang direct de eerst les gratis.Bekijk direct de training om zelf de bezichtigingen verzorgen

Het kiezen van een verkoopmakelaar is een belangrijk proces om het huis te verkopen. Maar op welke wijze kies je een verkoopmakelaar die bij jou past? Om je hierbij te ondersteunen hebben wij een aantal tips voor je samengesteld. Misschien is de belangrijkste tip die wij je kunnen geven dat jijzelf een goed gevoel moet hebben bij de verkoopmakelaar, maar dit is natuurlijk niet voldoende.

Hoe kies je een makelaar?

Er zijn verschillende soorten makelaars waar je uit kan kiezen. Je hebt de traditionele makelaarskantoren en je hebt de Online Makelaars (internetmakelaars). Voornamelijk in de afgelopen jaren zijn de Online Makelaars steeds populairder aan het worden. Vaak is het grootste verschil tussen een Online Makelaar en een fysiek makelaarskantoor het tarief dat gevraagd wordt om je huis te verkopen. De meeste fysieke makelaarskantoren werken met een courtage van de verkoopprijs. Dit betaal je vaak achteraf en kan oplopen in de duizenden euro's. Je kunt je ook afvragen of dit wel nodig is een tijd waarin de meeste huizen binnen no time worden verkocht. De meeste Online Makelaars werken met een vast bedrag die je vaak vooraf betaald. Over het algemeen ben je bij een Online Makelaarskantoor vaak goedkoper uit.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Wat doet een makelaar voor je?

Als je een makelaar inschakelt en het maakt niet uit of je nou voor een Online Makelaar kiest of voor een fysiek makelaarskantoor is het van belang om van te voren te bedenken waar jij ondersteuning bij nodig hebt. Op deze manier wordt het kiezen van een makelaar al stuk eenvoudiger. De makelaarsdiensten bestaan in grote lijnen uit de volgende onderdelen:

 •  De juiste vraagprijs bepalen
 •  De promotie van het huis
 •  Publicatie op verschillende huizensites
 •  De fotografie
 •  Koopovereenkomst opstellen

Kies je voor een lokale verkoopmakelaar

Door de opkomst van het internet ben je niet meer beperkt om te kiezen voor een lokaal makelaarskantoor. De meeste huis verkopers kiezen ervoor om niet direct te kiezen voor een lokale verkoopmakelaar. In sommige gevallen kan het juist goed zijn om een makelaarskantoor in te schakelen die bekend is met de locatie. Een lokale makelaar kent de markt en weet vaak goed wat er speelt in omgeving. Deze aspecten kunnen worden meegenomen om de juiste vraagprijs te bepalen. Een bijkomend voordeel van een lokale verkoopmakelaar kan zijn dat die al bekend is met andere potentiële kopers. Een lokale verkoopmakelaar heeft dus al een portfolio van potentiële huis kopers. Dit kan helpen om de huis snel te verkopen.

Tips voor het kiezen van een makelaarskantoor

 •  Bekijk de website van de makelaar
 •  Bekijk wat voor huizen de makelaar in de portefeuille heeft
 •  Bekijk of jouw huis hier ook tussen past
 •  Hoeveel huizen heeft de makelaar op dit moment in zijn portefeuille
 •  Hoe actief is de makelaar in jouw buurt
 •  Is de makelaar actief op Social Media
 •  Hoeveel huizen heeft het makelaarskantoor verkocht?
 •  Vergelijk de tarieven met andere makelaarskantoren
 • Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Hoe kies je de juiste verkoopmakelaar

Het kiezen van een verkoopmakelaar is een belangrijk proces om het huis te verkopen. Misschien is de belangrijkste tip die wij je kunnen geven dat jijzelf een goed gevoel moet hebben bij de verkoopmakelaar, maar dit is natuurlijk niet voldoende. Doe altijd voor onderzoek naar het makelaarskantoor en nodig meerdere makelaars uit, voordat je daadwerkelijk een keuze gaat maken.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-Wellicht vind je dit ook interessant?

Reacties
Categorieën