Hoe plaats ik zelf mijn huis op Funda? En wat zijn de Funda kosten?

Hoe plaats ik mijn huis op Funda? En wat zijn de Funda kosten?

Hoe plaats ik mijn huis op Funda?

Je kunt je huis niet zelf op Funda plaatsen, dat moet altijd door een makelaar gedaan worden.

Staat je huis nog niet te koop en wil je een groot gedeelte van de verkoop zelf gaan regelen? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een aantal werkzaamheden van de makelaar over te nemen. Hierbij kun je denken aan de rondleidingen zelf verzorgen, zelf de Funda advertentietekst schrijven en misschien wel zelf de foto’s van het huis maken. Hiermee kun je duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten. Je laat dan de vereiste werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld de onderhandelingen over aan de makelaar.

Waarom een huis plaatsen op Funda?

Een zoektocht van een potentiële huizenkoper begint meestal op Funda. Het is dus erg belangrijk om je huis op die site aan te bieden. Er zijn naast Funda nog een aantal andere sites waar huizen te koop worden aangeboden, maar Funda is in Nederland de meest bezochte huizensite. Hier wil je je huis dus zeker aanbieden! Maar hoe werkt dat? Hoe plaats je je huis op Funda?

Huis op Funda zetten

Het huis op Funda zetten? Dit betekent dat je daadwerkelijk het huis in de verkoop gaat zetten. Je hebt een belangrijke keuze gemaakt. Je gaat het huis verkopen. Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om het huis zonder makelaar te verkopen. Door sterke promotie op het internet is het in deze tijd heel goed mogelijk om zelf het huis te verkopen. Om het huis op Funda te zetten dien je een samenwerking aan gaan met een (internet)makelaar. Het is voor particuliere niet mogelijk om het huis direct op Funda te plaatsen. Je kunt wel de samenwerking aangaan met een internetmakelaar voor de volgende diensten:

 • Opname door de makelaar
 • Vraagprijsadvies
 • 7 dagen per week bezichtigingen doormailen
 • Biedingen faciliteren
 • Onderhandelingen
 • Hulp bij de koopovereenkomst

Kan ik mijn huis op Funda plaatsen zonder makelaar?

Als je je huis wilt verkopen dan kun je natuurlijk een makelaar voor alle diensten inschakelen. Een makelaar neemt dan de meeste zorgen uit handen, maar vraagt daar ook een behoorlijke vergoeding voor. Vaak gaat het hier om een percentage van het verkoopbedrag. Dat kan al gauw in de duizenden euro’s lopen. Om kosten te besparen kun je ook zelf je huis gaan verkopen. Voor een aantal zaken heb je echter nog wel een makelaar nodig hebben, maar door zelf veel zaken te regelen kun je de kosten een stuk lager houden.

Wat zijn de Funda plaatsingskosten?

Je kunt je huis niet zelf op Funda plaatsen, dat moet altijd door een makelaar gedaan worden. Je kunt echter wel zelf de foto’s voor de plaatsing maken, zelf de advertentietekst opstellen en ook zelf de bezichtigingen verzorgen.

Het is van groot belang dat je goede foto’s van je huis op Funda zet, want dat is toch het eerste wat een potentiele koper ziet en wat hem of haar moet overtuigen om de advertentie beter te gaan bekijken. Naast goede foto’s is het dus ook belangrijk om een goede wervende advertentietekst te hebben. Daar moet je dus goed over nadenken.

Als je dit soort zaken zelf regelt bespaar je flink op de kosten van een makelaar. Want dit soort zaken kost een makelaar natuurlijk tijd en daar zul je dan ook voor moeten betalen.

Kan ik mijn huis via Funda verkopen zonder makelaar?

Je kunt een heleboel zaken omtrent de verkoop van je huis zelf regelen. Maar voor een aantal zaken heb je wel een makelaar nodig. Zo moet er natuurlijk een waardebepaling van jouw huis komen. Een makelaar (taxateur) kan dit voor je verzorgen.

De manier waarop je dit doet bepaalt de hoogte van de kosten die je hieraan kwijt zult zijn.

Wat kost het om mijn huis op Funda te plaatsen?

Om een huis op Funda te plaatsen moet je kosten maken. Een plaatsing op Funda moet altijd via een makelaar. Echter de wijze waarop je dit doet bepaalt ook de hoogte van de kosten die je hieraan zult uitgeven.

Wat kost zijn de kosten van een Funda plaatsing zonder makelaar?

Je kunt kiezen voor een internetmakelaar. Dan zul je de meeste zaken zelf moeten regelen, maar de makelaar verzorgt dan wel de plaatsing op Funda. Je neemt in dat geval bij de makelaar een aantal diensten af en zult dan slechts een paar honderd euro kwijt zijn.

Kan ik zelf mijn huis op Funda plaatsen?

Je kunt er ook voor kiezen om een wat uitgebreider pakket aan diensten af te nemen. De makelaar neemt je dan wat meer zaken uit handen. Bijvoorbeeld het maken van de foto’s en het schrijven van een wervende advertentietekst. Dit zal iets meer gaan kosten, maar zal nog steeds een stuk goedkoper zijn dan de kosten voor het inschakelen van een makelaar voor alle uitvoerende werkzaamheden. Het is niet mogelijk om zelf zonder een makelaar het huis op Funda.nl te vermelden.

Wat is de goedkoopste Funda vermelding?

Je hebt alle vrijheid om zelf te bepalen hoeveel geld je wilt gaan uitgeven bij de verkoop van je huis. Als je eenmaal zover bent om je huis te gaan verkopen moet je van te voren goed bedenken wat je zelf wilt en kunt doen.

Huispromotie Basis pakket op Social Media

Huis verkopen met het basispakket is de goedkoopste manier om je huis in de verkoop te zetten. Met het Huispromotie basis verzorgen wij de online advertenties op diverse social media kanalen, waaronder Facebook en Instagram voor maximaal bereik. Daarnaast zullen we je ondersteunen bij de verkoop.

Met het plus pakket verzorgen wij naast de diensten uit het basis pakket ook voor het maken van de foto’s, het opmaken van een wervende advertentietekst, de online verkooppresentatie, een open huis dag, de koopovereenkomst en een te koop bord bij jouw huis.

Als je kiest voor het All-in pakket nemen wij al je zorgen uit handen. Naast alle diensten uit het plus pakket zullen wij ook de potentiele kopers gaan rondleiden in jouw huis. Daar hoef je dus zelf niet bij aanwezig te zijn.

Kijk hier voor een overzicht van onze verschillende pakketten en de bijbehorende diensten en prijzen.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Wellicht vind je dit ook interessant?

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN