Stacaravan of Chalet verkopen zonder hoge makelaarskosten

Stacaravan of Chalet verkopen

Stacaravan of Chalet verkopen zonder hoge makelaarskosten

Heb je besloten om je stacaravan of chalet te gaan verkopen? Op dit moment zijn stacaravans en chalet (recreatie)woningen erg in trek. Het kan dus een heel goed moment zijn om je stacaravan of chalet te gaan verkopen. Steeds meer mensen in Nederland kiezen er tegenwoordig voor om de stacaravan of chalet zelf te gaan verkopen of met hulp van een internetmakelaar. Bekijk direct onze verkooppakketten op maat. Wij gaan je in dit artikel waardevolle tips geven op welke wijze jij ook zelf je stacaravan of chalet kunt gaan verkopen zonder hoge makelaarskosten en hiermee duizenden euro's kunt besparen.

Door bijvoorbeeld zelf de rondleidingen te verzorgen kun je duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten en in de meeste gevallen leidt dit tot een hogere verkoopprijs. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze verkooppakketten op maat.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Stacaravan of chalet snel verkopen

Tegenwoordig begint het oriëntatie van een potentiële koper op het internet. Het is van cruciaal belang dat de online presentatie van de stacaravan of chalet op orde is. Maak niet de fout om te besparen op de presentatie van het huis, dit kan je duizenden euro’s opleveren. Hieronder een aantal zaken om mee rekening te houden:

 1. Zorg voor professionele foto’s
 2. Zorg voor een volledige advertentietekst
 3. Zorg voor een presentatie op meerdere huizensites
 4. Zorg ervoor dat Social Media wordt ingezet voor de promotie
 5. Bepaal wie de rondleidingen gaat verzorgen

Stacaravan of chalet zelf verkopen

Wanneer je de bovenstaande punten hebt doorgenomen kun je gaan bepalen op welke wijze je de stacaravan of chalet wilt gaan verkopen. Wil je zelf de stacaravan of chalet gaan verkopen of ga je een makelaar inschakelen? Beide opties zijn prima. Het is alleen goed om te weten dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zowel een eigen huis, stacaravan of een chalet zelf te gaan verkopen zonder makelaar. Waarom is dit? Zoals aangegeven begint het oriëntatie proces op het internet. Wanneer je ervoor zorgt dat de online presentatie op orde is en de online promotie dan zul je veel mensen weten te bereiken. Wij hebben een compleet pakket voor je samengesteld om je stacaravan of chalet zelf te verkopen met onze ondersteuning voor een eenmalig tarief van €397,-

Wat doe je hierbij zelf? 

 1. Je zorgt voor een optimale presentatie van het huis
 2. Je zorgt zelf/ samen met een fotograaf voor professionele foto’s
 3. Je zorgt zelf voor de advertentietekst
 4. Je doet zelf de rondleidingen

Wij zorgen onder andere voor:

 1. Een advertentie van jouw huis op alle huizensites (onbeperkt aantal foto’s en tekst)
 2. Advertenties van jouw huis op Social Media, waaronder Facebook, Instagram en YouTube
 3. Maximale online zichtbaarheid om jou in contact te brengen met potentiele koper(s)

Met Huispromotie Basis lever je dus zelf de foto’s, advertentietekst en een overzicht van alle belangrijke gegevens van jouw woning aan. Wij gaan je vervolgens ondersteunen in de promotie via alle huizensites en Social Media.

Maar dat is nog niet alles. Ook bieden wij hulp aan bij de biedingen, onderhandelingen en het opstellen van de koopovereenkomst.

Jij hoeft dus straks alleen nog maar naar de notaris om de handtekening onder de koopovereenkomst te zetten!

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Hoe verkoop ik zelf mijn chalet?

Zoals aangeven is het goed mogelijk een chaletwoning zelf te gaan verkopen. Hieronder een opsomming van belangrijke punten om een chalet succesvol te verkopen.

 1. Verkoopprijs van de chalet bepalen
 2. Chalet aanbieden op verschillende woningsites
 3. Promotie via social media
 4. Professionele foto’s van de chalet (laten) maken
 5. Advertentietekst
 6. Chalet verkoop-klaar maken
 7. Bezichtigingen
 8. Onderhandelingen
 9. Verkoopakte
 10. Notaris
 11. Verhuizen

Waar moet ik rekening mee houden als ik zelf mijn stacaravan / chalet ga verkopen?

Om de verkoopprijs te bepalen moet je weten wat de waarde van je stacaravan / chalet is. Je kunt een taxatierapport laten opstellen, daar heb je een makelaar/taxateur voor nodig. Je kunt ook zelf onderzoek doen naar de waarde. Hier zitten echter wel risico’s aan verbonden. Je wilt je stacaravan / chalet natuurlijk niet te goedkoop op de markt zetten, maar je wilt ook niet te hoog inzetten waardoor je potentiële kopers kunt afschrikken. Wil je meer informatie over de juiste vraagprijs? Neem dan contact met ons op.

Hoe stacaravan verkopen?

Om de stacaravan zoveel als mogelijk onder de aandacht van potentiële kopers te brengen is het verstandig om deze op meerdere huizensites aan te bieden. Bekende huizensites naast Funda, zijn Jaap.nl, Pararius.nl, Huislijn.nl, maar vergeet ook niet Marktplaats.nl. Marktplaats is een uitstekend kanaal om je chalet of stacaravan op aan te bieden.

Stacaravan / chalet verkopen via Social Media

Er zijn meerdere Social Media kanalen, zoals Facebook, Instagram en YouTube waar potentiële kopers op actief zijn. Ze zijn op deze kanalen niet direct op zoek naar een stacaravan of een chalet, maar ze kunnen hier wel interesse in hebben. Het is van belang om ook deze groep potentiële kopers te bereiken.

Tips om een stacaravan of chalet succesvol te verkopen

Wanneer je zelf de geïnteresseerden gaat rondleiden is het van belang dat er is opgeruimd en dat het te vol staat. Zo creëer je meer ruimte. Bij de rondleiding moet je dan de positieve punten op een goede manier overbrengen.

Als je het lastig vindt om alles zelf te doen, kun je er ook voor kiezen om voor bepaalde handelingen toch een makelaar in te schakelen. Maar je bepaalt zelf welke diensten dat zijn en daarmee dus ook de hoogte van de kosten die je aan een makelaar gaat betalen. Huispromotie kan je hierbij helpen. Bekijk onze diensten voor een overzicht van onze verschillende pakketten en de bijbehorende prijzen.


Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-Wellicht vind je dit ook interessant?

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN