Page content

article content

8 Tips om het huis te verkopen in het buitenland

8 Tips om het huis te verkopen in het buitenland

Je wilt je huis verkopen in het buitenland. Het kan een hele opgave zijn, maar het kan ook heel snel gaan. We leven in de tijd van het internet. Dit heeft geeft veel mogelijkheden als we het vergelijken met bijvoorbeeld 30 jaar geleden. We gaan je 8 tips geven die je kan toepassen om het huis in het buitenland sneller te verkopen.

 

Voor slechts € 297,- staat jouw huis op Funda Europa! 

1. Kwalitatieve foto’s zijn de basis om je vakantiehuis snel te verkopen

Bespaar niet op de foto’s! De foto’s zijn het eerste wat een potentiële koper ziet. De eerste indruk kan je maar één keer maken. Het is aan te raden om een professionele fotograaf in te huren voor het maken van professionele foto’s.

2. Welke huizenwebsite wordt het meest gebruikt in het desbetreffende land?

In Nederland is Funda.nl veruit de meest bezochten huizenwebsite. Ga op onderzoek uit welke huizenwebsite is het desbetreffende land wordt gebruikt en zorg ervoor dat je het huis hierop vermeldt. De meeste landen hebben zelf ook een soort van Funda.

3. Welke websites zijn nog meer interessant om het huis op te vermelden?

In Nederland is het bijvoorbeeld heel interessant om het huis op Marktplaats.nl te vermelden. Dit kan natuurlijk ook goed werken voor je vakantiehuis in het buitenland. Er zijn ongetwijfeld ook Nederlanders op zoek naar vakantiehuizen in het buitenland op marktplaats.nl.

Maar deze tip gaat niet over Marktplaats.nl, maar ga op zoek naar soort gelijke websites, zoals Marktplaats in het desbetreffende land. Probeer op zoveel mogelijk relevante websites het huis te vermelden. Let er wel op dat het betrouwbare websites zijn.

4. Plaats je vakantiehuis op Marktplaats.nl

Hierboven is het al even genoemd. Marktplaats.nl kan heel interessant zijn op je vakantiehuis op te verkopen. Ook kan je Marktplaats adverteren inzetten. Voor tientallen euro’s kan je al honderden potentiële koper te bereiken.

5. Google adverteren vanuit Nederland inzetten

Met Google Adwords is het mogelijk om potentiële kopers in de gewenste demografische gebieden te bereiken. Als jij denkt dat jouw potentiële kopers in een bepaald land zitten, dan kan je hele gerichte Google advertenties maken voor deze doelgroep. Je kan de advertentieteksten zowel in het Nederlands, Engels of in elk gewenste taal maken.

6. Facebook adverteren inzetten

Net als bij Google Advertenties is het met Facebook adverteren mogelijk om personen in een bepaald land te bereiken. Om niet actief je huis te promoten op Facebook is een gemiste kans. Wil jij precies weten op welke je Facebook krachtig kan inzetten om je huis sneller te verkopen?

Lees dan direct de 20 tips om je huis sneller te verkopen met Facebook.

7. Adverteer in Nederland op de gewenste websites

Ook in Nederland kan je heel actief je huis in het buitenland promoten om sneller te verkopen. Op veel lokale websites, zoals bijvoorbeeld van de een lokale sportclub of clubhuis is het vaak mogelijk om een advertentie te plaatsen.

Wees hier creatief in en probeer je huis onder de aandacht te brengen op verschillende relevante websites.

 

Voor slechts € 297,- staat jouw huis op Funda Europa! 

 

8. Lokale makelaar inschakelen voor extra hulp

Om je huis in het buitenland te verkopen kan goed zijn om een lokale makelaar in te schakelen. De lokale makelaar kent vaak de lokale markt het beste.

Voordat je daadwerkelijk een lokale makelaar gaat inschakelen is het verstandig om eerst met meerdere makelaars te gaan praten en dan pas een besluit hierin te nemen.

Tips om het huis te verkopen in het buitenland

Om je huis snel te verkopen in het buitenland dien je gebruik te maken van de mogelijkheden van het internet. Social Media is één van de meest krachtige mediakanalen die je op dit moment kan inzetten. Gebruik Social Media om je huis in het buitenland te verkopen. Deel mooie afbeeldingen zowel van het huis als van de omgeving op een leuke manier. Probeer je sociale omgeving te betrekken om de berichten te delen.

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

Huispromotie.nl
Hoogte Kadijk 117
1018 BH Amsterdam

+31 20-8460308
+31 683510291
info@huispromotie.nl

 

Wellicht ook interessant?

 

Comment Section

1 reactie op “8 Tips om het huis te verkopen in het buitenland


Door Javiera op 9 oktober 2018

Mijn huis staat in Spanje en ik wil hem binnen nu en vier weken te koop zetten. Ik heb u een mail gestuurd en hoop zsm van u te horen!

Salud!

Javiera

Plaats een reactie


*