Page content

article content

Professionele tips om jouw huis snel te verkopen

Staat jouw huis al een tijdje te koop en wil je een aantal gratis tips om je huis sneller te verkopen? De onderstaande tips zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaringen op het gebied van Social Media en Online Marketing in de huizenmarkt.

‘Mijn makelaar plaatst het huis op Funda.nl en wacht vervolgens af’

Dit is helaas wat bijna 99% van de huisverkopers overkomt.

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Oke, als jouw huis in Amsterdam, Utrecht of Groningen staat, dan is dat wellicht voldoende. Helaas is dit vaak niet voldoende voor huizen die te koop staan in de rest van Nederland. Aanvullende promotie via Social Media en diverse huizensites zorgt voor een toename in het aantal online bezichtigingen, wat vervolgens de kans op een snelle verkoop van jouw huis aanzienlijk vergroot.

12 gratis tips om jouw huis snel te verkopen

De meeste makelaars zijn nog te traditioneel bezig en zijn niet op de hoogte van mogelijkheden die het internet vandaag de dag biedt. Huispromotie.nl is gespecialiseerd in extra promotie van huizen. Onze gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Nederland is 6- weken. Dit bereiken wij samen met de verkopers door middel van inzet van krachtige Social media kanalen, zoals Facebook en Instagram. In combinatie met een juiste vermelding op Funda.

Door advertenties doelgericht te delen via Social Media en diverse huizensites naast Funda.nl, is het mogelijk om daadwerkelijk huizen snel te verkopen.

Tips huis snel verkopen #1 Plaats je huis óók op Jaap.nl (naast Funda.nl)

De meeste makelaars plaatsen je huis alleen op Funda.nl, maar Jaap.nl wordt ook veel gebruikt door huizenzoekers, oftewel jouw potentiële koper. Ook deze huizensite bereikt miljoenen bezoekers per maand. Zorg ervoor dat je huis ook op deze website wordt vermeld. Aan het plaatsen van een huis op Jaap.nl zitten wel kosten verbonden.

Wij geloven in het concept van Jaap.nl en staan achter hun werkwijze. Daarom zijn wij een aantal jaren terug een samenwerking met Jaap.nl aangegaan. Als je gebruikt maakt van onze diensten dan, komt je huis ook automatisch op Jaap.nl, Speurders.nl, Huislijn.nl en meer bekenden huizenwebsites in Nederland. Op deze manier bereiken we nog meer potentiële kopers.

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Tips huis snel verkopen #2 Plaats je huis op meerdere huizensites

Naast Jaap.nl zijn er meerdere huizensites waarop je jouw huis kunt plaatsen. Des te meer advertenties van jouw huis, des te groter de kans dat je de juiste persoon bereikt. Voorbeelden van andere huizensites zijn Speurders.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl en last but not least Huispromotie.nl. Onze ervaringen hebben uitgewezen dat weinig makelaars hier de kennis voor hebben of gewoonweg de tijd niet hebben. Dit is iets dat je prima zelf kunt doen en het zal gegarandeerd leiden tot meer (online) bezichtigingen van je huis.

Tips huis snel verkopen #3 Deel je huis op Facebook

Deel het huis op Facebook. Wij halen zelf heel veel resultaat uit Facebook. Dit komt simpelweg door het feit dat alleen al in Nederland 9 miljoen mensen actief zijn op Facebook. En het grootste percentage is dagelijks actief op Facebook. Facebook is een één van grootste kansen van dit moment om potentiële kopers te bereiken. Mensen dienen te weten dat het huis de te koop staat en wat de voordelen zijn wanneer zij voor jouw huis kiezen. Niet alleen informatie over het huis, maar juist informatie en zelfs foto’s en/of een video over de omgeving waar het huis staat, is voor de potentiële kopers nuttige informatie. Tevens vergeten veel huisverkopers dat en ook de meeste makelaarskantoren zetten Facebook minimaal in en daarmee kun je je dus echt onderscheiden.

Facebook is met ruim 9 miljoen gebruikers veruit het meest populaire Social Media kanaal van Nederland. Maak hier gebruik van!

Tips huis snel verkopen #4 Zet Instagram op de juiste manier in

Deel je huis minstens één keer per week op Instagram. En probeer origineel te zijn.

Berichten met alleen de verkoopprijs en woonplaats worden veel minder bekeken dan de informatieve berichten, zoals ‘’vrijstaand huis te koop vlakbij het Vondelpark te Amsterdam’’. Plaats in jouw biografie altijd de link van de website waarop jouw huis wordt vermeld, dus bijvoorbeeld de link naar Funda.nl.

Daarnaast kun je door relevante #’s te gebruiken, jouw berichten echt doelgericht delen. Heb je bijvoorbeeld een woonboerderij in de Veluwe staan, dan zou #woonboerderij #woonboerderijtekoop #woonboerderijveluwe al kunnen zorgen dat jouw potentiele koper op die manier wordt bereikt.

Instagram is na Facebook met ruim 6.7 miljoen gebruikers het meest populaire Social Media kanaal.

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Tips huis snel verkopen # 5 Vraag vrienden je huis te delen op Social Media

Vraag je vrienden om de advertentie van het huis te delen op Social Media, zoals Facebook en Instagram. Het voordeel hiervan is dat het bereik van je advertentie vele malen groter wordt, door het virale effect. Denk niet dat vrienden dit niet voor je willen doen, zij kunnen zich goed indenken dat je het huis graag wil verkopen.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat bijna 75% van de mensen die een huis koopt in een directe straal van 25 km vanaf hun huidige woonplaats. Vrienden uit de buurt, kunnen dus zeker het verschil maken!

Tips huis snel verkopen #6 Bereik meer mensen op Funda.nl met een promotievideo

Een huis mét een promotiefilm scoort hoger in de zoekresultaten op Funda.nl, dan een huis zonder een promotiefilm. Dit leidt automatich tot meer (online) bezichtigingen en wellicht tot een snellere verkoop. Het zorgt er ook voor dat kijkers een beter beeld van het huis krijgen.

Funda.nl geeft aan het plaatsen van een promotievideo ervoor zorgt dat een advertentie van een huis 2 x langer wordt bekeken. Ook wordt er 2 x meer contact met de betreffende makelaar opgenomen!

Trouwens, een promotiefilm is niet alleen onmisbaar op Funda, ook is deze erg gemakkelijk te delen via Facebook, Instagram en Youtube.

Bekijk hieronder een voorbeeld van één van onze promotievideo’s

Tips huis snel verkopen #7 Presentatiepakket van Funda.nl

Het Presentatiepakket van Funda.nl. Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Promotievideo
 • 360C foto’s
 • Plattegronden

De voordelen van een promotievideo hebben we hierboven behandeld. Aanvullen is het zo dat de advertenties van huizen met een presentatiepakket altijd bovenaan de zoekresultaten staan. Probeer maar eens te zoeken naar een huis in bijvoorbeeld Amsterdam of Groningen op Funda.nl.

‘De huizen die bovenaan staan hebben allemaal 3 vinkjes bij de hoofdfoto in de zoekresultaten’

Je dient dus direct aan de fotograaf door te geven dat hij minimaal één 360C moet schieten, naast de standaard foto’s uiteraard. Daarnaast dien je een plattegrond, die voldoet aan de NEN norm, toe te voegen aan jouw advertentie op Funda.nl om het Presentatiepakket compleet te maken, waardoor je hoger scoort, vaker wordt getoond en dus je kans vergroot op een snelle verkoop!

Tips huis snel verkopen #8 Houd rekening met de prijsgrenzen van Funda.nl

Op Funda.nl zoeken mensen in bepaalde prijscategorieën. Door op een prijsgrens van Funda.nl te zitten, als vraagprijs, kom je simpelweg in een extra zoekbak terecht, waardoor je dus hoger scoort, vaker wordt getoond…

Heel simpel, maar zeer effectief!

Hieronder een overzicht van (een aantal) prijsgrenzen die Funda.nl hanteert:

€100.000,- €400.000,-

€125.000,- €450.000,-

€150.000,- €500.000,-

€175.000,- €550.000,-

€200.000,- €600.000,-

€225.000,- €650.000,-

en meer…

Tips huis snel verkopen #9 Adverteren op Funda.nl

Funda.nl is momenteel de huizensite met het grootste huisaanbod van Nederland. Dat is ook geen wonder met meer dan 23 miljoen bezoeken per maand. Het plaatsen van je huis op Funda.nl wordt vaak (automatisch) door de makelaar gedaan. Vraag je makelaar naar de mogelijkheden van Tophuis op Funda.nl of andere opties om je huis extra op te laten vallen.

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Tips huis snel verkopen #10 Plaats jouw huis op Marktplaats.nl

Mensen onderschatten het bereik van Marktplaats.nl, maar kijk maar eens hoe vaak de huizen zijn bekeken die hier staan vermeld. Maak een aantrekkelijke advertentie met een goede verkooptekst en mooie foto’s. Plaats hierbij altijd de link naar de website waarop het huis staat vermeld, zoals Funda.nl. Vooral dit laatste is belangrijk omdat Marktplaats vaak geassocieerd wordt met doe-het-zelfers en particulieren. Door te linken naar een professionele website geef je aan dat je te vertrouwen bent en met een professionele partij samenwerkt. Het plaatsen van huizen op Marktplaats.nl is een betaalde rubriek. De kosten zijn afhankelijk van de duur en de advertentiemogelijkheden.

Tips huis snel verkopen #11 Lees het E-book ‘De Geheimen van Effectieve Huispromotie onthuld’ 

Door het lezen van ons E-book De Geheimen van Effectieve Huispromotie Onthuld krijg je inzicht op welke wijze je jouw huis snel kunt verkopen. Hiermee voorkom je dat je de verkoopprijs met € 10.000,- of meer moet verlagen.

Huispromotie is gespecialiseerd in het extra en snel promoten en verkopen van huizen in zowel Nederland als het buitenland. We hebben onze kennis over de huizenmarkt, social media en online marketing gebundeld, zodat je straks eindelijk jouw huis hebt verkocht en op zoek kunt naar jouw nieuwe droomhuis!

Ontvang hier direct de geheimen van Effectieve Huispromotie

 

Tips huis snel verkopen #12 Zet Huispromotie in om je huis snel te verkopen

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om het huis te verkopen zonder een makelaar, waarbij een gedeelte van het verkoopproces door de huisverkoper wordt verricht en een gedeelte van het verkoopproces door de internetmakelaar. Door bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen te doen kun je al duizenden euro’s besparen. Tegenwoordig worden de meeste huizen binnen no- time verkocht. Voornamelijk in de grotere steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen worden de huizen gemiddeld binnen 2- maanden verkocht. Wij hebben een gemiddelde verkoopsnelheid van 6- weken. 

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

Bespaar duizenden euro’s op de makelaarskosten

Tegenwoordig kun je duizenden euro’s besparen met de verkoop van het huis door niet te kiezen voor een traditioneel makelaarskantoor. Bij een traditioneel makelaarskantoor betaal je vaak tussen de 1- á 2% makelaarscourtage + gemiddeld € 500,- opstartkosten dit komt bij huis van € 250.00,- al gauw tussen de

€ 3000,- en € 4000,- makelaarskosten. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer nodig!

Huispromotie.nl biedt de mogelijkheid om meer online bezichtigingen te realiseren onder jouw potentiële doelgroep door Social Media en alle overige huizensites naast Funda.nl in te zetten. Jouw huis krijgt gegarandeerd 2x zoveel online bezichtigingen op Funda.nl!

Wil jij ook het huis snel verkopen en duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten?

Zoals genoemd zijn wij gespecialiseerd in het promoten en verkopen van huizen door Social Media en diverse huizensites in te zetten, waaronder Funda.nl en Jaap.nl. Daarnaast hebben wij samenwerkingen met diverse huizensites, waardoor wij 2- tot 4x zoveel potentiële kopers kunnen bereiken.  

Wij zetten extra promotie in via de volgende platforms in, totdat jouw huis is verkocht!

 • Vemelding op Funda.nl 
 • Jaap.nl advertentie
 • Speurders.nl advertentie
 • Huizenzoeker.nl advertentie
 • Huizentweets.nl advertentie
 • Huislijn.nl advertentie
 • Huispromotie.nl advertentie
 • Facebook advertenties
 • Instagram advertenties
 • YouTube advertenties

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

 

Huispromotie.nl

+085- 13096280
info@huispromotie.nl

 

 

Goedkoop op funda

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 397,-

 

Wellicht vind je dit ook interessant?

Comment Section

3 reacties op “Professionele tips om jouw huis snel te verkopen


Door Tom reijngoud op 18 april 2020

Mijn huis staat op funda emmalaan 30
Alphen ad Rijn
Vogel en Houtman
Heb jij nog tips


Door Martijn op 17 juli 2020

Prachtig huis in Mijdrecht tekoop op de Zwaan 48. Zie funda voor meer info.


Door Marie de Jonge op 24 juli 2020

Bedankt voor het delen van de tips om een huis snel te kunnen verkopen. Wij hebben een ander huis op het oog en willen ons huidige huis daarom snel kwijtraken. Een goede strategie is een must denk ik. We hebben verschillende advertenties geplaatst op websites. Hopelijk gaat dit ons helpen.

Plaats een reactie


*