11 tips Open Huizen Dag 2017 zaterdag 30 september - Krachtige tips

11 tips Open Huizen Dag 2017 zaterdag 30 september

Wie, wat waar?

De NVM Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar georganiseerd, rondom het laatste weekend van april en september/oktober en dit jaar dus op zaterdag 30 september.

Op deze dag is het mogelijk om van 11:00-15:00 uur ZONDER AFSPRAAK huizen te bezichtigen, MITS de huizen meedoen met de Open Huizen Dag.

De NVM OHD ook voor huisverkopers die niet bij een NVM makelaarskantoor is aangesloten.

Voor verkopers is het sinds 1 juli 2017 GRATIS om mee te doen, althans de VERMELDING OP FUNDA. Jij of je makelaar hoeven hier dus geen extra kosten voor hoeven te maken. Alleen tijd. Het verschilt per makelaarskantoor of er extra kosten in rekening worden gebracht voor de deelname aan de Open Huizen dag. Infomeer op tijd over de Open Huizen Dag bij je makelaar.

Waarom meedoen met de Open Huizen Dag?

 • Meer dan 40% van alle huizen die mee hebben gedaan werd binnen 3 maanden VERKOCHT
 • Funda.nl besteed al maandenlang EXTRA aandacht aan de Open Huizen Dag via onder andere Funda.nl en Facebook.
 • Rondom de Open Huizen Dag wordt Funda verreweg het meest bezocht, met gemiddeld ruim 11 miljoen bezoekers en ruim 2 miljoen bezoekers op de DAG zelf
 • Het valt op een zaterdag! Een vrije dag voor jou en voor de bezoekers!
 • Pieken verkopen in het jaar (September- Oktober)
 • Leuke manier op mee te doen en je onderscheid je van de te koop staande huizen die niet meedoen met de Open Huizen Dag.

 

Open Huizen Dag 2017 is op zaterdag 30 september

Door alle bezichtigingen op EEN dag te laten plaatsvinden,

-Voorkom je dat je veel tijd kwijt bent aan het rondleiden van potentiele kopers. -Je hoeft maar een keer het hele huis schoon te maken

-Je hoeft dus niet vrij te vragen van je werk, dus je houdt straks tijd over om iets leuks te doen, zoals het zoeken naar je nieuwe huis (want we gaan ervan uit dat je na de Open Huizen Dag jouw huis verkocht hebt)

11 Tips voor een succesvolle Open Huizen Dag

1. Zorg dat je binnen nu en twee weken een VERMELDING OP FUNDA krijgt. Op die manier weten de potentiele kopers dat je meedoet, kun je en/of je makelaar je voorbereiden op deze dag en heb je ook nog de tijd om je huis netjes op te ruimten en te PIMPEN.

2. Zorg dat je binnen nu en twee weken EXTRA promotie voor het huis gaat inzetten. Uiteraard op Funda, maar dat heb je al gedaan als het goed is ;), maar ook via je eigen social media kanalen zoals Facebook en Twitter en daarnaast.

3. Maak gebruik van het promotie materiaal die je krijgt van het makelaarskantoor. Plak/plaats een Poster of Sticker, zodat mensen uit je buurt, of mensen die toevallig langsrijden op de hoogte zijn van dat je meedoet met de Open Huizen Dag.

4. Zorg voor een opgeruimd huis. Laat desnoods een stylist het huis onder handen nemen, want met een beetje geluk is het huis toch straks verkocht en heb je de kosten alweer terugverdiend!

5. Zorg dat de kinderen en huisdieren niet thuis rondlopen tijdens de Open Huizen Dag. Het klinkt misschien bot, maar over het algemeen is het advies om alle persoonlijke accenten even (tijdelijk) te verwijderen. De potentiele kopers nemen deze immers niet over bij de verkoop van je huis!

6. Je doet als bewoner de rondleidingen, in plaats van de makelaar. Dit maakt dat het veel persoonlijkers is. Deel een of meerdere persoonlijke verhalen die jullie hebben meegemaakt in het huis – wat is het nu wat jullie huis zo bijzonder maakt.

7. Maak vooraf een overzicht van de meest relevante omgevingsfactoren. Dit zijn dingen die ze vaak niet vooraf uitzoeken, MAAR WEL BELANGRIJK vinden. Naast het huis zelf, speelt de omgeving een belangrijke factor bij het kopen (en dus ook verkopen) van een huis.

8. Woon je niet in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Groningen? Dan is het zeker interessant om mee te doen. Normaal gesproken staan de huizen toch net iets langer te koop dan in de grotere steden.

9. Zorg dat je een GASTENBOEK in huis hebt! Op die manier heb je in ieder geval de naam en contactgegevens van de potentiele koper. Vervolgens kun je deze gebruiken om hen na te bellen en om eventueel verdere vragen te beantwoorden.

10. Zorg dat je een Open Huizen Dag checklist in huis hebt! Op die manier kun je die weer aan geïnteresseerden meegeven, zodat ze deze kunnen invullen en daarmee vergroot je weer de kans dat ze je onthouden! Hij is eenvoudig te downloaden via de website van nvm.nl.

11. Ga NIET IN op eventuele biedingen. Zodra je een tegenbod doet ben je officieel in onderhandeling. Dit zorgt voor een hoop onnodig gedoe en hierdoor heb je minder onderhandelingsruimte met andere potentiele kopers, die wellicht nog langskomen. Vertel de potentiele kopers dat ze hun bod kunnen uitbrengen bij jouw makelaar.

Heb je nog vragen of wil je DIRECT actie ondernemen? Neem dan contact met ons op of klik op deze link huispromotie.nl/meedoen  

Vaak ligt het niet aan de Open Huizen Dag, maar aan de promotie vooraf aan de Open Huizen Dag. Het is van belang dat je zoveel mogelijk potentiële kopers weet te bereiken en aan te trekken.

Lees ook:

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN