Recron voorwaarden - Wat zijn mijn rechten?

Recron voorwaarden

Recron voorwaarden

Bezit u een chalet/stacaravan/vakantiehuis of wilt u er één gaan aanschaffen op een park of camping waarbij u de grond huurt van een ondernemer? Dan is het verstandig om de Recron voorwaarden goed door te lezen. In de Recron voorwaarden zijn de rechten en plichten opgenomen tussen de recreant en de ondernemer. De Recron voorwaarden zijn opgesteld door de Consumentenbond en de ANWB om geschillen tussen de recreant en de ondernemer uit te sluiten.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Kan de camping eigenaar de huurovereenkomst ontbinden? 

De Recron voorwaarden zorgen ervoor dat de afspraken tussen de camping eigenaar en de vaste huurders duidelijk worden vastgesteld. Zo is er in de Recron voorwaarden opgenomen wat de opzeggingsgronden van de eigenaar kunnen zijn om huurovereenkomst te ontbinden. De meest voorkomende opzeggingsgronden zijn;

 1. De huidige eigenaar wilt het terrein vernieuwen (anders indelen)
 2. De camping is verkocht en de nieuwe eigenaar wilt het terrein anders inrichten
 3. De eigenaar stopt met de onderneming

Wat zijn mijn rechten als vaste standplaats huurder? 

Wanneer je als recreant van een vaste standplaats het terrein dient te verlaten wegens bijvoorbeeld een andere indeling van het park door de eigenaar, dan is in de Recron voorwaarden vastgesteld dat dit niet zomaar kan. Dit mag pas uitgevoerd worden wanneer de eigenaar alle benodigde vergunningen al heeft of deze op korte termijn kan gaan realiseren. Heeft de eigenaar dit allemaal voor elkaar? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een jaar. Let op! Niet alle parken/campings hebben te maken met Recron voorwaarden. Dit is alleen voor gecertificeerde campings/parken. Is de camping/park niet gecertificeerd? Dan heb je te maken met voorwaarden die door het park/camping zijn opgesteld.

Wanneer mag de verhuurder een vaste staplaats opzeggen? 

Een verhuurder dient een goede reden te hebben om de huurovereenkomst van een vaste staplaats te ontbinden. Zoals aangegeven komt herstructureren van het park vaak voor. Hiervoor dienen al concrete plannen voor te zijn en de benodigde vergunningen dienen op korte termijn in het bezit te zijn. De verhuurder dient dan schriftelijk de huurders op de hoogte te brengen. Een aantal redenen wanneer de verhuurder de huurovereenkomst van de vaste staplaats kan gaan opzeggen.

 1. Herstructureringsplan
 2. De recreant houdt zicht niet aan de afspraken
 3. Verkoop van het park/camping

Recreanten kunnen veel emotionele en financiële schade oplopen door het feit dat ze het park dienen te verlaten. Daarom is in de Recron voorwaarden onder andere opgenomen dat het eigenaar eerst dient te kijken naar verplaatsing mogelijkheden binnen het park. Je dient een soort gelijke plek aangeboden te krijgen. Een kanttekening hierbij is wel dat de eigenaar beslist of de stacaravan/chalet/vakantiehuis nog past bij het terrein gezien de leeftijd, vorm of staat. Veel nieuwe eigenaren vernieuwen het park, waardoor je vaak toch ruimte moet gaan maken op basis van deze criterium.

Wat zijn mijn rechten als ik het park/camping dien te verlaten?

Recron voorwaarden voor vaste plaatsen. Is het niet meer mogelijk om op het park/camping een vaste staplaats te huren wegens een herstructureringsplan? Dan heb je nog met twee aspecten te maken.

 • Is het kampeermiddel verplaatsbaar?
 • Of is het kampeermiddel niet (meer) verplaatsbaar?

Recron voorwaarden vaste plaatsen

Wanneer de eigenaar je geen nieuwe gelijkwaardige plek kan aanbieden, dan dien je als recreant de staplaats de verlaten en te ontruimen. Je hebt dan nog wel recht op een vergoeding voor de verplaatsingskosten. Hoeveel de vergoeding precies is hangt af of het kampeermiddel verplaatsbaar is of dat het kampeermiddel niet (meer) verplaatsbaar is. De vergoedingen variëren tussen de €1500,- en de €2000,-. De opzegtermijn is minimaal één jaar. Wanneer de verplaatsing plaatsvind op het park zelf, dan is de eigenaar verantwoordelijk voor de kosten. En bij een verplaatsing buiten terrein heb je dus recht op een tegemoetkoming in de verplaatsingskosten.

Mag de eigenaar de huur van een vaste staplaats verhogen?  

In de Recron voorwaarden is opgenomen dat het huur voor een vaste staplaats met maximaal 10% per jaar verhoogt mag worden. De huurverhoging dient minimaal 3 maanden van te voren te worden aangegeven.

Niet eens met opzegging vaste staplaats op de camping

Wanneer je het niet eens met de beslissing van de camping- parkeigenaar dan kun je altijd naar de commissie Recreatie stappen. De belangrijkste onderwerpen die door de commissie Recreatie worden behandeld zijn:

 • Huur
 • Standplaatsen
 • Overlast
 • Voorzieningen en faciliteiten

Stacaravan of Chalet verkopen zonder hoge makelaarskosten

Heb je besloten om je stacaravan of chalet te gaan verkopen? Op dit moment zijn stacaravans en chalet (recreatie)woningen erg in trek. Het kan dus een heel goed moment zijn om je stacaravan of chalet te gaan verkopen. Steeds meer mensen in Nederland kiezen er tegenwoordig voor om de stacaravan of chalet zelf te gaan verkopen of met hulp van een internetmakelaar. Bekijk direct onze verkooppakketten op maat.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-


Wellicht ook interessant?

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN