Steeds meer makelaarskantoren werken met een No Cure No Pay regeling. Deze term klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, maar er zijn wel aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij een No Cure No Pay samenwerking met een makelaarskantoor. De meeste makelaarskantoren werken met opstartkosten. De opstartkosten variëren per makelaarskantoor. Naast de opstartkosten dien je nog rekening te houden intrekkingskosten.
Het was toch een No Cure No Pay makelaar?
De term zegt het al, No Cure No Pay. Je betaalt dus pas wanneer je huis is verkocht. Maar let hierbij wel op dat dit alleen gaat om de courtage. De meeste makelaarskantoren werken met een courtage van 1- a 2 procent van de verkoopprijs. Let op dat de courtage meestal exclusief btw is. Verkijk je hier niet op. Het bedrag inclusief btw valt een stuk hoger uit.
De opstartkosten dien je altijd te betalen. Dit geldt ook voor de intrekkingskosten. De intrekkingskosten betaal je wanneer het huis nog niet is verkocht, maar je wilt het huis toch niet meer gaan verkopen via het desbetreffende makelaarskantoor om wat voor reden dan ook. De meeste makelaarskantoren sturen dan een rekening voor de intrekkingskosten.
No Cure No Pay Makelaar
Het is dus goed om te weten. Ook wanneer je kiest voor een No Cure No Pay makelaarskantoor, dan zijn er nog kosten aan verbonden. De kosten bestaan voornamelijk uit de opstartkosten. De opstartkosten bestaan vaak uit een reclamebord, plaatsing op Funda.nl, plaatsing op de eigen website en een woningbrochure. Naast de opstartkosten kan je ervoor kiezen om extra diensten af te nemen. Meestal zijn dit bepaalde marketingactiviteiten waarmee het huis beter gevonden gaat worden op het internet. Een Tophuis op Funda.nl, een woningfilm of het huis promoten op verschillende Social media kanalen zijn voorbeelden van extra diensten. Wees niet bang om te investeren om het huis meer onder de aandacht te brengen. Dit kan je helpen het huis sneller en voor de juiste verkoopprijs te verkopen.
Wat doet het makelaarskantoor voor de courtage?
Het verschilt dus per makelaarskantoor of er wordt gewerkt met opstartkosten en/of intrekkingskosten. De meeste makelaarskantoren verrichten onder andere de volgende werkzaamheden voor de courtage.
- Basis huis presentatie op Funda.nl
- Basis huis vermelding op Jaap.nl
- Tussentijdse evaluatie gesprekken
- Plattegrond van het huis
- (Bezichtigingen)
- Onderhandelingen
- Koopakte
Het is verschild per makelaarskantoor, maar onder andere de bovenstaande diensten komen over het algemeen terug in de werkzaamheden die vallen onder de No Cure No Pay courtage. Wees kritisch op je makelaar en welke diensten er precies uitgevoerd gaan worden voor de courtage. Uiteindelijk betaal je hier flink voor.
Huis verkopen met een No Cure No Pay makelaar
Steeds meer makelaarskantoren werken met een No Cure No Pay regeling. Voornamelijk de fysieke makelaarskantoren werken nog met een No Pay No Cure regeleing. Deze term klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, maar er zijn wel aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij een No Cure No Pay samenwerking met een makelaarskantoor. De meeste makelaarskantoren werken met opstartkosten. De opstartkosten variëren per makelaarskantoor. Naast de opstartkosten dien je nog rekening te houden intrekkingskosten. Als je kiest voor een Online Makelaar dan betaal je vaak vooraf een vast tarief.
Lees meer over een Online Makelaar.
Ch
op 29 Aug 2018Ing. J.P.J. Hunnekens
op 03 Apr 2019Desiree
op 20 Sep 2019saline
op 11 Nov 2019Realisa
op 22 Jun 2020Gina
op 10 Dec 2020Mariam6
op 30 Apr 2024