Makelaars zij niet transparant naar de klant en ontvangen dikke bonussen, maar is dit wel terecht?

Makelaars zij niet transparant naar de klant en ontvangen dikke bonussen, maar is dit wel terecht?

Makelaars zij niet transparant naar de klant en ontvangen dikke bonussen, maar is dit wel terecht? 

Afgelopen week was er een reportage over diverse makelaars die hun klanten (particuliere huisverkopers) en (potentiële) kopers benadelen. Heb je de uitzending gemist? Hier kun je de uitzending terugkijken. Wil je dit voorkomen? Bekijk onze verkooppakketten van €397,- hieronder. 

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Makelaars maken afspraken met elkaar

In een tijd waarin het voor iedereen erg moeilijk is om een huis te kopen, wordt het door bepaalde makelaars nóg moeilijker gemaakt door prijsafspraken met ‘vriendjes’ te maken en woningen onderhands te verkopen, nog voordat deze op Funda of op een andere huizensite verschijnt. Dit is niet goed voor de huisverkoper, omdat je op deze manier lang niet alle potentiële kopers hebt bereikt. Wanneer je het huis te koop zet, dan wil je dat zoveel mogelijk mensen het huis kunnen zien.  Hiernaast kwam naar boven dat een aantal makelaars het huis bewust onder de vraagprijs te koop zetten om op deze manier meer bonus te ontvangen. Laat dit jou niet gebeuren. Door het kiezen voor een internetmakelaar kun je dit voorkomen.

Huis verkopen voor een vaste prijs vanaf € 397.-  

Huispromotie.nl is ooit gestart vanuit het idee dat mensen prima veel diensten zelf kunnen en willen uitvoeren. Denk hierbij aan de bezichtigingen zelf verzorgen, het maken van foto’s en/of het schrijven van een advertentietekst. Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen heeft dezelfde behoeftes. Daarom kun je bij ons zoveel makelaarsdiensten afnemen als jij nodig hebt. Je kunt dus ook de bezichtigingen door ons laten doen, of het schrijven van de advertentietekst en/of het laten maken van professionele fotografie. Jij bepaalt wat je nodig hebt en wij adviseren je hier natuurlijk bij.  

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel betaald aan een makelaar? 

Het is goed om te weten dat er ook internetmakelaarsmakelaars zijn. En steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een internetmakelaar. Het verschil tussen een internetmakelaar en traditioneel makelaarskantoor is best groot.

De meeste traditionele makelaarskantoren nemen het gehele verkoopproces uit handen, zonder daarbij een keuze te geven aan de klanten. En op zich is dat niet erg, wanneer de makelaar wel transparant is naar de verkoper, maar zoals we ook zien in de Radar uitzending is dit helaas niet altijd het geval. In deze tijd verkopen huizen enorm snel. En is het dan wel terecht om duizenden euro’s te betalen aan makelaarskantoor die misschien na twee bezichtigingen het huis al heeft verkocht? In de meeste gevallen is niet meer nodig. En wees je hier bewust van.

Hoe kun je duizenden besparen op de makelaarskosten?

Wij onderscheiden ons van een traditioneel makelaarskantoor door echt te kijken naar behoeftes van de klant. In de afgelopen jaren merken wij dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zelf bepaalde diensten te willen doen en zelf betrokken te willen zijn bij het verkoopproces. Wij kijken altijd wat jij zelf kan en op deze manier kun je het huis al verkopen vanaf €397,- inclusief btw.

Wij hebben in de afgelopen 2 jaar ruim 320+ woningen verkocht 

Onze werkwijze in het kort;

 1. Wij geven onze klanten altijd de keuze om zelf (deel) diensten te kiezen
 2. Extra online promotie naast Funda via Social Media en alle overige huizensites in Nederland
 3. Onze klanten betalen een vooraf vastgestelde prijs

Op deze manier kunnen onze klanten ervanuit gaan dat wij ten alle tijden voor hun aan het werk zijn én dat we samen maximaal resultaat willen behalen. Door een woning niet op alle woningsites te publiceren óf onderhands te verkopen aan een bevriende makelaar of particulier, benadeel je je eigen klant. ‘’Je bent of voor de verkoper of voor de aankoper aan het werk, het kan nooit voor beide partijen zijn’’.

Door als makelaar de aankoper te helpen en zogenaamd de verkoper ook, heb je belangenverstrengeling.

Een makelaar zet de woning bewust te laag in de markt om meer bonus te ontvangen

Ook het item om de woning ‘lager te waarderen’ om vervolgens zelf nog een bonus te krijgen als de woning boven dit lage(re) bedrag wordt verkocht, is natuurlijk niet netjes. Het is een ander verhaal als een verkoper vooraf aangeeft aan de makelaar dat hij of zij al tevreden zou zijn met een bepaald bedrag en dat de makelaar extra zijn best gaat doen om er vervolgens meer uit te halen en daar dan iets over af te spreken (extra bonus of fee). Want dan creëer je een win-win situatie. Bewust een woning lager waarderen tijdens een waardebepaling is zeker niet professioneel en ethisch.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Aankoopmakelaar adviseert om te kopen zonder voorbehoud van financiering 

Het aller slechtste voorbeeld uit de uitzending van Radar was dat een aankoopmakelaar zijn klanten adviseerde om ‘zonder voorbehoud’ te bieden. Op het moment dat je geen hypotheek kunt krijgen, moet je ten alle tijden 10% van het geboden bedrag betalen. LET OP! Doe dit dus nooit, zonder dat je zekerheid hebt over de hypotheek. Stel dat je de hypotheek niet rond krijgt, dan kun je jezelf dus in de schulden werken, waardoor het alleen nog maar moeilijker zal worden om nog een (nieuw) huis te kopen.

Kiezen voor een vertrouwd makelaarskantoor 

Gelukkig zijn er genoeg (internet)makelaars die het wel netjes doen. Ik zou als huisverkoper gewoon eisen dat je alle aanvragen/biedingen eerst doorgestuurd wilt krijgen, zodat je inzicht hebt op wat er gebeurd rondom de verkoop van jouw woning. Vervolgens kun jij aan de makelaar aangeven wat hij of zij dient te doen met betrekking tot de onderhandelingen etc. Een aantal tips op een rijtje:

 1. Wees actief betrokken bij het verkoopproces
 2. Zorg ervoor dat je inzicht hebt in alle aanvragen
 3. Zorg ervoor dat het huis op alle huizensites wordt gepubliceerd
 4. Maak duidelijke prijsafspraken met het makelaarskantoor
 5. Het is tegenwoordig niet meer nodig om duizenden euro’s aan een makelaar te betalen

Op deze manier heb je de regie zelf in handen. Succes!

 

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

 

Bekijk ook

 

 

 

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN