Staat je huis al te koop op Marktplaats?

Staat je huis al te koop op Marktplaats?

Veel huis verkopers vergeten de mogelijkheden van Marktplaats.nl te benutten. Niet alleen de meeste huis verkopers zetten Marktplaats.nl bijna niet in ook heel weinig makelaarskantoren zetten Marktplaats.nl in. Een gemiste kans. Marktplaats.nl is één van de meest bekende websites van Nederland met dagelijks miljoenen bezoekers. Als je er niet van overtuigd bent om Marktplaats.nl in te zetten, kijk dan eerst even hoe vaak de huizen al zijn bekeken die wel op Marktplaats.nl staan vermeld.

De voordelen van je huis op Marktplaats.nl te vermelden

 •  Weinig huis verkopers zetten Marktplaats nog in
 •  Je bereikt al snel honderden potentiële kopers
 •  Je kan het direct inzetten
 •  Je kan Marktplaats adverteren in zetten

Waarom zet mijn makelaar mijn huis niet op Marktplaats.nl?

Veel makelaarskantoren vertrouwen op Funda.nl en de overige werkzaamheden nemen veel tijd in beslag, waardoor de meeste makelaarskantoren de nieuwe media vrij weinig inzetten om huizen meer onder de aandacht te brengen. Hiernaast kost het geld om een huis om Marktplaats.nl te vermelden. Het kan heel goed zijn dat jouw makelaar je huis wel op Marktplaats.nl gaat plaatsen als je erom gaat vragen.

Hoe plaats ik mijn huis op Marktplaats.nl?

Je huis op Marktplaats plaatsen is heel eenvoudig. Ga hiervoor naar

www.marktplaats.nl/syi/plaatsAdvertentie.html

Je ziet dan de onderstaande afbeelding in beeld verschijnen.

Huis op marktplaats verkopen

Het is nu het handigst dat je klikt op handmatig uw rubriek kiezen. Wanneer je hierop klikt zie je het volgende verschijnen.

Huis verkopen op marktplaats.nl

Wanneer je op handmatig een rubriek kiezen hebt geklikt kan je verder gaan met het kiezen van de juiste categorieën. Onder kies groep, klik je Huizen en Kamers. Onder kies subgroep, klik je op Te koop en de laatste rubriek kies ze de meest geschikte categorie. Wij kiezen in dit voorbeeld voor huizen.

In dit voorbeeld gaan we een advertentie maken we een vrijstaand huis in de provincie Groningen met zwembad voor een vraagprijs van
€ 910.000,-

Marktplaats inzetten huis verkopen

Titel: Het is van belang dat je in de Titel de Plaatsnaam duidelijk terug laat komen. Dit doe je niet alleen om direct aan te geven waar het huis te koop staat, maar ook om beter gevonden te worden op Marktplaats. Ga bij jezelf na. Welke woorden zal jij intypen als je een huis wilt gaan kopen in Groningen? Waarschijnlijk iets met Huis + te koop+ Groningen. Gebruik dit dan ook in je titel. Probeer hiernaast in de Titel ook direct een belangrijk kenmerk mee te geven.   Het is in Titel van nodig om de vraagprijs te vermelden. Dit zie je al heel duidelijke aan de rechterkant. Regio, soort woning, oppervlakte etc. spreekt voor zich.

Marktplaats huis verkopen

Je kan 24 foto’s uploaden. Als je 24 foto’s hebt, upload er dan ook 24. Je wilt zoveel mogelijk laten zien aan de potentiële koper.

Huis verkopen op marktplaats.nl

De advertentietekst is belangrijk onderdeel van het verkoopproces op Marktplaats.nl. Vaak kan je de tekst gebruiken die de makelaar op de website heeft vermeld. Als het goed is staat hier al de belangrijkste informatie. Het is aan jou om de tekst goed op te maken. Een voorbeeld van een goede tekst opmaak zie je hieronder.

Huis verkopen op marktplaats.nl

Maak gebruik van Tussenkopjes en van de mogelijkheid om de Titels vetgedrukt te maken. Sluit de advertentie altijd duidelijk af met een Call to actions. Bijvoorbeeld ga naar de website en vermeld onderaan de advertentie altijd de link van de makelaar. Dit doe je dus in de advertentie zelf.

Vermeld in het kopje link toevoegen, nog een keer de link.

Marktplaats inzetten huis verkopen

Vervolgens kan je de vraagprijs gaan vermelden. Persoonlijk zal ik kiezen voor een vaste prijs, zodat er geen biedingen worden gedaan. Aan flauwe biedingen heb je niks en als iemand echt serieus neemt die eerst wel contact op voordat die een bod uitbrengt.

Wat kost het om mijn huis op marktplaats.nl te vermelden?

Kosten huis op marktplaats.nl

Je huis op Marktplaats.nl vermelden kan al vanaf €20,-. Voor een vermelding van vier weken betaal je €30,-. In een later stadium kan je nog kiezen voor een Topadvertentie of een Dagtopper.

Huis verkopen op Marktplaats.nl

Veel huis verkopers vergeten de mogelijkheden van Marktplaats.nl te benutten. Niet alleen de meeste huis verkopers zetten Marktplaats.nl bijna niet in ook heel weinig makelaarskantoren zetten Marktplaats.nl in. Een gemiste kans. Marktplaats.nl is één van de meest bekende websites van Nederland met dagelijks miljoenen bezoekers. Benut de kansen van Marktplaats.nl.

Wellicht vind je dit ook interessant?

Jan
Door

Jan

op 11 Jul 2018

mag het eigenlijk wel dat je als verkoper zelf gaat adverteren buiten de makelaar om?

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN