Page content

article content

11 redenen waarom een huis niet wordt verkocht

Je hebt een belangrijke keuze gemaakt. Je gaat het huis verkopen. Maar wat als het huis maar niet wordt verkocht? De meeste makelaarskantoren zeggen al snel dat de locatie en de verkoopprijs belangrijke aspecten zijn en natuurlijk is dit waar. Huizen in bepaalde steden worden snel verkocht dan in andere gebieden, maar er is meer waarom het ene huis wel snel wordt verkocht en een ander huis niet.

Laten we bij het begin beginnen. Welke keuzes heb jij al gemaakt voor het verkopen van het huis. Ben je in zee gegaan met een traditioneel makelaarskantoor? Dan zul je zelf waarschijnlijk al hebben ervaren dat er weinig tot geen marketing activiteiten zijn ondernomen. In de meeste gevallen ben je hier dan zelf voor verantwoordelijk, omdat de traditionele makelaarskantoren deze kennis niet in huis hebben of simpelweg de tijd hier niet voor hebben/nemen.  Maar wat nu?

Huis verkopen zonder makelaar

Het is tegenwoordig mogelijk om het huis zelf te verkopen zonder makelaarskantoor en hiermee duizenden euro’s te besparen. Naast dat je duizenden euro’s kunt besparen kan je door middel van het internet het huis ook daadwerkelijk sneller verkopen. Facebook en Instagram zijn hier goede voorbeelden van.

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om het huis te verkopen zonder een makelaar, waarbij een gedeelte van het verkoopproces door de huisverkoper wordt verricht en een gedeelte van het verkoopproces door de internetmakelaar. Door bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen te doen kun je al duizenden euro’s besparen. Tegenwoordig worden de meeste huizen binnen no- time verkocht. Voornamelijk in de grotere steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen worden de huizen gemiddeld binnen 2- maanden verkocht. Wij hebben een gemiddelde verkoopsnelheid van 6- weken. 

Bekijk onze funda pakketten 

Waarom wordt mijn huis niet verkocht?

De eerste stap om hier een goed antwoord op te geven is of je er alles aan doet om jouw huis daadwerkelijk te verkopen. Heb je al Social Media ingezet? Heb je naast Funda.nl ook een advertentie van jouw huis op Jaap.nl en alle andere huizensites staan? Dit zijn de eerste stappen die je dient te zetten als je jouw huis snel en succesvol wil verkopen.

Willemijn legt hieronder uit welke redenen er zijn waarom een huis niet wordt verkocht.

Reden 1. Geen goede presentatie op Funda

De grootste huizenwebsite van Nederland is Funda. Wanneer jouw huis niet voldoende opvalt in de zoekresultaten op Funda mis je een groot deel van de potentiele kopers. Het is lang niet voldoende om het huis alleen op Funda te plaatsen en dan maar af te wachten. Wanneer het huis niet goed wordt gevonden gaat dit ten koste van de verkoopsnelheid. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn om goed gevonden te worden op Funda.

 •  Zorg voor woningfilm op Funda
 •  Zorg voor 360 graden foto’s op Funda
 •  Zorg voor een goede omschrijving op Funda
 •  Zorg voor een 3D plattegrond op Funda
 •  Zorg voor een Tophuis op Funda
 •  Zorg voor een uitgebreide brochure op Funda
 •  Zorg voor volledige informatie op Funda

Tip (staat het huis al een aantal maanden op Funda? Dan is het verstandig om het huis eerst van Funda af te halen en opnieuw op Funda te plaatsen, nieuwe huizen op Funda hebben in de beginfase een veel betere positie op Funda.nl). Samen met Huispromotie heb je een al een Funda plaatsing voor 297 incl. btw. Bekijk hier de funda pakketten. 

Reden 2. Het huis is niet verkoop klaar

Is jouw huis wel verkoop klaar? Steeds meer huis verkopers kiezen ervoor om een woningstylist(e) in te huren om het huis verkoop klaar te maken en vaak met een heel positief effect. Een woningstylist(e) is gespecialiseerd in het verkoop klaar maken van huizen. Veel huizen die te koop worden gezet zijn niet aantrekkelijk genoeg en de poteniele kopers klikken snel verder naar het volgende huis. Vaak is het inschakelen van een woningstylist(e) goedkoop in vergelijking met het verlagen van de verkoopprijs. Denk ook na over de buitenkant , balkon, tuin etc. Overleg met de makelaar of het nodig is een woningstylist(e) in te huren. Vaak is het een goede keuze om te investeren in een woning styling.

Reden 3. Je hebt geen klik met de makelaar

Het is vaak vervelend dat je er pas achter komt, maar niet elk makelaarskantoor is even geschikt om in te schakelen. Het is van belang om van te voren goed te bedenken welke diensten jij verwacht van het makelaarskantoor. Het is van belang om een goede klik te hebben met de verkoopmakelaar.

 •  Welke promotie activiteiten worden er precies voor je gedaan?
 •  Hoe gaat de makelaar te werk?
 •  Krijg je een Tophuis op Funda?
 •  Word de woningfilm vermeldt op Funda?

Bespaar duizenden euro’s op de makelaarskosten

Tegenwoordig kun je duizenden euro’s besparen met de verkoop van het huis door niet te kiezen voor een traditioneel makelaarskantoor. Bij een traditioneel makelaarskantoor betaal je vaak tussen de 1- á 2% makelaarscourtage + gemiddeld € 500,- opstartkosten dit komt bij huis van € 250.00,- al gauw tussen de

€ 3000,- en € 4000,- makelaarskosten. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer nodig!

Huispromotie.nl biedt de mogelijkheid om meer online bezichtigingen te realiseren onder jouw potentiële doelgroep door Social Media en alle overige huizensites naast Funda.nl in te zetten. Jouw huis krijgt gegarandeerd 2x zoveel online bezichtigingen op Funda.nl!

Bekijk onze funda pakketten 

Reden 4. Je vertrouwt teveel op het makelaarskantoor

De meeste makelaarskantoren plaatsen het huis op Funda en op de eigen websites. Hiernaast krijg je een te koop bord en eventueel brochures. Maar we leven in de tijd van het internet. De huizen zoektocht begint op het internet. In Nederland hebben we maar liefst 9 miljoen Facebook gebruikers. Op Marktplaats worden huizen door honderden potentiele kopers bekeken bij jou uit de buurt. De meeste makelaarskantoren zetten weinig promotie middelen in om het huis te verkopen. Wees kritisch op het makelaarskantoor. Welke diensten worden er uitgevoerd voor de courtage en is dit voldoende? Een aantal belangrijke vraagstukken voor het makelaarskantoor.

 •  Dien je extra bij te betalen om mee te doen met de Open Huizen Dag?
 •  Hoeveel bezoekers heeft het makelaarskantoor op de eigen website?
 •  Hoe lang is de gemiddelde verkoopsnelheid van huizen bij jouw in de buurt?
 •  Krijg je een Top Huis op Funda?
 •  Welke online marketing instrumenten gaan er worden ingezet?

Wij zetten extra promotie in via de volgende platforms in, totdat jouw huis is verkocht!

• Vemelding op Funda.nl
• Jaap.nl advertentie
• Speurders.nl advertentie
• Huizenzoeker.nl advertentie
• Huizentweets.nl advertentie
• Huislijn.nl advertentie
• Huispromotie.nl advertentie
• Facebook advertenties
• Instagram advertenties
• YouTube advertenties

Bekijk onze funda pakketten 

Reden 5. Marketing technisch gaat het fout

Om een huis te verkopen is het van belang dat de online presentatie knallend is.
Neem hier de tijd voor en ga eens kritisch kijken naar de huidige presentatie van het huis.

 •  Heb je geïnvesteerd in professionele foto’s?
 •  Zijn de foto’s bij mooi weer genomen?
 •  Heb je hoogtefoto’s laten maken?
 •  Heb je de juiste hoofdfoto gekozen bij Funda?
 •  Begin je de tekst met een pakkende titel?
 •  Is de woningtekst goed leesbaar?
 •  Bestaat de woningtekst uit meerdere alinea’s?
 •  Staan de belangrijkste eigenschappen beschreven in de woningtekst?

Reden 6. Je hebt geen woningfilm laten maken

Als je nog geen woningfilm hebt laten maken dan is dit een gemiste kant. Met een woningfilm heb je 24/7 Open Huis en huizen met een woningfilm worden vaker bekeken op Funda. Een woningfilm is hiernaast simpel te delen op verschillende Social Media kanalen, zoals Facebook en YouTube.

Reden 7. Je hebt geen 3D plattegrond op Funda

Ook met een 3D plattegrond op Funda scoort het huis beter in de zoekresultaten op Funda, waardoor het huis vaker bekeken gaat worden. Hiernaast krijgen potentiele kopers een beter beeld van het huis met een 3D plattegrond. De potentiele kopers kunnen zelf het huis gaan inrichten met virtuele meubels op Funda. Zorg voor een 3D plattegrond op Funda!

Reden 8. Een unieke verkooptekst ontbreekt

Waarom heb jij het huis ooit gekocht? Maak een persoonlijk verhaal waarom jij ooit het huis hebt gekocht en misschien kan je ook de reden aangeven waarom je het huis wilt verkopen. Deze unieke tekst kan je vervolgens gebruiken om te delen op verschillende Social Media kanalen.
Vermeld in de unieke verkooptekst informatie die niet in de standaard omschrijving is opgenomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 •  Afstand tot de snelweg
 •  Recreatiemogelijkheden
 •  Steden in de buurt
 •  Uitgaansmogelijkheden
 •  Winkels in de buurt
 •  Etc.

In de meeste brochures lees je alleen de standaard teksten over de wijk en omgeving. Probeer je hierbij te onderscheiden en probeer zo veel mogelijk relevante informatie op te nemen.

Reden 9. Het huis is te duur

Het kan natuurlijk zijn dat het huis niet wordt verkocht omdat het huis te duur is. Vergelijk een aantal soort gelijke huizen in de omgeving en overleg met de makelaar over de juiste vraagprijs.

Reden 10. Het huis staat te lang te koop

Wanneer het huis lang te koop staat ontstaat er een probleem dat de meeste potentiele huis kopers het huis wel hebben gezien. Op Funda is te zien hoe lang een huis al te koop staat. Wanneer het huis een lange periode te koop staat zonder enig resultaat kun je overwegen om het huis uit te verkoop te halen en een aantal maanden later weer opnieuw te koop aan te bieden.

Reden 11. passieve verkoop houding

Maak niet de fout om een passieve verkoophouding aan te nemen. Voornamelijk in de beginfase is het van belang om zo fanatiek mogelijk bezig te gaan met de huispromotie. We leven in de tijd van het internet. Het oriëntatieproces begint op het internet. Zorg ervoor dat het huis goed wordt gevonden op het internet en dat de online presentatie er goed uitziet. Wees hier kritisch op en vraag de omgeving om het huis mee te promoten.

Bekijk onze funda pakketten 

Lees ook:

 

Voor vragen of meer informatie

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 09:00-21:00 uur.

Huispromotie.nl
Hoogte Kadijk 117
1018 BH Amsterdam

+31 20-8460308
+31 683510291
info@huispromotie.nl

Comment Section

4 reacties op “11 redenen waarom een huis niet wordt verkocht


Door Huizenbank op 26 augustus 2019

Goeie tips! Is het niet handiger om een bureau in te schakelen als je zelf je huis wilt verkopen? Gr. Felix


Door Straatnaam op 5 april 2020

Heb je de knoop door gehakt om het zelf te gaan verkopen, zit je nog aan een bureau/instantie vast. Klinkt niet heel erg logisch.


Door Marie de Jonge op 21 april 2020

Het is soms lastig om erachter te komen waarom je huis niet goed in de smaak valt bij anderen. Ik geloof wel dat het vaak te maken heeft met de presentatie en de uitstraling van een huis. Daarom blijft het belangrijk om met een goede makelaar in zee te gaan. Ook kunnen deze tips goed helpen, bedankt voor het delen!


Door Natalie op 25 mei 2020

Mijn broers en ik hebben een huis geërfd en willen dit nu verkopen. We zijn daarom erg dankbaar voor het delen van deze tips. We zijn geen van allen erg ervaren in deze materie. Wij zijn van mening dat het een goed idee was om het huis schoon, geschilderd, maar volledig leeg te presenteren.

Plaats een reactie


*