Page content

article content

In 6 (lastige?) stappen je huis zelf verkopen

Ja, een makelaar kost geld.

Net als een boekhouder.

Maar een goede boekhouder verdient zichzelf terug. Toch?

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 297,-

Kunnen we dit ook stellen bij een makelaar? Of kun je het toch beter zelf gaan doen als je er toch de tijd voor hebt?

Als je van plan bent je huis zelf te verkopen, dan spaar je daar nogal wat geld mee uit. Tenminste, dat is de gedachte. Maar is het gevaar dat je er juist geld bij inschiet niet levensgroot aanwezig?

Onze conclusie is dat als je er voldoende tijd en aandacht aan geeft, het wel te doen is.

Even vlug-vlug is er zeker niet bij. Je mist de ervaring van een makelaar, dus alles gaat gewoon wat langzamer. En mocht het wel snel gaat met de verkoop, dan gaat het weer langzamer met de zaken die geregeld moeten worden. Je zult soms bedenk- en overlegtijd moeten hebben.

Eén ding: Een notaris heb je altijd nodig. Hoe dan ook.

1. Wat is je huis waard?

De eerste stap die je neemt om je huis zelf te verkopen is te kijken naar de prijs van je woning. Wat is hij waard? Dit kun je eenvoudig doen door te kijken naar soortgelijke huizen in je buurt. Maar als je huis zaken heeft die hem uniek maken zoals een verbouwing of een lap grond, dan is het goed om er een taxateur bij te halen.

Als je de waarde van het huis hebt bepaald, doe er dan zo’n 10% bij op voor de kosten koper. Verder is het goed om enige onderhandelingsruimte te hebben, reken daar nog eens 5% voor. Het is nou eenmaal zo; Hoe groter de bedragen hoe meer er van de vraagprijs af gaat bij een bod.

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 297,-

2. Welke promotie middelen?

De tweede stap is te bedenken hoe je je huis gaat verkopen. Wij zijn er van overtuigd dat de eerste stap die potentiele kopers nemen is door te kijken op internet. Wees daar dan ook actief. Je kunt op verschillende websites advertenties aanmaken (Google maar eens). Verder kun je natuurlijk social media inzetten zoals Facebook en twitter.

Je kunt ook overwegen om offline in een dagblad of huizenkrant te adverteren. Of een advertentie op te hangen in de supermarkt om de hoek.

3. Welk promotie materiaal gebruik je?

Voordat je kunt promoten, moet er wel promotiemateriaal zijn. En zo komen we bij de derde stap. Wat je nodig hebt zijn mooie foto’s van je huis. Van binnen, buiten en van de omgeving. Eventueel een filmpje. Je kunt dit uitbesteden, en als je zelf goed bent met beeldmateriaal kun je dit zelf doen.

Bedenk vanuit welke hoek je huis het beste uit de verf komt. Foto’s van een opgeruimde en ruimtelijke kamer, hal, keuken of tuin doen het betert dan rommelige foto’s.

Verder is het zaak om een goede verkooptekst te (laten) schrijven. Bestudeer andere verkoopteksten om te zien welke stijlen er zijn en zorg dat jouw tekst een volledige beschrijving is. Laat je tekst altijd door iemand checken op o.a. d’s en t’s en de zinsopbouw.

Ben je er nog bij?

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 297,-

Niemand zei dat je huis zelf verkopen makkelijk was!

4. Geïnteresseerden te woord staan

Stap 4. Als je dan goed gepromoot hebt met je huis en je reacties ontvangt van geïnteresseerden, is het zaak om hen te woord te staan. Beantwoord vragen via de telefoon, via de mail en nodig ze uit om te komen kijken.

Bij een bezichtiging is het belangrijk dat het huis er netjes en opgeruimd bij staat. Het liefst zorg je er voor dat kinderen en huisdieren tijdelijk even elders zijn. Wees je zelf, beantwoord rustig alle vragen, en als je een antwoord niet weet beloof je het uit te zoeken en doe je dat ook.

Laat de bezoekers ook even op hun gemak het huis alleen bekijken, zit ze niet constant dicht op de huid.

5. Hoe te onderhandelen?

Als er iemand een bod gedaan heeft op het huis, dan is het onderhandelen begonnen, oftewel stap 5. Er zijn tal van tactieken te bedenken om onderhandelingen te voeren. Het belangrijkste hierin is dat je voor je zelf een bodemprijs in gedachten hebt.

Bied iemand boven je bodemprijs? Het is heel normaal om nog een tegenbod te doen, maar dan moet het wel om meer dan duizend euro verschil gaan. Anders is het risico te groot om de bieder te verliezen.

Let op, een (slimme) bieder zal nooit gelijk het achterste van zijn tong laten zien. Dus meestal is er nog best wat onderhandelingsruimte.

Overleg altijd met anderen die niet emotioneel betrokken zijn bij je huis over de bedragen. Dit kan je goed helpen bij rationeel onderhandelen.

6. Hoe werk je samen met een notaris?

Als je het over een prijs eens bent geworden volgt uiteindelijk stap 6. Het is nu tijd voor de niet-aan-te-ontkomen notaris. De kosten hiervoor zitten verwerkt in de kosten koper. Als je zeker wilt weten dat dit goed word geregeld, doe het dan zelf en laat het niet over aan de tegenpartij.

De notaris zorgt ervoor dat de juridische zaken van de verkoop afgehandeld worden. Verder moeten de koopovereenkomst en akte van levering in zijn bijzijn ondertekend worden door beide partijen.

Deze koopovereenkomst kun je trouwens ook zelf opstellen in plaats van de notaris. Er zijn hiervoor templates te vinden op internet. Echter moet de kopende partij het hier wel mee eens zijn. Jullie zullen het beide moeten ondertekenen en dan naar de notaris sturen.

De akte van levering kan alleen door een notaris opgesteld worden. Hij zorgt daarmee ervoor dat de overdracht van het eigendom van de woning juridisch afgehandeld is.

Je kunt voor dit officiële gedeelte van de overdacht van het huis ook een bureau inschakelen. Dan weet je zeker dat dit gedeelte goed gaat en je er achteraf geen gedoe mee krijgt. Dit is nog steeds altijd goedkoper dan een makelaar.

Je huis zelf verkopen nog steeds een goed idee?

Tot aan de laatste stap is er niet veel wat er mis kan gaan, je kunt altijd nog zeggen dat de hele verkoop niet door kan gaan. Er is nog niets getekend.

De laatste stap is het meest kritieke moment qua te lopen risico’s. De vraag is of je voor ene paar honderd euro dat risico wilt lopen of niet. Wij zouden het vermijden….

Tenslotte is het verstandig een kostenraming op te vragen bij verschillende makelaars en de kosten van het zelf doen tegen elkaar af te zetten. Maak je doe-het-zelf keuze op feiten, niet op gevoel.

Leer van elkaar

Zorg dat we van elkaar leren en laat ons in de reacties weten welke keuze jij maakt en waarom>>

 

Bekijk direct onze funda pakketten voor € 297,-

 

 

Wellicht vind je dit ook interessant?

 

Comment Section

0 reacties op “In 6 (lastige?) stappen je huis zelf verkopen

Plaats een reactie


*