Stappenplan om een huis te verkopen -7 Stappen een om huis te verkopen

Stappenplan huis verkopen

Stappenplan om een huis succesvol te verkopen

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan helpen wij je graag op weg door middel van ons stappenplan om je huis succesvol te verkopen. Hieronder zal middels een stappenplan worden toegelicht welke stappen je dient te ondernemen en waar je per stap op dient te letten om het huis te verkopen.

Voor iedereen die (zelf) zijn of haar huis verkoopt, zijn alle stappen hetzelfde. Dus ook als je oriënterend bent, is dit artikel waarschijnlijk zinvol.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

 

Stappenplan huis verkopen: Bepaal de juiste waardebepaling

Een waardebepaling blijft lastig. Een makelaar kan je hierbij wél goed adviseren. De makelaar zal dan naar de meest recente transacties kijken van vergelijkbare verkochte huizen bij jou in de buurt. Dit zal zijn maatstaaf zijn, met name in de prijs per m2. Vervolgens plust of mint de makelaar de belangrijkste elementen zoals een keuken, badkamer, isolatie en andere waarde verhogende elementen. Een goed alternatief voor iedereen die zelf zijn huis wil verkopen is de koopsom informatie die tegenwoordig openbaar (tegen betaling) is vrijgegeven. Daarmee kun je inzien wat vergelijkbare huizen recent hebben opgeleverd; daarmee heb je een aardige richting. Daarnaast moet het straks blijken wat de echte ‘marktwaarde’ is , wanneer het huis wordt gepubliceerd en de mensen zullen gaan bezichtigen. Heb je héél veel aanmeldingen binnen 1 á 2 weken dan weet je dat je scherp zit met de prijs en dat er wellicht rek in zit. Mocht je na 3 á 4 weken helemaal geen bezichtigingen hebben, dan zit je wellicht net iets te hoog.

Stappenplan huis verkopen: Zorg voor een goede publicatie op het internnet (Mediaproducten)

Onder mediaproducten bij het verkopen van een huis wordt verstaan:

 • Professionele fotografie
 • 360C foto’s
 • Plattegronden
 • Video

Met name de professionele fotografie is iets wat zeker aan te raden is. Dit is toch het eerste waar mensen naar kijken, oftewel op basis hiervan zullen zij een bezichtiging aanvragen. Of niet. De investering is minimaal, tussen € 125 á € 150 incl btw. Dit betaald zich zeker weer terug bij de verkoop van jouw huis. De overige mediaproducten zijn niet direct noodzakelijk bij de meeste huizen. Voor de ranking op Funda is het echter wel een plus punt. Funda zorgt er namelijk voor dat huizen met alle mediaproducten hoger worden getoond, dan huizen die dit niet hebben. De kosten voor het totale mediapakket varieert tussen € 250 á € 450 incl btw.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Stappenplan huis verkopen: Plaats het huis op bekende huizensites 

Dit is misschien wel de belangrijkste stap voor alle huisverkopers. Zoals je weet begint de zoektocht van alle huizenzoekers op Funda. Dit is dus een pré. Als particulier is het niet mogelijk om zelf jouw huis op Funda te plaatsen. Dit moet altijd via een intermediair. Via verschillende aanbieders is dit mogelijk, de prijzen variëren van € 297,- á € 797 incl btw. Daarnaast zijn er ook nog andere huizensites; tip is om wel te zorgen dat jouw huis ook op Jaap.nl, Pararius en alle overige huizensites komt te staan. Immers, des te groter jouw online zichtbaarheid, des te groter de kans op een bezichtiging en dus een verkoop.

Stappenplan huis verkopen: De bezichtigingen verzorgen of laten verzorgen door de makelaar

Iedereen die zelf zijn of haar huis wil verkopen; dit is normaliter het enige gedeelte dat je echt zelf hoeft te doen. Bereid je daarom goed voor. Met name jouw verhaal over het huis en de omgeving (net zo belangrijk als het huis) is belangrijk. Zorg er daarnaast voor dat jouw huis netjes en opgeruimd is en dat alle persoonlijke spullen even uit het zicht zijn. Hieronder de meest belangrijke punten voor een succesvolle rondleiding op een rij:

 • Huis opruimen
 • Persoonlijke spullen uit het zicht
 • Zorg voor koffie en/of thee
 • Huisdieren even uit huis
 • Zorg voor een gastenboek als je een Open Huis organiseert
 • Zorg voor handzeep in deze tijden van corona (RIVM richtlijnen)

Stappenplan huis verkopen: De onderhandelingen

De onderhandelingen vinden sommige mensen ook lastig. Wat hierbij zou helpen is dat je vooraf vaststelt wat jouw minimale prijs is en waar je toch blij van wordt als jouw huis dat bedrag oplevert. Dat is het uitgangspunt. Van daaruit kun je onderhandelen. Je kunt ervoor kiezen om de vraagprijs bijvoorbeeld direct op jouw minimale prijs te zetten, maar wij adviseren toch om dit iets hoger te zetten. Daarmee geef je de kopers straks ook een goed gevoel.

Voorbeeld: Jouw huis staat te koop voor € 250.000,-. Jouw minimale prijs is € 240.000,-. Straks middel je op € 245.000,-. Dat noemen ze een win-win situatie. Jij hebt € 5.000,- meer als wat je er minimaal voor wilde hebben, de kopers denkt € 5.000,- te hebben gewonnen.

Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Stappenplan huis verkopen:  De Juridische afwikkeling

De juridische afwikkeling is wel iets belangrijks om te doen, helemaal als je zelf jouw huis verkoopt.

Onder de juridische afwikkeling verstaan wij in ieder geval het opstellen van de voorlopige koopovereenkomst, die ondertekend zal worden door koper en verkoper, die uiteindelijk bij de notaris (overdracht) definitief zal worden. Daarnaast zijn er nog aanvullende stukken, zoals een lijst van zaken, vragenlijst, eigendomsbewijs en eventueel een splitsingsakte die naar de notaris dienen te worden verstuurd. Tegenwoordig kun je een voorlopige koopakte laten opstellen vanaf € 150,- bij een specialist, zoals Huispromotie.nl. Deze deeldiensten bieden alle huisverkopers de mogelijkheid om het huis zelf te verkopen, mét een goede juridische afwikkeling.

Stappenplan succesvol huis verkopen

Ben je van plan om je huis te verkopen? Heb je al een keuze gemaakt op welke manier je het huis gaat verkopen? Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om het huis zelf te verkopen zonder makelaar of samen met een intermediair, zoals Huispromotie.nl. Samen met Huispromotie is het mogelijk het huis te verkopen voor een vast bedrag van € 397,-. Bij dit pakket verzorg jij zelf de foto’s en de advertentietekst. Ook de rondleidingen verzorg je bij ons zelf. Wij doen voor jou de volledige promotie op het internet via het internet. Gemiddeld worden onze huizen binnen 6- weken verkocht.

Hieronder zal middels een stappenplan worden toegelicht welke stappen je dient te ondernemen en waar je per stap op dient te letten om het huis te verkopen.

 • Bepaal de juiste waardebepaling
 • Zorg voor een goede publicatie op het internnet (Mediaproducten)
 • Plaats het huis op Funda
 • De bezichtigingen verzorgen of laten verzorgen door de makelaar
 • De onderhandelingen
 • De Juridische afwikkeling

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

 

Wellicht vind je dit ook interessant?

 

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN