Via Social Media mijn huis verkopen?

Via Social Media mijn huis verkopen?

Mijn huis verkopen via Social Media, kan dat wel? Tuurlijk, we zullen uitleggen waarom. De vraag naar huizen is groot. Mede daarom verkopen steeds meer huiseigenaren hun huis via Social Media. Door de verschillende Social Media platforms is het natuurlijk mogelijk persoonlijke vakantiefoto’s te delen. Maar ook dingen verkopen zoals je huis komt steeds vaker voor. Door Facebook in te zetten, een blog te schrijven of via een ander Social Media kanaal zoals Instagram.

 

Zelf je huis verkopen via Social Media

Geef online een goede omschrijving van je huis, maar probeer ook meteen in te spelen op de emotie van de koper: Leg uit waarom je kinderen het huis fantastisch vonden. Waarom de buurt ideaal is. Toon foto’s van het huis. Zowel binnen als buiten. Wees creatief. Maak foto’s van je favoriete plekjes in huis. Zorg ervoor dat de foto’s echt van goede kwaliteit zijn. Huur desnoods zelf een professioneel fotograaf in.

Misschien ben jij ervaren in het gebruik van bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Twitter. Je weet dan wellicht goed hoe je je huis onder de aandacht kunt brengen bij vrienden en volgers. Toch worden er nog vaak wat slordige foutjes gemaakt of dingen over het hoofd gezien. Daarom hebben wij een aantal tips die het proces van het verkopen van een huis op Social Media zullen verbeteren.

 

Essentieel bij het verkopen van je huis via Social Media

Wanneer je een huis op huizenplatforms bekijkt, zie je dat je dit huis kunt delen via jouw Social Media pagina. Dit kan bijvoorbeeld op Funda. Zo kun je het huis delen met jouw netwerk van Facebook, Pinterest of Twitter. Dit kun je dus ook met jouw eigen huis doen. Daarnaast kun je vrienden en familie vragen dit huis ook te delen. Je zult zien dat het bereik van de advertentie van jouw huis op de huizensite ineens erg groot wordt.


Verplaats je in de koper

Een huis kopen is misschien wel de grootste aankoop in een mensenleven. Het zal dan ook van grote invloed zijn in het dagelijks leven van de koper. Een huis koop je dus niet zomaar en je wilt hier als koper goed op voorbereid zijn. Houd hier dan ook rekening mee als verkoper. Geef daarom zoveel mogelijk informatie over het huis, de tuin en de wijk. Maar ook andere handige feitjes en punten van comfort die het huis met zich meebrengt. Een leuk winkelcentrum in de buurt, een rustige omgeving, speeltuin voor het huis etc. Dit zijn allemaal verkoopeigenschappen die van grote waarde kunnen zijn voor de koper.


Maak het persoonlijk

Social Media zijn erg passend voor sociale informatie. Je deelt elkaars leven via Social Media. Bij het verkopen van een huis is dat goed om in oogschouw te nemen. Maak het niet ineens heel zakelijk, maar houd de advertentie juist persoonlijk en toegankelijk. Deel bijvoorbeeld wat jij zo fijn vond van het wonen in dit huis of wat je kinderen als plezierig hebben ervaren. Daarnaast zou je ook iets over jezelf er bij kunnen vertellen om het nog persoonlijker te maken.

Wellicht ook interessant?

 

[phxoptin id=1502909283]

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN