Wat kost het verkopen van een huis in het buitenland?

Wat kost het verkopen van een huis in het buitenland?

Een huis verkopen in het buitenland. Het klinkt als een behoorlijke onderneming die dan ook de nodige kosten met zich mee zal brengen. Je wil niet te veel betalen en probeert dan al gauw de kosten laag te houden. Maar tegelijkertijd zul je je ervan bewust zijn dat je met een goede investering, meer geïnteresseerden zal bereiken.

Aan welke kosten moet je eigenlijk denken bij het verkopen van een huis in het buitenland?

Wij lichten graag een aantal belangrijke kostenposten uit!

Huis verkopen in het buitenland via een makelaar

Een optie is om het huis te verkopen met hulp van een makelaar. Zoals in eerdere blogs te lezen, werkt een makelaar met vaste makelaarskosten of een makelaarscourtage, een percentage van de verkoopopbrengst. Makelaars bieden vaak verschillende diensten aan met betrekking tot het verkopen van een huis. De een zet extra promotie in via bijvoorbeeld diverse social media en de andere plaatst alleen een advertentie in de etalage van het kantoor. Het is daarom goed om dit vooraf goed te bekijken. De kosten voor de verkoop van het huis hangen af van het type makelaarskantoor, de aanvullende activiteiten met betrekking tot promotie en van de stad of het dorp waar de woning te koop staat.

Jouw huis in het buitenland verkopen via een internetmakelaar

De internetmakelaar is een steeds populairder wordend fenomeen voor het verkopen van huizen en dus ook voor de verkoop van een huis in het buitenland. Bij een internetmakelaar heb je de mogelijkheid om een deel van het verkoopproces zelf te doen. Op die manier bespaar je aanzienlijk op de makelaarskosten. Daarnaast kan het efficiënter zijn, terwijl je dus minder kosten hebt. De kosten van internetmakelaars verschillen ook en hangt maar net af van welke diensten je gebruik wilt maken en welke onderdelen je zelf wilt doen, zoals bezichtigingen bijvoorbeeld.

Aan welke kosten moet je verder denken bij het verkopen van een huis in het buitenland?

Naast de makelaarskosten heb je te maken met andere kosten. Ook als je zelf dingen op je wilt nemen. Met onderstaande kosten dien je rekening te houden wanneer je jouw vakantiehuis of huis in het buitenland wilt verkopen:

Gemiddeld

 • Goede professionele foto’s                 € 200 – € 300
 • Een video van je huis in het buitenland € 150 – € 250
 • Je huis onder de aandacht brengen op social media                 € 450 – € 650

Goede foto’s zijn essentieel bij het verkopen van een huis

Een paar foto’s maken kan iedereen toch? Dat klopt. Maar het verkopen van je huis is wat anders dan even iets snel vastleggen met een smartphone. De foto’s moeten van goede kwaliteit zijn, omdat dit weer overslaat op de waarde van je huis. De interesse van de potentiële koper zal eerder getrokken worden wanneer de foto’s er goed en verzorgd uitzien. Met het inhuren van een professionele fotograaf ben je natuurlijk meer geld kwijt dan wanneer je het zelf doet. Toch is het zeker aan te raden niet op de foto’s te besparen. Dit is namelijk het eerst wat de potentiële koper zal zien en een goede eerste indruk kun je maar één keer maken. Bespaar hier dan ook niet op!

Een video van jouw huis in het buitenland

Een video maken van jouw huis in het buitenland maakt jouw advertentie uniek. Het geeft naast de foto’s een extra dimensie van je advertentie en geeft de potentiële koper een goed beeld van je huis. Zeker wanneer mensen niet in de buurt wonen, wat bij een huis in het buitenland mogelijk kan zijn, is een bezichtiging moeilijk in te plannen. Door de video geef je de potentiële kopers toch de mogelijkheid rond te kijken. Hierbij is het aan te raden deze video zorgvuldig te maken met een kwalitatief goede camera of wederom experts in te schakelen.

Jouw huis onder de aandacht brengen op social media

Tot slot is het van belang je huis te verspreiden op social media om het zo onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld via Youtube, Facebook en Instagram. Dit kan kosteloos via je eigen netwerk. Maar je kunt ook het netwerk van organisaties gebruiken die huizen aanbieden. Zij kunnen eventueel jouw huis middels advertenties onder de aandacht brengen bij potentiële kopers. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het bereik van de advertentie en de effectiviteit ervan. Het bereik is grotendeels zelf in te schatten en te bepalen vooraf.

Wat zijn nu de kosten voor het verkopen van een huis precies?

Waar de kosten op uit komen, hangt dus van jezelf af. Als je kiest voor een traditionele makelaar zijn de kosten relatief hoog in vergelijking met een internetmakelaar. Daarnaast kunnen de kosten van de makelaars onderling verschillen. Verder heb je te maken met andere kosten waarin je het werk zelf kunt doen, maar wellicht liever overlaat aan experts, zoals het maken van de foto’s en een video. Hieronder een globale schets voor iedereen die nog twijfelt over hoe hij of zij zijn of haar huis in het buitenland wil verkopen.

 

Gemiddeld

Traditionele makelaar:        1%-2% van de verkoopprijs

Internetmakelaar:                €1500 – €2000

Zelf:                                        € 1250

 

Wellicht ook interessant?

 

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN