Wat is een traditionele makelaar? Kies ik voor een internetmakelaar?

Wat is een traditionele makelaar?

Een traditionele makelaar is een makelaar die alle werkzaamheden uit handen neemt bij het verkopen van een huis in tegenstelling tot een internetmakelaar, waarbij er een mogelijkheid is dat de eigenaar of eigenaren zelf de bezichtigingen doet. Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om zelf een aantal onderdelen van het verkoopproces te doen en hiermee kan je al gauw duizenden euro’s besparen op de traditionele makelaarskantoren. Wil jij ook zelf het huis verkopen?

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Traditionele makelaar of ouderwetse makelaar?

Een traditionele makelaar wordt ook weleens als ouderwets bestempeld, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Ten opzichte van de internetmakelaars lijkt dit misschien zo, maar zelfs deze ‘ouderwetse’ makelaars gaan met de tijd mee en bieden tegenwoordig ook (gedeeltelijk) dezelfde diensten aan als een internetmakelaar. Bij veel traditionele makelaars is het niet ongebruikelijk dat men ervoor kan kiezen om de bezichtigingen zelf te doen bijvoorbeeld. De traditionele makelaar heeft geen keuze dan met haar tijd mee te gaan, anders worden ze straks wel ouderwetse makelaars. Het verschilt nogal per makelaarskantoor op welke wijze zij gebruik van de Social Media mogelijkheden. Facebook en Instagram bieden naast Funda enorme kansen om het huis sneller te verkopen.

Wat doet een traditioneel makelaarskantoor om mijn huis te verkopen?

Ben je erg druk of vind je het niet prettig, om welke reden dan ook, om bijvoorbeeld de bezichtigingen zelf te doen, dan is de keuze voor een traditionele makelaar een logische keuze. De traditionele makelaar neemt alles uit handen en je hoeft dus nergens meer naar om te kijken. Daarnaast zijn zij vaak al vele jaren actief als makelaar en weten dan ook als geen ander hoe te onderhandelen. Dat is echt een pluspunt, want met goede onderhandelingen zorg je voor een goed eindresultaat.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Wat zijn anno nu nog de voordelen van een traditionele makelaar?

Een makelaar met een fysiek kantoor is misschien wel het grootste voordeel van een traditionele makelaar voor veel mensen. Mensen vinden het fijn om met een makelaar in zee te gaan waarbij ze kunnen binnenstappen voor het geval ze vragen hebben of er bijzonderheden zijn. De makelaars met een fysiek kantoor hebben vaak ook als voordeel dat ze naamsbekendheid hebben in een bepaalde regio. Vanwege het feit dat zij al jarenlang actief zijn in een bepaalde regio kennen zij de plaatselijke huizenmarkt op hun duimpje en dat heeft weer als voordeel dat zij hoogstwaarschijnlijk het beste weten wat een goede verkoopprijs en de te verwachten opbrengst zal zijn. En hier betaal je natuurlijk ook voor. Een traditioneel makelaarskantoor rekent al gauw tussen de 1- á 2,5% courtage plus gemiddeld € 500,- opstartkosten. De totale makelaarskosten komen al gauw tussen de € 3500 en de € 5500,– uit en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf het huis te verkopen en duizenden euro’s te besparen.

Wat zijn de kosten bij een traditionele makelaar en wat zijn de kosten voor een internetmakelaar?

Het grootste verschil tussen een traditionele makelaar en een internetmakelaar is het prijsverschil. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat een traditionele makelaar – die alles uit handen neemt en er dus ook meer werk van heeft – duurder is dan een internetmakelaar. Met een internetmakelaar zou je dus meer geld kunnen besparen. Daar zou je een kanttekening bij kunnen plaatsen aangezien traditionele makelaars vaak persoonlijk onderhandelen met de potentiële kopers en daardoor meer uit een verkoop kunnen halen. Echter, het is niet statistisch bewezen dat dit ook daadwerkelijk in het geval is in de praktijk. De totale makelaarskosten komen al gauw tussen de € 3500 en de € 5500,– uit en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf het huis te verkopen en duizenden euro’s te besparen.

Huis zelf verkopen
Bekijk direct onze pakketten voor € 397,-

Hoe kan ik besparen op de makelaarskosten?

Verkoop het huis samen met Huispromotie.nl. Onze gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Nederland is gemiddeld 6- weken door middel van o.a. krachtige Social Media Promotie. Wij zetten krachtige Facebook en Instagram marketing in om het huis onder de aandacht te brengen. Samen met een professionele Huispromotie op verschillende huizensites zorgen we voor een maximaal bereik van het huis.

Bij ons heb je 2- mogelijkheden om het huis te verkopen. Je kunt zelf de rondleidingen verzorgen of je besteed het uit aan onze makelaar.

 

 

 

Wellicht vind je dit ook interessant?

Reactie plaatsen

Huis verkopen voor een vast tarief vanaf € 397,-

 • Huis verkopen met onze ondersteuning 
 • Huis gemiddeld binnen 6 weken verkocht!
 • Wij hebben al meer dan 300+ huizen verkocht
 • Plaatsing op alle huizensites 
 • Prijs/kwaliteit gemiddelde beoordeling van 8,9
 • Vast tarief vanaf € 397,- inclusief btw. 
 • Huis binnen 3 dagen in de verkoop 
 • Bespaar duizenden euro's 

Gratis professionele tips om jouw huis sneller te verkopen

Ontvang direct de ultieme Huispromotie gids en ontdek wat je nodig hebt om:

 • Duizenden extra bezichtigingen te krijgen
 • De juiste kopers online te bereiken
 • Eenvoudig de volgende stap na Funda te zetten
 • Op te vallen tussen de huizen die te koop staan
 • Zelf de verkoopsnelheid te beïnvloeden
 • Zelf de verkoopprijs te beïnvloeden
 • Wat 90% van de verkopers niet doen
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we hem naartoe sturen?
DIRECT ONTVANGEN